Meg kell őrizni az értékeinket

NYILASI TIBORNYILASI TIBOR
Vágólapra másolva!
2006.03.07. 00:50
Címkék
Rovatunkban olyan, futballhoz értő kritikusok mondják el véleményüket, akik a bírálatukkal vagy éppen dicséretükkel képesek tükröt állítani a sportágban dolgozók elé. Lássuk csak, hogy miként vélekedik az aktuális fociügyekről a korábbi ezüstcipős, Nyilasi Tibor
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt
Nyilasi Tibor kalapot emel az Angyalföldön vesztett helyzetbôl fordító újpesti együttes tagjai elôtt


„Szerencsére vége a hercehurcának! Az MLSZ elnökválasztásával kapcsolatban az volt a legfontosabb, hogy mielőbb legyen elnök, és összeálljon az elnökség. A történtekről ne várjon tőlem hangzatos kijelentéseket, hiszen én a szövetség alkalmazottja vagyok, és remélem, leszek is, tehát annak örülhetünk, hogy a bizonytalanságnak vége.

Az új kapitányt segíteni kell

Az új alelnökökről sem tudok túl sokat mondani, hasonló a véleményem, mint eddig bármikor, ha szövetségi kapitányt választottak: elfogadom, akit az illetékesek felkérnek, és remélem, sikeresen dolgozik majd a magyar futball előrelépéséért. Hallottam, Fazekas László az egyik jelölt. Amikor értesültem erről, az jutott az eszembe, hogy bizony, egy fradista is elismerheti az újpestieket! Gyerekként, a zöld-fehérek rajongójaként kijártam csodálni őt is a Megyeri útra, nem lehetett nem elismerni annak a fantasztikus csatársornak a produkcióját. Fazekas László, Göröcs János, szegény Bene Ferenc, őt is elvesztettük, Isten nyugosztalja, Dunai II Antal, Zámbó Sándor – micsoda játékosok voltak! És milyen az élet, később a válogatottban egymás mellett szerepelhettünk, szóval, csak a legjobbakat tudom mondani róla. Akit az illetékesek kijelölnek kapitánynak, azzal a szakemberrel kell együtt dolgoznunk. De talán már az unalomig ismétlem, hogy a szövetségi kapitányi kérdés mellett számomra legalább olyan fontos, hogy mi történik az utánpótlásban, és remélem, a korosztályos válogatottaknál folytathatom a munkámat, amelyet három éve kezdtünk el.

Életben tartani a Bozsik-programot

Nem lehet elégszer elmondani: figyeljünk a gyerekekre! A Bozsik-program körül kialakult bizonytalanság is szomorúvá tesz, gondolom, Kisteleki István forródrótos kapcsolatban áll a két főtámogatóval, a Mollal és az OTP Bankkal, és reménykedem abban, hogy mielőbb jó megoldás születik. A Mezey György által megálmodott rendszer ugyanis rendkívül fontos a magyar labdarúgás számára, hiszen a régen hangoztatott, az előrelépés alapvető feltételének tartott tömegesítést célozza meg. A gyerekek öt és tizenkét éves koruk között a műhelyekben tanulhatják meg a futball alapjait, később több szűrőn átlépve kiválasztókon mutathatják meg, mit tudnak, miket sajátítottak el. Szem előtt lennének a tehetséges fiatalok, és talán kevesebben kallódnának el, mint korábban – szóval ezt a programot megítélésem szerint mindenképpen támogatni kellene.

Csakis az a nyerő, ha küzd egy csapat

Természetesen ezúttal is figyelemmel kísértem az első osztály történéseit. Voltak izgalmas, érdekes meccsek az elmúlt hét végén! Nagy érdeklődéssel várták a drukkerek, a Vasas mire lehet képes a menetelő Újpest ellen. Azt látom, Pintér Attila érkezése után megmozdult valami a Fáy utcában, de mintha görcs bénítaná a piros-kékeket, ám ez egy-két siker után feloldódhat, és akkor beérik az új edző munkája. Az angyalföldiek Győrött peches vereséget szenvedtek, most is győzhettek volna, szóval a két meccsből nulla pont lehetett volna három, négy, akár hat pont is – ez a látszólag nagy differencia néha hajszálon múlik, ilyen a futball, bármilyen közhelyesen hangzik.

Ugyanakkor kalapemelés jár az Újpestnek, amely idegenben rosszul kezdve egy találkozót, kétgólos hátrányban sem vesztette el a fejét, és fordítani tudott. A hidegben hatezer ember kiment a stadionba, és ez örömteli – volt remény arra, hogy jó iramú, izgalmas, fordulatos összecsapást hozzon a két gárda randevúja, és így is lett. Számomra ez jelzi, ha a sokat szidott magyar labdarúgásban a csapatok bátran vállalják a támadófutballt, küzdenek, hajtanak, akkor igenis van igény a játékra. Debrecenben jó látni, hogy mindig tele van a nézőtér. Féltem viszont a Diósgyőrt. Ott huszonötezernél kevesebb néző előtt soha nem léptünk pályára, és bár kifütyültek minket, ellenünk szurkoltak, az embernek szimpatikus, ha valahol ennyien és ennyire képesek rajongani a futballért, a csapatért.

A hűséges diósgyőri tábor, ahogy az már szállóige lassan, megérdemel egy jó csapatot, és én drukkolok a miskolci futballért, azért, hogy a nézők ne veszítsék el kedvenc szórakozásukat. Remélem, mielőbb túljutnak a nehézségeken.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik