Videoton: Megtisztelő, hogy az AEK engem akar - Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 07:36
null
Nikolcs egyelőre csak a válogatottal és a Vidivel foglalkozik (Fotó: Mirkó István)
Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott és a Videoton csatára megtisztelőnek érzi, hogy az AEK Athén érdeklődik iránta, de egyelőre csak a nemzeti együttessel és az NB I-gyel akar foglalkozni.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen hatalmas klub, mint az AEK Athén engem akar. Örülök a megkeresésnek, de ezekkel az ügyekkel a menedzserem foglalkozik, én csak a válogatottra és az NB I-re akarok jelenleg koncentrálni" – mondta a görög SportDaynek a fehérváriak csatára.

Amint arról beszámoltunk, görög sajtóhírek szerint az AEK már a téli átigazolási időszakban ajánlatot tesz Nikolics Nemanjára, akit több mérkőzésen is szemmel tartottak a görög klub megfigyelői.

„Az AEK hatalmas klub, tudom, hogy a sárga-feketék jelenleg a másodosztályban futballoznak, de biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül újra a legjobb görög csapatok között lesznek. Emlékszem, hogy 2011-ben már megkerestek a klubtól, de nem tudom, pontosan mi történt. Egyszerűen akkor nem jött össze a megállapodás" – mondta Nikolics.

A Videoton csatára legközelebb péntek 20.45 órakor a Finnország elleni Eb-selejtezőn léphet pályára a magyar válogatottban, majd Oroszország ellen bizonyíthat felkészülési mérkőzésen. Utóbbi találkozóra sajtóhírek szerint újra kilátogatnak az AEK megfigyelői.

„Nyerünk!" – mondta már a Nemzeti Sportnak Nikolics a finnek elleni találkozóról.

„Úgy gondolom, jó esélyünk van a győzelemre. Kulcsfontosságú mérkőzés vár ránk, amelyen csak akkor lehetünk sikeresek, ha nyugodtan, tiszta fejjel játsszuk le a kilencven percet. Meg kell birkóznunk azzal a teherrel, hogy az életben maradáshoz szükségünk van a három pontra. Sajnos nem kezdtük jól a sorozatot, de a következő két meccsen javítottunk valamit a helyzetünkön. Ahhoz, hogy végképp egyenesbe kerüljünk, Finnországot le kell győznünk. Kifogás, alibi nincs. Nyernünk kell, és kész. Cseppet sem izgulok. Izguljanak a finnek" – mondta a Videoton csatára, aki újra szót ejtett a görög érdeklődésről.

„Manapság már minden mérkőzésen ott van egy megfigyelő, a játékosoknak sokszor sejtelmük sincs róla, hogy árgus szemekkel lesik minden mozdulatukat. Azt tudtam, hogy Kecskemétre miattam jött el a görög klub vezetője, de minden bizonnyal a korábbi meccseinken is figyelt valaki, csak arról nem tájékoztattak előre. Persze nem az én dolgom, hogy ezen rágódjak, nekem a pályán van teendőm” – tette hozzá Nikolics.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A PÉNTEKI EB-SELEJTEZŐRE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton FC), Simon Ádám (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

FINNORSZÁG KERETE A PÉNTEKI EB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (VVV-Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (BK Häcken – Svédország), Jarkko Hurme (Odd Grenland – Norvégia), Veli Lampi (HJK), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Juhani Ojala (Tyerek Groznij – Oroszország), Sebastian Sorsa (HJK), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Jere Uronen (Helsingborg – Svédország)
Középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország), Markus Halsti (Malmö FF – Svédország), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Teemu Tainio (HJK)
Támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia)

EB 2016, SELEJTEZŐK
AZ F-CSOPORT NOVEMBERI JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

November 14.
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik