Brazília a négy között

SZABADOS GÁBORSZABADOS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.06.21. 11:26
Címkék
Nem volt olyan jó meccs, mint amilyet vártunk, de a brazilokat és szurkolóikat valószínűleg ez izgatja a legkevésbé: csapatuk 2-1-re legyőzte Angliát úgy, hogy az utolsó félórát emberhátrányban játszotta végig. Az angol együttes gyakorlatilag helyzetbe sem tudott kerülni a találkozón, legalábbis saját erejéből nem...
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Beckham nem tudta az elődöntőbe vezetni csapatát
Huszonhárom percig különösebb izgalmak nélkül csordogált a játék, amit a Bayer Leverkusenben játszó brazil Lúcio unt meg a leghamarabb, és egy kis színt csempészett a mérkőzésbe: remekül "ugratta ki" ellenfelét, Michael Owent, aki magabiztosan értékesítette az ajándék ziccert. A félidő utolsó pillanataiig úgy tűnt, ez a hiba végleg eldöntheti akár az egész mérkőzést is, az angolok ugyanis a gól után kiadták a "le a futballal!" jelszót, és rombolták a játékot. A Copacabanán érlelődő zsenialitással azonban nem tudtak mit kezdeni, képtelenek voltak feltartóztatni a hosszabbítás második percében a térfelükön végigszáguldó Ronaldinhót, aki remekül hozta helyzetbe csapattársát, Rivaldót – a brazil tízes pedig hidegvérrel lőtt David Seamen kapujába.
A második félidő főszereplője szintén Ronaldinho volt, de ennek egy részéről a valószínűleg lemondott volna a PSG futballistája. Előbb egy szabadrúgást tekert mesterien az angol kapuba – ez a jelenet a Real Zaragoza elleni 1995-ös KEK-döntő utolsó perceiben kapott góllal együtt minden bizonnyal sokszor előjön még Seaman rémálmaiban. Innentől fogva a brazilok hagytak fel a játékkal, főleg Ronaldinho második magánszáma után: Mills letalpalásáért kapott piros lapja után a brazilok tíz emberre fogyatkoztak, így érthetően még kevésbé erőltették a támadásokat. A brazil vér persze előjött belőlük, még így is majdhogynem ők vezettek több veszélyesebb akciót, mint a görcsösen próbálkozó angolok. A háromoroszlános válogatott – gólját leszámítva – helyzetbe sem került a mérkőzésen, így pedig nem könnyű kiverni a brazil csapatot. A selecao megérdemelten jutott a négy közé.
Így látták a szövetségi kapitányok:
Luiz Felipe Scolari: - Boldog vagyok, nagyon örülök a győzelemnek. Hangulatomat fokozza, hogy a csapat jól is játszott. Megérdemelten jutottunk az elődöntőbe.
Sven-Göran Eriksson: - Jobban is játszhattunk volna, főleg amikor emberelőnybe kerültünk. Bizakodtam, de játékosaim már túl fáradtak voltak az egyenlítéshez. A brazilok nagyszerűen tartották a labdát, alig volt lehetőségünk az újabb gólszerzésre. Rendkívül sokat tanultunk a világbajnokságon, s bízom abban, hogy a jövőben még jobbak leszünk. Főleg a fiatalabb játékosok hasznosíthatnak sokat a tapasztalatokból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik