HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.25 16:19 Frissítve: 2018.05.25 17:49

Válogatott: tizenheten az NB I-ből, megvan a végleges keret

Georges Leekens szövetségi kapitány kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszország és Ausztrália ellen készülő keretét: Bese Barnabást sérülés miatt kénytelen nélkülözni a szakmai stáb, az MLS-ben szereplő játékosok pedig klubkötelezettségeik miatt nem tudnak csatlakozni az idei utolsó két felkészülési mérkőzésre.

HIRDETÉS
Szoboszlai Dominik továbbra is tagja a keretnek (Fotó: Török Attila)

 

A szűk keret tagja lett ismét Bosnjak Predrag, Korcsmár Zsolt, Vadócz Krisztián és Nagy Dominik is. Az U21-es futballisták közül meghívót kapott Gazdag Dániel, Varga Kevin, Szoboszlai Dominik és Hegedűs János.

Azokkal a játékosokkal, akik számára befejeződött a szezon, tegnap már el is kezdtük az edzéseket, ma pedig kialakítottuk a végső keretet – mondta Georges Leekens az mlsz.hu-nak. – Nagyon örülök, hogy olyan keretet sikerült összeállítanunk, amely jól ötvözi a tapasztalatot és a fiatalok tüzét. Sajnos az Amerikában, az MLS-ben légióskodók ezúttal nem tudnak csatlakozni hozzánk, akárcsak Bese Barnabás, aki egy kisebb sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre. Két fontos mérkőzés vár ránk ezen rövid időszak alatt, amit együtt tölt a válogatott, és ezen rövid periódusban kell az utolsó előkészületeket megtennünk a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára történő felkészülésben.”

„A mostani két találkozó során több dolgot is ki fogunk próbálni, hogy lássuk, milyen döntések  segíthetnek minket abban, hogy sikeresek legyünk az ősszel induló új sorozatban. Ezúttal mindkét meccsre mindössze egy-egy teljes napunk lesz felkészülni, ami nem túl sok, de mindent meg fogunk tenni, hogy Fehéroroszország és Ausztrália ellen is megmutassuk a válogatott pozitív értékeit és a bennünk rejlő potenciált.”

A korábbi, 22 fős légióskerethez képest a már említett Bese Barnabás mellett  Lang Ádám, Pintér Ádám, Futács Márkó, Gyurcsó Ádám, Holman Dávid, Kalmár Zsolt, illetve az MLS-ben játszók (Németh Krisztián, Sallói Dániel, Stieber Zoltán) maradtak ki a végleges névsorból.

A magyar válogatott június 6-án 19.00 órától Bresztben Fehéroroszország ellen lép pályára, majd három nappal később, június 9-én 17.30-tól a Groupama Arénában Ausztráliát fogadja.

A kerettagok június 3-án érkeznek meg Telkibe, ahonnan kedden utazik majd el a csapat Bresztbe, a június 6-i összecsapás helyszínére.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 29 FŐS KERETE
KAPUS: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton)
VÉDŐK: Bosnjak Predrag (Haladás), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János (Paks), Vinícius (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Ferencváros), Pátkai Máté (Videoton), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (DVSC), Varga Roland (Ferencváros)

A VÁLOGATOTT JÚNIUSI PROGRAMJA
Június 6. (szerda), 19.00, Breszt: Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG
Június 9. (szombat), 17.30, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Ausztrália

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.31 17:28:08

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS

Id. Lomnici Zoltán fáradhatatlanul járja a magyar településeket, hogy segítse Puskásék emlékének ápolását.

2018.07.28 21:18:07

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Kifejezetten hiányzott, hogy nincs visszajátszás, szégyen vagy sem, valamennyi gólunknál ösztönösen vártam az ismétlést.

2018.07.26 09:01:40

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Egyvalamit elárulok: egy szövetségi kapitánynak nem feltétlenül a legjobb futballistákat kell behívnia...”

2018.07.25 10:23:06

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Fő erénye az időtlenség volt, ami halála után örökkévalósággá nemesedik.

2018.07.25 10:15:03

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Sportvezetői pályafutása is példaértékű, de riporterként lett világklasszis, aki szurkolóként rajongott a magyar sporthősökért, ám tökéletes profiként végezte a munkáját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS