Mi van az iskolapad mögött?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 21:05
Pintér Attilát kommunikációs tréningre küldik. Ízlelgessük kissé a mondatot. Pintér Attilát. A magyar válogatott szövetségi kapitányát....

Pintér Attilát kommunikációs tréningre küldik. Ízlelgessük kissé a mondatot. Pintér Attilát. A magyar válogatott szövetségi kapitányát. Nem Kovács Margitot az MLSZ marketing részlegéről vagy Tóth Tihamért az ügyfélszolgálattól. Hanem a nemzeti együttes fejét, akit tavaly decemberben a vezetőség alapos megfontolás után nevezett ki a hazai futballszakma talán legfontosabb posztjára. Kommunikációs tréningre küldik. Miért? Hogy csiszoljanak a stílusán és megtanuljon a sajtó felé kommunikálni. Amibe nem is lehet nagyon belekötni, hiszen Pintér Attila idáig adott nyilatkozatai - főként a Finnország elleni vereséget követően - valóban hagytak kívánnivalót maguk után. Egyrészt, ahogyan terelte a szót, ahelyett hogy konkrétan válaszolt volna a kérdésekre, másrészt, amilyen sértődötten azokra reagált.

A tréning azonban nem csak a szövetségi kapitányra, hanem Csányi Sándor elnökre is ráférne. Mert lehet neki igaza a szóban forgó ügyben, de az már nem teljesen érthető, mi vette rá arra, hogy a képzés tényét a nyilvánossággal is megossza. Ezzel ugyanis csak azt érte el, hogy Pintéren röhög mindenki. Újságírók és szurkolók egyaránt. És legyen bármennyire indokolt a korrepetálás, mindezt sokkal diszkrétebben is lehetett volna kezelni.

Hacsak nem ez volt a cél és nem áll készenlétben egy B-terv. Arra az esetre, ha Dánia ellen sem lenne komoly változás a csapat játékában és még az eredmény is rosszul alakulna. Elképzelhető, hogy az egész az újabb edzőváltás előzménye és a háttérben már mozognak a szálak? Zajlanak az egyeztetések, megbeszélések az új jelölttel, bizalmas szóváltások, ajánlattételek? Esetleg az összetartások is amiatt maradtak el, mert valójában már nincs értelme őket megtartani? AZ MLSZ, tudván, hogy úgysem tart már sokáig a mostani állapot, kihátrált mögüle, Pintér Attila pedig egyedül nem elég erős a megszervezéshez és a klubok meggyőzéséhez? Egy biztos. A kommunikációs tréninggel az MLSZ jelezte, hogy elégedetlen. Egyelőre csak a stílussal. Lehet hamarosan jönnek az újabb érvek?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik