Az Alba feltűnt a horizonton

KÁROLYI TIBORKÁROLYI TIBOR
Vágólapra másolva!
2006.01.15. 03:17
Címkék
Meglepetésként hatott, hogy a nézők nem láthatták a sárga-feketék együttesében a szerb-montenegrói Jovo Glavinicset: a bajnokságban 12.9 pontos átlagú hátvéd medencezúzódást szenvedett a kecskemétiek elleni kupavisszavágón  a még csak a 19. évében járó Váradi Kornél azonban remekül helyettesítette.
Mindössze a hatodik percig tudta tartani a lépést a Falco a hazaiakkal, természetesen elsősorban Kálmán László révén, ekkor azonban az Albacomp szigorított kicsit a védekezésén, és elhúzott riválisától.

Míg a vendégeké eléggé egyszemélyes csapat volt, addig a fehérváriaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt, a cserepadról beszálló Kámán Tamás például zsinórban nyolc ponttal repítette előre a kék-fehéreket, és ekkor a vendéglátó meglépett ellenfelétől.

A félidőre tetemes, 19 pontos hátrányba került a szombathelyi gárda, és a különbség a folytatásban sem változott nagyon, illetve ha igen, akkor tovább nőtt.
Az Albacompban jól mutatkozott be az újonnan igazolt szlovén Primoz Brolih, a harmadik negyed lefújásának pillanatában például futtából helyezett el egy hárompontost a Falco kosarában.

A játék képe olyannyira nem változott, hogy a korán eldőlő mérkőzés negyedik negyedében szinte végig a kispadon tartotta edzője Kálmánt, vagyis lényegében feladta a kilátástalan harcot.

Ő voltaképpen ezzel a húzással ismerte el, hogy az Albacomp remek csapatjátékot nyújtva megérdemelt győzelmet aratott, és tett újabb fontos lépést a közvetlen élcsoporthoz való felzárkózás felé.

Fodor Péter, az Albacomp edzője
Amikor koncentráltan, pontosan és agresszívan védekezve játszottunk, akkor közelítettünk az elvárt szintű játékhoz. Ezekben a percekben alapoztuk meg az előnyünket, amely a győzelemhez segített.

Váradi Atilla, a Szombathely edzője
Jól kezdtünk, de ellenfelünk szigorított a védekezésén, ettől játékunk kapkodóvá vált, és hátrányba kerültünk. Sajnos ezután már nem tudtunk talpra állni.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik