nemzetisport.hu 2018.05.18 16:59 Frissítve: 2018.05.18 19:00

Válogatott: Futács és Sallói is bekerült a bő légióskeretbe

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésre készülő nemzeti csapat bő légióskeretét, amelyben ezúttal Futács Márkó, Szoboszlai Dominik és Sallói Dániel is helyet kapott.

Futács Márkó is bekerült Georges Leekens bő légióskeretébe

 

Georges Leekens azért is döntött ilyen bő keret kihirdetése mellett, mert a válogatott a megszokottnál rövidebb időn belül játssza le az idei utolsó két felkészülési mérkőzését. Azért határozott a feszített program mellett a szakmai stáb, hogy a klubok nyári felkészülését ezzel is segítse – áll az mlsz.hu tudósításában.

A jelenlegi, 22 fős keretben egyelőre nem szerepelnek az NB I-ben futballozók. A végleges keretről jövő pénteken dönt majd a szövetségi kapitány.

A Hajduk Splitet erősítő Futács Márkó eddig három alkalommal húzhatta magára a magyar válogatott dresszét: Pintér Attila kapitánykodása alatt a Finnország, az Albánia és a Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzésen jutott szóhoz a nemzeti csapatban.

Futács mellett több nagy visszatérő is van Leekens bő keretében, többek között a Hongkongban az év játékosának megválasztott Vadócz Krisztián. A Kitchee 40-szeres válogatott középpályása legutóbb 2011-ben lépett pályára címeres mezben.

Georges Leekens első keretével ellentétben ezúttal a ciprusi APOEL-ben légióskodó Sallai Roland is meghívót kapott, illetve két, eddig csak az utánpótlás-válogatottakban bevetett labdarúgó: a Salzburg játékosaként az osztrák másodosztályú Lieferingben szereplő Szoboszlai Dominik és a Sporting Kansas City támadója, Sallói Dániel.

„Nagyon örülök, hogy ismét együtt lesz a csapat és újabb két mérkőzést játszhatunk. Köszönöm a kluboknak, hogy egy ilyen hosszú szezon után is a válogatott rendelkezésére állnak a játékosaik – mondta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Két fontos meccs vár ránk, és a dolgunkat tovább nehezíti, hogy különösen rövid idő alatt tudjuk le ezt a két találkozót, annak érdekében, hogy így a futballistáknak néhány extra pihenőnapot biztosítsunk a következő idényre történő felkészülés megkezdése előtt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy még az évad végén is extra motivációt kell jelentsen a válogatott meghívó az összes játékosnak – a fáradtság és a kisebb sérülések ellenére is. A szezon végi nehézségek miatt döntöttem nagyobb keret kihirdetése mellett, hogy így minden esetlegesen felmerülő problémára legyen megoldásunk. Emellett – ahogy korábban már említettem – egyeztetek Michael Boris U21-es szövetségi edzővel arról, hogy elérhető-e az A-válogatott számára néhány tehetséges ember az ő csapatából is.”

A válogatott június 6-án Bresztben lép pályára Fehéroroszország ellen, majd három nappal később a vb-szereplő ausztrál válogatottat fogadja a Groupama Arénában.

„A fehérorosz egy erős válogatott, melyet ráadásul hazai szurkolótáborának támogatása is segíteni fog, míg Ausztrália Budapestről közvetlenül a június 15-én kezdődő világbajnokságra utazik. A vébérészvételük, úgy vélem, tökéletesen mutatja az erejüket. Annak ellenére, hogy két, komoly játékerőt képviselőt csapat ellen fogunk pályára lépni, jó teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen ez a két összecsapás az utolsó alkalom arra, hogy megfelelően felkészüljünk fő feladatunkra, a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligája küzdelmeire” – fogalmazott Georges Leekens.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 22 FŐS LÉGIÓSKERETE
KAPUS: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lang Ádám (Nancy – Franciaország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Futács Márkó (Hajduk Split – Horvátország), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A VÁLOGATOTT JÚNIUSI PROGRAMJA
Június 6. (szerda), 19.00, Breszt: Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG
Június 9. (szombat), 17.30, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Ausztrália

MLSZ on Twitter

Az előzetes keretbe meghívást kapott - többek között - Futács Márkó, Sallói Dániel és Szoboszlai Dominik is. Részletek: https://t.co/nn0hvk5jeK #csakegyutt #BRLHUN #HUNAUS2020.03.27 21:23:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gyors reagálásuk az élet minden területén adakozásra ösztönöz.

2020.03.23 17:01:50

Magyar válogatott P. K.

A tavaszi forma alapján összeállítottuk, kik utazhattak volna Szófiába, ha nem szól közbe a járvány.

2020.03.19 10:54:41

Magyar válogatott MTI

„A magyar drukkerek szenvedélyesebbek, mint az olaszok, és ez érezhető a válogatott meccseken.”

2020.03.18 21:31:45

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Rudas Ferenc sorsa örökre legenda, a »mi lett volna, ha?« kezdetű kérdés folytonosan feltoluló – megnyugvást persze sosem hozó – példázata maradt.