Válogatott: Tőzsér a QPR-os helyzetéről és a Storck-ügyről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.08. 07:40
null
Tőzsér Dániel szeretne visszakerülni a válogatott keretébe (Fotó: AFP)
Tőzsér Dániel elmondta, bár nem örült annak, hogy kimaradt a keretből a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, nem mondta le a válogatottságot, és Bernd Storckkal sincs rossz viszonya. A QPR középpályása angliai helyzetéről is beszélt.

„Az előző szezon után már nem hatott rám újdonságként – mondta a tizenhatodik helyen álló Queens Park Rangers harmincesztendős középpályása, aki a 24. fordulóban rendezett, Huddersfield Town elleni bajnokit végigjátszotta, ám többnyire csak a kispadon számít rá Jimmy Floyd Hasselbaink vezetőedző. – Ami a játékperceket illeti, nincs konfliktusom az edzőmmel, végzem a feladataim becsülettel, de el kell fogadnom, hogy egyelőre másnak szavaz bizalmat. Ebben nincs semmi szenzáció, ilyen a profik világa.”

„Az előző idényben szinte minden bajnokin pályára léptem a végül feljutó helyen végző Watfordban, most más a helyzet. A labdarúgásban nálam jobb játékosokkal is megesett, hogy kispadra szorultak, de mindent megteszek azért, hogy ez változzon. Bár a futballban egy nap alatt is nagyot fordulhat a világ, nem tervezek távozni a klubtól, sosem voltam a könnyebb megoldás híve.”

Noha a Norvégia elleni pótselejtezőre nem kapott meghívót, célkeresztjében természetesen ott lebeg a nyári Európa-bajnokság.

„Sok téves cikk jelent meg a pótselejtező idején, amelyek nem fedték a valóságot. Kezdeném azzal, hogy nem váltunk el haraggal Bernd Storck szövetségi kapitánnyal. Egyszerűen nem váltunk el sehogy. Meghozta a döntését, ami rosszul érintett, hiszen végigjátszottam a selejtezőket, bíztam benne, hogy a norvégok ellen is számít rám. Ezek után nem meglepő, hogy csalódott voltam, és az sem esett jól, hogy még csak fel sem hívott, hogy értesítsen.”

„Ugyanakkor a szövetségi kapitány döntését minden játékosnak kötelező elfogadnia, én is így tettem, és nagyon szurkoltam a többieknek a pótselejtezőn. A novemberi mellőzésem fájt, de nem vesztem össze a kapitánnyal, nem csaptuk egymásra az ajtót, és nem mondtam le a válogatottságot sem. A többi magyar játékoshoz hasonlóan az a célom, hogy tavasszal olyan teljesítményt nyújtsak, amellyel bekerülhetek a válogatott keretébe.”

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN BŐVEBBEN OLVASHAT LÉGIÓSAINK HELYZETÉRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik