Válogatott: „Nem kell nagyon magunk alatt lennünk”

Vágólapra másolva!
2016.09.06. 23:15
null
Nagy Ádám szerint mások is megszenvednek még Feröeren (Fotó: mlsz.hu)
Nagy Ádám csalódottan nyilatkozott a magyar labdarúgó-válogatott feröeri vb-selejtezője (0–0) után, ám úgy gondolja, az északiak más csapatokat is megizzasztanak majd. Gulácsi Péter szerint nem szabad legyinteni erre a feröeri csapatra, és Svájc ellen egészen más meccsre számíthatunk.

 

STORCK: NÉHÁNY JÁTÉKOSNÁL MÉG HIÁNYZIK A RITMUS
„Ha megnézzük a mérkőzést, öt perccel a vége előtt volt egy nagy helyzetünk, de nem tudtuk a kapuba lőni a labdát – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány. – Nem játszottunk jól. Bár többnyire nálunk volt a labda, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat.”

„Láthattuk, hogy néhány játékosnál még hiányzik a ritmus. A szezon elején vagyunk, nem futballoztunk olyan biztonsággal, mint a múltban. Ezen még dolgozni kell. Vannak, akik még nem játszottak a klubjukban ebben a szezonban, csak edzettek, tehát hiányzik a meccsrutin. Az akciók végén nem sikerültek a mélységi passzok. Sokat kell dolgoznunk.”

„Svájc ellen már több játékos léphet pályára meccsrutinnal. Az egy másik találkozó lesz. Feröer ellen jó lett volna nyerni, de itt más csapatok is pontokat hullajtanak majd. Mindent megpróbáltunk, de ma nem voltunk elég jók.”

„Természetesen csalódottak vagyunk, mert három pontért jöttünk, de nem kell nagyon magunk alatt lennünk, mert szerintem itt nagyon sok csapat megküzd majd az egy pontért is – nyilatkozta Nagy Ádám az M4 Sportnak. – Azt a küzdelmet kaptuk, amire számítottunk, nagyon kompakt volt a feröeri gárda, a mi hibáinkra várt. Volt egy-két labdavesztésünk, amelyekből le tudtak minket kontrázni, a kulcspillanatokban pedig nem hoztuk meg a megfelelő döntést. Nyílt sisakos játék volt, helyzetek itt is, ott is, nekünk a végén volt két percen belül két-három ajtó-ablak helyzetünk, ezekből legalább egyet kihasználhattunk volna.”

„Azért nem lehet legyinteni erre a feröeri csapatra – mondta Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa. – Domináltunk, megpróbáltunk futballozni, felvállalni a játékot, de ez ilyen körülmények között nem ment könnyen. Az ellenfél a kontrákra épített. Veszélyesen támadtak vissza egy-egy elveszített labda után, de ez sajnos benne van. Ebből is tanulnunk kell. Helyenként jól játszottunk, a végén adódott két nagy lehetőségünk, amellyel megnyerhettük volna mérkőzést.”

„A körülmények nem voltak optimálisak, mert hatalmas szél fújt a stadionban, és ez mindig a futball legnagyobb ellensége. Ugyanakkor a feröerieknek is meg kellett megküzdeniük ezzel, tehát erre nem foghatjuk. Műfüvön készültünk egész héten, ez nem okozott problémát. Egyszerűen pontosabban kellett volna játszanunk. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, ez volt az elsődleges célunk, és ebből kell tovább építkeznünk.”

„Eddig is kellett a bravúr, ezután is ez a helyzet. A következő meccset itthon játsszuk a portugálokat legyőző svájciak ellen. Azzal a támogatással a közönségtől, amelyben az elmúlt években részünk volt, lehet esélyünk ellenük. Teljesen más típusú mérkőzés jön. Olyan ellenféllel nézünk szembe, amelyik megpróbál kezdeményezni, így nagyobb területünk lesz a támadásokra. Jó meccsünk lehet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik