Ki lesz a tél igazolása?

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 21:01
37 nap - a bejegyzés írásakor ennyi van hátra az OTP Bank Liga kezdetéig. A nyitómérkőzés: Puskás Akadémia-MVM Paks. Laikusoknak csak egy alsóházi...

37 nap - a bejegyzés írásakor ennyi van hátra az OTP Bank Liga kezdetéig. A nyitómérkőzés: Puskás Akadémia-MVM Paks. Laikusoknak csak egy alsóházi rangadó, de a magyar futball igazi rajongói (mert ilyenek is vannak, legyenek bármilyen rosszak a körülmények, az eredmények vagy a mutatott játék) számára ez fontosabb esemény, mint a soros El Clásico.

Mivel az átigazolási piac már régóta nyitva, nézzük meg, az eddigi információk alapján kik pályázhatnak legnagyobb eséllyel a "tél igazolása" címre!

Első jelölt az egyszeres olasz válogatott Emiliano Bonazzoli, aki fél évig a Budapest Honvédot erősíti. A piros-feketék azon együttesek közé tartoznak, akik időnként egész jó külföldi játékosokat is képesek magukhoz csábítani, ez idén is könnyen így lehet. Tavaly a hírhedt Davide Lanzafame bizonyult nyerő húzásnak, idén a 35 éves, komoly Serie A tapasztalattal rendelkező csatár, Bonazzoli lehet a nyerő ember. Amennyiben mégsem, a fiatalok legalább elleshetnek tőle ezt-azt.

Igaz teljesen más poszt, de hasonlóan nagy szerepe lehet a Ferencváros tavaszi menetelésében Dibusz Dénesnek. A Pécstől megszerzett hálóőr 23 éves, és az NB I egyik legjobb fiatal kapusa. Vetélytársa az a Jova Levente, aki az ősszel egyáltalán nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, márpedig a fradiban a szimpla jó hosszú távon nem elég. Dénes helyzete tehát nem reménytelen, és ha a felkészülési meccseken sikerül Thomas Doll előtt is bizonyítania, a tavasz kellemes meglepetése lehet.

A kiesőjelölt Kaposvárnál csodát várnak a brazil csatártól, André Alvestől. Bár a hasonló nagy visszatérések nem mindig szoktak jól elsülni, a támadó a maga 30 évével még nem számít öregnek, így néhány jó idény igazán benne lehet. Amennyiben megtalálja góllövő cipőjét, a somogyiak nem lesznek kellemes ellenfelek senkinek, és ki tudja, talán a bennmaradás is elérhető közelségbe kerül. Tavaly a Siófok majdnem összehozta, a hátralevő 13 forduló pedig nem kevés. Igaz nem is sok.

Az ötösfogat utolsó két tagja Torghelle Sándor és Vass Ádám. Mindkét futballista az MTK-t erősíti tavasszal és ha más nem, az biztos, hogy bizonyítani akarnak. A "nemzet Sanyija" az utóbbi időben Székesfehérváron nem kapta meg a kellő bizalmat és játékperceket, így ideális megoldás lehet a kék-fehérek kóros gólképtelenségére. Ádámra ugyanilyen fontos szerep hárul hátul. Az ő játékát ráadásul Pintér Attila is fokozott figyelemmel követheti. Mert mi tagadás, egy kiváló formában levő védekező középpályásra a válogatottnak is égető szüksége lenne.

Hogy végül valóban közülük kerül-e ki a tél igazolása? Mivel még rengeteg változás lehet a klubok keretében, így nehéz megmondani, de az biztos, hogy érdemes lesz figyelemmel követni a teljesítményüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik