Folytatódik a vita a szlovákokkal

V. D.V. D.
Vágólapra másolva!
2004.04.05. 20:46
Címkék
Az olimpiai játékok közeledtével természetesen Athén, a felkészülés és a részvétel került a középpontba a 42. olimpiai vándorgyűlésen. Gödöllőn Molnár Zoltán csapatvezető az athéni célkitűzést is egyértelműen megfogalmazta.
Mint mondta, a magyar sport nehéz helyzete ellenére reális esély van arra, hogy megőrizzük helyünket a világ legjobbjai, az első 15 nemzet között. Az olimpiai résztvevők közül Simics Judit, a Sydneyben is szereplő kiváló kézilabdázó az utolsó percek drámai eseményeit elemezte, Varga Gabriella, az ifjú tőrvívó Európa-bajnok és a gödöllői Tóth Krisztina, a világ élvonalához tartozó asztaliteniszező a kvalifikáció hosszú útjáról, várható esélyeikről szólt. Prokopp Dóra, a Filmmúzeum igazgatója pedig nagypapája, Prokopp Sándor céllövő aranyérmesre emlékezett, aki 1912-ben a magyar sport kilencedik olimpiai aranyérmét nyerte, s a nyarakat rendre Gödöllőn töltötte. "Szegény nagypapa, bizony forog a sírjában" – jelentette ki az igazgató arra utalva, hogy a Szlovák Olimpiai Bizottság Prokopp Sándort, Halmai Zoltánt, Kóczán Mórt, Szokolyi Alajost és más magyar olimpikonokat szlovák névvel, szlovák olimpikonként szerepeltet.
Aján Tamás, a MOB főtitkára arról tájékoztatta a vándorgyűlés résztvevőit, hogy a MOB a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állásfoglalására hivatkozva tavaly augusztusban kérte a félreértés tisztázását, amire Frantisek Chmelár szlovák elnök ígéretet is tett. Amennyiben augusztus elejéig sem végzik el a korrigálást, úgy a Magyar Olimpiai Bizottság sajnálattal, de kénytelen a Nemzetközi Sportbírósághoz fordulni jogos panaszának orvoslását követelve.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik