Elfoglalhatják a szálláshelyet

V. D.V. D.
Vágólapra másolva!
2004.08.06. 21:59
Címkék
"A sportágvezetők igényeinek figyelembevételével elkészült az olimpiai falu magyar szálláshelyének szobabeosztása. Az öt épületben valamennyi lakás ajtaján kis névtáblák várják a versenyzőket és szakvezetőket - újságolta Babati Lajos, a csapat helyettes vezetője. - A házak falán feltűnő »Hungarian Olympic Team« felirat és háromszínű zászló adja tudtul, hogy itt laknak a magyarok. Az egyik épületben klubszobát alakítottak ki, de a szabadban is székeket, napernyőket helyeztek el, s most már csak egy kis füvet szeretnének odavarázsolni. A klubszobában a nagy kivetítőn a tervek szerint az MTV olimpiai adása is nézhető lesz. A bérelt televíziós készülékeken pedig a lakások társalgóiban a nemzetközi olimpiai adást lehet figyelemmel kísérni."
A váratlan eső gondokat is okozott. Az alagsorban kialakított csapatirodában bizony seprűkre is szükség volt, hogy a vizet eltüntessék. A házigazdák kedvesek, figyelmesek, a versenyek előkészítése, az edzések biztosítása, a sporttal kapcsolatos tájékoztatás tökéletesnek tűnik. A közlekedésben azonban akadnak nehézségek. A versenyzőket szállító külön autóbuszok pályaudvarán nem egyértelműek a tájékoztató feliratok, és az előírások szerint rendelkezésre bocsátott autókat is nehezen, körülményesen tudják használni az egyes csapatok.
Köpf Károly sportigazgató és a tapasztalt, több olimpiát megjárt Lochmayer György péntek délben tapasztalta a biztonsági intézkedések szigorát. A vitorlásokat látogatták meg az Agiosz Kozmosz öbölben. Motorcsónakjukat a visszatéréskor megállították és szigorú ellenőrzésnek vetették alá. A személyi motozás mellett búvárok vizsgálták át a motorcsónakot kimerítő alapossággal. A rutinszerűnek mondott ellenőrzés csaknem egy órán át tartott.
Csütörtök reggel egyébként már 123 ország csapatának vezetője vett részt a minden reggel összehívott szokásos csapatvezetői értekezleten. A vezetők elsősorban a közlekedésről, az edzéslehetőségről érdeklődtek. Az edzéslehetőségekről a sportinformációs központban a műsoron szereplő 28 sportág felelősei szolgálnak rendkívül részletes válaszszal. Valamennyi sportág számára egyébként külön ismertető könyvecske készül, amelyben valóban minden megtalálható.

Szavazás

Hány aranyat nyerünk Athénban?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik