Boldogan adták a nevüket

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2002.05.30. 19:38
Címkék
A dortmundi Reyna...
A dortmundi Reyna...
A dortmundi Reyna...
A dortmundi Reyna...
A dortmundi Reyna...
A dortmundi Reyna...
Jelen esetben arra, hogy a Zalaegerszegi TE, illetve az e.on Hungária Rt. vezetői véglegesítették azt a megállapodást, amelynek értelmében a német bajnok Borussia Dortmund mezén is szereplő energiaszolgáltató vállalat öt esztendőn át lesz a magyar bajnok főszponzora. A kék-fehérek mindehhez örömmel adták a nevüket, így mostantól e.on-ZTE FC-ként kell emlegetni a legújabb magyar aranyérmest.

...és az egerszegi Egressy
...és az egerszegi Egressy
...és az egerszegi Egressy
Az, hogy a cég mekkora összeggel támogatja a csapatot, nem publikus, de az egyik egerszegi elöljárót idézve "nem kevéssel". Azt ellenben egyik fél sem titkolta, hogy a hat hónappal ezelőtti első randevú óta folyamatosan zajlottak a tárgyalások, melyek végére a napokban tettek pontot. "Amikor egyezségre jutottunk, még nem voltunk bajnokok. Ezt azért is hangsúlyozom, mert örömteli számunkra, hogy nem csak és kizárólag az aranyérem vonzotta partnerünket" - jegyezte meg a klub elnöke, Lang József. Lelkesedésében rögvest hozzátette: "Az egyesület és a magam nevében ígérem, hogy sikerünknek lesz folytatása, az eredeti célkitűzéseinknek megfelelően a jövőben sem adjuk a dobogónál alább. Mi több, szeretnénk megismételni idei diadalunkat, elvégre az a tervünk, hogy előbb-utóbb megelőzzük a Győrt. Az ETO, ugyebár, három elsőséggel dicsekedhet..." És a ZTE első emberének zárszava: "Ötödik vidéki csapatként megnyertük a jubileumi magyar bajnokságot, de az ünneplésnek vége, kezdődik a munka."

Apropó, munka. A zalaegerszegi stadion átépítésén gőzerővel dolgoznak, s amint azt Nagy Ferenc klubmenedzsertől hallhattuk, jó esély van rá, hogy az arénát két hónap alatt, vagyis a Bajnokok Ligája-selejtezőig újjávarázsolják. Információink szerint több mint egymilliárd forint szükségeltetik a fedett lelátókkal, ülőhelyekkel ellátott létesítmény felhúzásához, ugyanakkor a menedzser mindenkit megnyugtatott: a Magyar Labdarúgó Liga hathatós közreműködésének hála az összeg rendelkezésre áll. Más szóval, a korábbi rossz hírekkel ellentétben most egy jót közölhetünk: bizonyos, hogy Bozsik Péter gárdája - a szó szoros értelmében - hazai pályán fogadhatja majd leendő ellenlábasát.

Tegyük hozzá, a július 31-én és augusztus 7-én esedékes kvalifikációs mérkőzéseken egy, a jelenleginél is erősebb Zalaegerszeget küldhet harcba a szakvezető. Az eddigi keretet együtt tartó vezetők három-négy futballista érkezésével számolnak még. "Két-három magyar, valamint egy-két külföldi játékos igazolásáról lehet szó - mondta ezzel kapcsolatban Nagy Ferenc. - Hogy végül kiket szerződtetünk, az napokon belül eldől. Arra viszont szomorúan kellett rádöbbenünk, hogy idehaza kissé elszaladtak az igények, akad olyan labdarúgó, akit huszonöt-harminc millió forintért adna kölcsönbe a klubja..."

Akikért ennyit kérnek, azok aligha húzhatják magukra azt az új ZTE-dresszt, amit a tegnapi sajtótájékoztató végén mutattak be, s amelyet a futballisták az ősszel viselhetnek majd. Fehér alapon világoskék csíkok, középen egy piros e.on felirat. Egy gyors próba, és a társulat házi gólkirálya, Kenesei Krisztián máris megállapította, a mezen nem múlhat a sikerük. És eztán jött a pezsgő...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik