HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.10 08:18 Frissítve: 2018.09.10 09:00

Válogatott: „Rossi odajött hozzám, és megkérdezte...”

Nem kis meglepetést okozott Marco Rossi szövetségi kapitány azzal, hogy a védelem bal oldalára Fiola Attilát nevezte a kezdőcsapatba. A magyar labdarúgó-válogatott védője a finnektől elszenvedett szombati, 1–0-s vereség után beszélt új szerepéről a Nemzeti Sportnak.

HIRDETÉS
Fiola Attilát nem érte meglepetésként, hogy balhátvédet kellett játszania Tamperében (Fotó: Szabó Miklós)

 

A finnek elleni Nemzetek Ligája-nyitányon az összeállítás ismertetése után is sokan csak találgatták, hogy ki húzódhat ki a bal oldalra.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapja Kádár Tamást jelölte ott a pályarajzon, ehhez képest a klubjában, a Mol Vidi FC-ben a védelem jobb oldalán, esetleg belső védőként szóhoz jutó Fiola Attila lett a balbekk.

„Nem ért meglepetésként a döntés – mondta lapunknak a játékos. – Marco Rossi már az összetartás elején odajött hozzám, és megkérdezte, mit szólnék, ha a bal oldalon kellene futballoznom. Természetesen álltam a kihívás elé. Nem ez az igazi posztom, de Székesfehérváron egyszer-kétszer játszottam ezen a helyen, sőt bal oldali belső védő is voltam már. Ebből a szempontból nem volt annyira új a pozíció.”

Ahogy a többiek, úgy Fiola Attila is csalódott volt az 1–0-s vereség miatt. Úgy érezte: a finnek nem okoztak meglepetést, azt a futballt nyújtották, amire készültek, s amire Marco Rossi felkészítette őket.

„Alaposan megfogta a társaságot, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, és már az elején gólt kaptunk. Később több lehetőségünk is volt, de szerzett gól nélkül nehéz mérkőzést nyerni. Volt legalább négy-öt lehetőségünk, egyet jó lett volna belőni. A keddi, görögök elleni mérkőzésig a védekezésen is finomítani kell, jó lenne, ha nem követnénk el ugyanazokat a hibákat." 

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország  

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
 Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők
: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások:
 Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók:
 Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D. C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS