Gólzáporos rajt

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 18:09
Címkék
Szeptember első hétvégéjén a válogatott mérkőzések árnyékában kezdetét vette a Serie B 2015-2016-os bajnoki kiírása. Az első fordulóban...

Szeptember első hétvégéjén a válogatott mérkőzések árnyékában kezdetét vettea Serie B 2015-2016-os bajnoki kiírása. Az első fordulóban 32 találat esett tíz mérkőzés alatt, amely 2002 óta az eddigi legtöbb, és több végső esélyes sima győzelemmel rajtolt.Szeptember első hétvégéjén a válogatott mérkőzések árnyékában kezdetét vettea Serie B 2015-2016-os bajnoki kiírása. Az első fordulóban 32 találat esett tíz mérkőzés alatt, amely 2002 óta az eddigi legtöbb, és több végső esélyes sima győzelemmel rajtolt.

Az első számú favoritnak tartott Cagliari csapataesélyeshez méltóan kezdte a bajnokságot, hiszen a nyitó forduló hétfő esti mérkőzésén4-0-ra diadalmaskodott a Crotone ellen. A szárdok Diego Farias jóvoltából indították a gólgyártást az első félóra végéhez közeledve, majd a vendégek sorsa a 60. percben pecsételődött meg Salzano kiállításával. Egy perccel ezt követően a pályafutása első Serie B-s meccsén játszó, 20 esztendős Alessandro Deiola volt eredményes, néhány minutummal később a rutinos Marco Sau is betalált, a végeredményt pedig a reményteli új igazolás, Niccolo Giannetti találata állította be.

Hozzájuk hasonlóana Livorno is kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a megtizedelt Pescara ellen. A balszerencsés delfinektől már az ötödik percben kiállították Fiorillo kapust, a gólhelyzetben kitörő játékos elkaszálásáért megítélt büntetőt pedig Daniele Vantaggiato értékesítette. A rutinos támadó kisvártatva újra betalált, Ceccherini fejesével pedig már 3-0 volt az állás a szünetben. Később a kegyelemdöfést Fedato ziccergólja adta meg, így Oddo csapata pocsékul kezdte az új szezont, ellenben Panucciék tökéletesen rajtoltak.

A másik élvonalbeli kiesőa Cesena is biztos sikerrel indított, 2-0-ra győzött a Parma kizárása miatt bennmaradó Brescia ellen. A csikóhalak már az első hat percben eldöntötték a három pontot sorsát Lorenzo Rosseti és Antonino Ragusa találatai révén.

Győzelemmel tért vissza a Serie B-be a Salernitana csapata, miután a campaniai rangadón 3-1-re nyert az Avellino ellen. A vendéglátók sikeréből oroszlánrészt vállalt a kétgólos Denilson Gabionetta, a két találata közt Marcello Trotta egyenlített, a hosszabbításban Gennaro Troianiello biztosította be a gránátok sikerét, akik komoly skalppal kezdték a szezont az elmúlt idény egyik meglepetéscsapata ellen.

Egy másik újonc gárda, a Novara hiába vezetett Andrei Galabinov találatával a 28. perctől, a fiatal hátvéd Riccardo Brosco a 94. percben pontot mentett a Latina számára. Az 1-1-es döntetlennel záruló mérkőzésen a vendéglátók az első félidő hajrájától emberhátrányban játszottak Garofalo piros lapja miatt, majd a finisben Calderonit is kiállították a nerrazurriktól. Adorján Krisztián nem játszott a mérkőzésen.

A Perugia 2-0 arányban hozta a kötelezőt a Como ellen Lorenzo Del Prete és Matteo Ardemagni találataival, bár az újonc északi csapat mindvégig becsülettel küzdött, egy újabb esélyes gyűjtötte be a győzelmet.

A titkos esélyes Trapani 3-0-s csapást mért a Ternana gárdájára a duplázó Ernesto Torregrossa vezérletével, rajta kívül még Igor Coronado volt eredményes. A mérkőzés a második játékrész elejére lefutottá vált, a gyámoltalan szörnyeknek még a szépítés sem jött össze.

Hiába játszott mezőnyfölényben a Modena a meccs jelentős részében, a Vicenza a 63. percben szerzett Stefano Giacomelli tizenegyesgóllal elvitte a három pontot a Stadio Bragliából. A hátrányba kerülést követően Belingheri buta kiállítása miatt ráadásul létszámhátrányban is játszottak Hernan Crespo fiai, akik tavaly csak osztályozón biztosították be a bennmaradást.

A Pro Vercelli 2-1-es sikert aratott a Virtus Lanciano ellen. Gatto vezető góljára még Ferrari révén válaszoltak a piros-feketék, akik a második félidő derekától tíz emberrel játszottak, majd Castiglia a 78. percben megszerezte a győztes találatát a piemontiak javára.

Az utolsó két megüresedett pozíciót elfoglaló Ascoli és Virtus Entella egymás elleni mérkőzését későbbi időpontra halasztották.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt az új szezon alatt is!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik