Ütések a Kazincbarcikán, ütések Mészároson

RODICS DÁNIEL, DOROS LÁSZLÓRODICS DÁNIEL, DOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.04.27. 00:12
Címkék
Idénybeli első veresége után újabb megpróbáltatások vártak a Kazincbarcika csapatára. A Tomanóczyékat szállító busz vasárnap éjszaka műszaki hiba miatt Fejér megyétől Borsodig lépésben volt kénytelen haladni, és reggel fél hétre ért célba. Daniel Oravec, a hazaiak trénere szerkezeti és személyi változtatásokat eszközölt együttesében.
Sokáig vacillált, ám végül a második meccsen gyengélkedő Szántai Balázs helyett a legutóbb szintén nem csillogó ütő, Geiger András lett a liberó, az ő posztján pedig Csala Bernát kezdett. Az első szettben két remekül küzdő, keveset hibázó, jó színvonalon röplabdázó gárdát láthatott a telt házas csarnok lelkes közönsége. Németh Szabolcs - korábban kritizált - felugrásos szervái kivétel nélkül hatásosak voltak, de egyszerűen nem lehetett különbséget felfedezni az együttesek között. Mesebeli volt a végjáték: három szettlabdát szervahiba miatt nem tudott értékesíteni a Kométa, Németh Szabolcs a negyediket kíméletlenül és mértani pontossággal bebombázta, ezzel vezettek a vendégek.

Minden játékos fantasztikus akarással játszott a második felvonásban is, ez barcikai oldalon Szalainál és Kárpátinál, a kaposváriak közül pedig Pásztornál nem párosult extra teljesítménynyel, ám utóbbi legalább a nyitások során magabiztos volt. 16:9-es vendégvezetésnél megállapítható volt, hogy Daniel Oravec taktikai húzása nem volt igazán hatásos, mert Geiger nem brillírozott liberóként. A lelátón is zajlott az élet, a magyar válogatott kiválóságát, Mészáros Dömötört érték előbb verbális, majd fizikai inzultusok! A különc szurkolót a biztonságiak szedték le a Padova klasszisáról.

A közjáték a Vegyészt zavarta meg, így tovább nőtt a szakadék a csapatok között. 21:12-es somogyi előny után 23:19-nél ismét látótávolságon belülre került a Barcika, ám egy hihetetlen baki újabb kaposvári részsikert eredményezett.

Szántai Balázs hiába küzdött(Fotó: Meggyesi Bálint)
Szántai Balázs hiába küzdött(Fotó: Meggyesi Bálint)
Szántai Balázs hiába küzdött(Fotó: Meggyesi Bálint)

A Magyar Kupa elődöntőjében a borsodiak emlékezetes csatában 0:2-ről fordítva nyertek 3:2-re a Kecskemét ellen, ez a meccs volt tehát a követendő példa hazai oldalon. Schildkraut helyett Toronyai érkezett feladni. A hihetetlenül izgalmas harmadik szettben Tomanóczy sokat vállalt, és kiváló hatékonysággal játszott, egy-két ponttal rendre a hazaiak vezettek, a végjátékban jobban koncentráltak, így szépítettek. Vasakarattal, maximális koncentrációval kezdte a negyedik részt a Barcika, egyre nőtt a vezetése, ám hamar magára talált a nagy lehetőség gondolatától, az előzőekben talán kissé megrémült Kométa. 18:12-re, majd 22:14-re vezetett a látogató, mert a Vegyész játékosai lelkileg padlóra kerültek. Két nap alatt kétszer kapott ki az addig veretlen címvédő, és csütörtökön 18 órától az életben maradásért játszhat Kaposvárott. Az egyre jobb formába kerülő Kométa pedig a bajnoki aranyért!

Hogyan szenvedhettek ilyen sima vereséget?
Daniel Oravec:
Nem jött be a szerkezeti változás, nyitás-fogadásunk nem javult, így a hihetetlenül egységes kaposváriak bedaráltak minket.

Mi volt a siker titka?
id. Laszczik Iván:
Nagyon akartuk a győzelmet, együttesem csapatként remekül funkcionált. ---- R ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik