Döcögtek a nagy rohanásban

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.10.02. 02:39
Címkék
A végeredmény nem tükrözi, milyen nehéz csatában diadalmaskodott a Pick-Szeged a BL-nyitányon. Krivokapics, Perunicsics, Bendó és Ilyés vezérletével azonban remekül hajrázott Kovács Péter edző gárdája, amelyet hangosan ünnepelt a szegedi publikum.
Az utolsó pillanatban mégis sikerült videofelvételt szereznie a Pick-Szegednek ellenfele egyik közelmúltbeli mérkőzéséről. Így Kovács Péter edző és csapata a BL-csata előestéjén megnézhette a francia Montpellier és a Zaporizzsja augusztusi felkészülési mérkőzését.

"A franciák nagyon agresszív, tíz-tizenegy méterre kihúzódó, nyitott védekezéssel állították meg az ukrán bajnok támadásait - mondta a találkozó előtt Kovács Péter. - Nekünk más elképzelésünk van, de a legfontosabb, hogy egységes csapatként küzdjünk, és a mi akaratunk érvényesüljön. Ami biztos, Selmenkóra külön is vigyáznunk kell, mert ő a Zaporizzsja legveszélyesebb támadója."

A nyáron a világ egyik legjobb balátlövőjével, Perunicsiccsel, valamint a Dunaújvárosból igazolt Krivokapiccsal és a PLER-ből szerződtetett Lendvayval megerősített Szeged ugyanúgy akciói gyors befejezésére törekedett, mint az agresszíven támadó vendégcsapat. A felállt védőfallal szemben is csak három-négy átadást vártak meg a játékosok, majd akár kilenc-tíz méterről is próbálkoztak átlövésekkel.

A gólzáporosnak ígérkező, rohanós csata attól vált igazán izgalmassá, hogy a gyorsindítási kísérletek mellett az együttesek akcióikban is igyekeztek gyakrabban helyzetbe hozni szélsőiket és beállósaikat. A Szeged taktikát változtatott, amikor látta, hogy nem tud előnyt szerezni a fergetegesen kézilabdázó vendégekkel szemben, és erre kapuscserével válaszolt az ukrán edző. Ilyés helyett támadásban is Perunicsics volt pályán, aki hol saját posztján, hol irányítóként próbálkozott.

A szegediek ásza ezúttal Krivokapics volt, aki egymaga nyolc gólt lôtt az ukránok kapujába
A szegediek ásza ezúttal Krivokapics volt, aki egymaga nyolc gólt lôtt az ukránok kapujába
Meggyesi Bálint
A szegediek ásza ezúttal Krivokapics volt, aki egymaga nyolc gólt lôtt az ukránok kapujába
A váltás a Picknek nem jött be, mert helyzetei továbbra is kimaradtak, miközben az ukránok rendre átlőtték a magas, ám a találkozó ezen szakaszában kissé nehézkes szegedi védőfalat. Andjelkovics helyére Lendvay érkezett irányítónak, ám ez a módosítás sem hozta zavarba a fegyelmezetten, messze kihúzódva védekező, hatalmas iramot diktáló vendégeket. Nataljuk, Pavlo Gurkovszkij és Kiszil szétzilálta a Pick akcióit, támadásban pedig Nat mellett Selmenko volt a Zaporizzsja kulcsjátékosa.

Küszködött, szenvedett a hazai gárda, amelynek mind a védekezésén, mind a támadójátékán többször érződött az összeszokottság hiánya. Emiatt sűrűn cserélgette játékosait és együttese taktikáját Kovács Péter edző, aki legfeljebb Krivokapics és Bakos góljaival, valamint Ilyés, Djurkovics és Lendvay védekezésével lehetett elégedett.

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA

KEK

EHF-KUPA

Bajnokságok, kupák, vb, Eb, olimpia

Kézilabda-lexikon
A saját kapuja előtt igen goromba Perunicsics támadásban feljavult, bebizonyítva, hogy miért tartják világklasszisnak a maga posztján. Góljai mellett pontos átadásokkal hozta helyzetbe társait, akik közül főleg Bendó lőtt lélektanilag fontos gólokat szoros állásnál. Továbbra is igen hullámzó teljesítményt nyújtottak a hazaiak, ám a kapuscsere lendített rajtuk valamicskét. Javult a Pick védekezése, ám az ukrán bajnok gyors, begyakorolt figurái, valamint Selmenko, Nat és Sztecjura kiemelkedő egyéni teljesítménye roppant nehézzé tette Ilyés, Matics, Szente és társaik dolgát.

A kapusok egyik oldalon sem csillogtak, emiatt aztán gólzáporos csatát élvezhetett a kedvenceit végig dicséretesen buzdító közönség. A mezőny legjobbja, Krivokapics mellett Perunicsics, Bendó és Ilyés is játékba lendült a küzdelem hajrájában, valamint a feljavuló Puljezevics védései is hozzájárultak ahhoz, hogy kijött a gödörből a BL-csatározásokat kissé döcögő játékkal kezdő Szeged. A magyar bajnoki ezüstérmes a jövő szombaton a címvédő Barcelona otthonába látogat.

Mestermérleg
Kapusaink teljesítménye jelentősen elmaradt az elvárhatótól. Az ukránok igen gyors kézilabdát játszottak, és nekünk fél óra kellett, hogy ehhez alkalmazkodjunk. Amikor védekezési taktikát változtattunk, ez megzavarta a vendégcsapatot, amely a végére el is fáradt.
Kovács Péter, a Pick-Szeged edzője

A nyáron a rutinos játékosok mellé sok fiatalt kezdtünk el beépíteni a gárdába. Ezeknek a tehetségeknek hasonló iramú nemzetközi csaták sokaságára lesz szükségük, hogy beérjenek. A Szeged erős csapat, és a hazai pálya előnyével is tudott élni ezen a találkozón.
Vjacseszlav Didusenko, a Zaporizzsja edzője ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik