Válogatott: „Storck első meccsén hármat sem tudtunk passzolni egymáshoz”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 10:17
null
Elek Ákos örül a sikeres Eb-szereplés következményeinek (Fotó: AFP)
Elek Ákos az Európa-bajnokság élményeiről, a sérüléséről, a csapat játékáról, a magyar sikerek hatásáról és a saját jövőjéről beszélt.

„Lehet, hogy még nem is tudtam felfogni, mi történt velem az Eb-n – mondta Elek a dvtk.eu-nak. – A barátaim mondták, hogy mi azt elképzelni sem tudjuk, mi volt itthon. Azt mesélték, hogy megállt az élet a meccseink alatt, mert annyian nézték a mérkőzéseinket, és annyian szurkoltak nekünk. Amikor hazajöttünk, nagyon jó érzés volt, hogy ilyen szeretettel fogadtak minket, és vadidegen emberek jöttek oda hozzánk, hogy elmondják, mekkora örömet szereztünk nekik. Ez volt a legfontosabb.”

„Ami nekem nagyon nagy öröm, ezt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy régóta nem láttam már gyerekeket a bánrévei focipályán, mert háromméteres gaz volt. Most, amikor mentem haza, látom, hogy lenyírták a füvet és a gyerekek ott fociznak. A szülők mondták, hogy ezt váltotta ki az Európa-bajnokság a gyerekekből. A srácok már nem Ronaldók és Messik akarnak lenni, hanem a magyar játékosok neveit skandálják. Most nagyon sok srác focista szeretne lenni, ez nagyon fontos.”

Elek Ákos a sérülése miatt majdnem lemaradt az Európa-bajnokságról.

„Siettetni nem lehetett a visszatérésem. Székesfehérváron az ország legjobb térdspecialistája azt mondta, hogy nyolc hét lesz, és szerinte nem tudok játszani Franciaországban. Mivel már nem tudom, hány ezer ilyen sérülést látott, tudta, hogy miről beszél. Amikor ezt kimondta, nem esett jól.”

„Nagyon fontos volt, hogy rögtön edzőtáborba vonultunk, napi hét-nyolc órát tudtunk foglalkozni a lábammal. Mondhatom, hogy az utolsó pillanatban jött rendbe, mert délután volt a kerethirdetés és én négy hét után délelőtt edzettem először a csapattal. Akkor azt mondta Bernd Storck, hogy kivisz, nagyon jólesett, hogy bízik bennem. Azon voltam, hogy rendbe jöjjön a lábam. Eldöntöttem, hogy rendbe jön, és így is lett.

A középpályás elmondta, mekkora lökést adhat a válogatott sikeres szereplése.

„Most változott valami. A világbajnoki selejtezőcsoportban a portugálok a favoritok, de láttuk, hogy annyira azért nem kell tőlük elájulni. Belülről is azt éreztem, hogy a belgáknak sokkal jobb csapatuk van, mint Portugáliának. Láthattuk Svájcot is, erős együttes, ám nagy extra nincsen bennük sem. Reálisan nézve meg lehet célozni a csoportban a második helyet, bár egy világbajnokságra kevesebb válogatott jut ki Európából, de ezért dolgozunk.”

„A munka látszik. Bernd Storck első meccse a románok ellen volt, amikor hármat nem tudtunk egymáshoz passzolni. Védekezésben akkor is jól néztünk ki, mindenki nagyon akart, de az Eb-meccseken megmutatkozott, hogy ahhoz képest mennyivel jobban játszott a csapat. Sokan csodát emlegetnek, de ebben semmi csoda nincsen, nagyon sokat dolgoztunk érte, elindultunk egy úton, és ennek előbb-utóbb kijön az eredménye.”

Elek Ákos korábban egyértelműen kijelentette, célja, hogy külföldre szerződjön az Európa-bajnokság után.

Itthonról már volt megkeresésem, de külföldről még csak tapogatózások. Van még két hónap az átigazolási szezonból. Azért is kértem csak egy hét pihenőt, hogy ameddig itt vagyok – ez lehet két év, lehet augusztus vége, vagy csak néhány hét –, addig minden erőmmel azon legyek, hogy segítsem a csapatot. Már az első fordulóban is jó formában szeretnék lenni. Kutya kötelességem a DVTK játékosaként a maximumot nyújtani, mindent megtenni a klubért, hiszen a klub is megtette ezt értem.”

„Ez nemcsak egy Európa-bajnoki szereplés volt, hogy kimentünk, nem égtünk le nagyon, aztán hazajöttünk, hanem kifejezetten jól szerepelt a csapat. Ez megnövelte a magyar játékosok ázsióját, más lett a megítélése a magyar focinak, ezért bízom benne, hogy ha jön egy külföldi ajánlat, akkor olyan összeget tud majd értem kapni a klub, amiből tovább tud építkezni.”

Ide kattintva elolvashatja a teljes interjút!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Makrai Gábor (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Miroszlav Grumics (szerb-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: FK Orenburg – Oroszország), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik