Válogatott: Pátkai és Gazdag visszatér, Zsótér és Nagy Zsolt a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.04. 14:55
null
Zsótér Donát (jobbra) ismét a válogatott keretben (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn hirdette ki keretét az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésre és a Wales elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőre. Németh Krisztián és Kleinheisler László kimaradt, Gazdag Dániel és Pátkai Máté visszatér, valamint meghívót kapott Zsótér Donát, Pávkovics Bence és Nagy Zsolt is.

A magyar csapat november 15-én hazai környezetben lép pályára, az Uruguay elleni találkozó lesz az első mérkőzés az új, több mint 67 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában. Négy nappal később Wales ellen sorsdöntő találkozó következik: amennyiben nyer a válogatott, biztosan ott lesz a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

„Folyamatosan valamennyi játékossal kapcsolatban állok, de most Kádár és Orbán esetében, az ő nehéz helyzetükben ez a kapcsolat még szorosabb. Azért ilyen nagy a keret, 25 mezőnyjátékos és három kapus, mert több nehéz helyzet állt elő. Willi térde sérült, nem tudjuk, milyen állapotban lesz. Kádár csapata még csütörtökön is játszik, ám nem tudjuk, hogy pályára léphet-e” – jelentette ki Marco Rossi a kerethirdetést követően.

„Meg kell vizsgálnunk mindenkinek az állapotát, ezért van ekkora keret, ugyanakkor nem szeretnék kísérletezni Uruguay ellen sem. Rendkívül fontos számunkra, hogy a stadionavatón is jól szerepeljünk” – szögezte le a kapitány.

A keretben nem szerepel Sigér Dávid, aki nem véletlenül maradt ki a névsorból.

„Izomsérülést szenvedett, és Pátkainál láttuk, ez mivel jár. Nem kockáztathatjuk meg, hogy sérülten játsszon” – közölte Rossi, aki aztán a „Dzsudzsák-ügyről” is kapott egy kérdést.

„Állami üggyé vált ez a kérdés, úgy látom... A meccs után rögtön tisztáztuk a helyzetet, semmi probléma nincs köztünk. Dzsudzsák a kapitány, fontos a szerepe a két válogatott mérkőzés között is” – fogalmazott a szövetségikapitány.

Három olyan játékos van a keretben, aki még nem volt felnőttválogatott: Zsótér Donát és Pávkovics Bence korábban volt kerettag, de még nem kapott játéklehetőséget, míg Nagy Zsolt abszolút újonc. Rossi elárulta, hogy eredetileg a ZTE-ben szereplő Tamás Krisztiánt szerette volna meghívni, csakhogy ő kidőlt a sorból, így került Nagy Zsolt előtérbe.

„A keretbe eredetileg Tamást szerettem volna meghívni, de nem kerülhetett erre sor, mert nincs jól. Walesbe nyerni megyünk. A bal oldalon jobblábas játékost játszatni nem valami egyszerű, azonban régóta figyelem már Nagy Zsoltot, erős és gyors. Biztos vagyok benne, hogy a meghívásával a legjobb döntést hoztuk a stábbal” – mondta Rossi.

A keretben hosszú idő után nem szerepel Németh Krisztián, aki ugyan kevés lehetőséget kapott az eddigi selejtezőkön, és csupán a Montenegró elleni felkészülési meccsen kezdett, Rossi mindig méltatta a hozzáállását. Kleinheisler László kimaradását a sérülése mellett azzal is lehet magyarázni, hogy Wales ellen eltiltás miatt nem játszhat, de ugyanez igaz Korhut Mihályra is, aki viszont benne van a keretben.

Kalmár Zsolt sérülés után tér vissza a válogatottba. A nemzeti csapatban legutóbb márciusban futballozott, a horvátok elleni győztes találkozón, s bár júniusban is a keretben volt az azeriek és a walesiek elleni selejtezőkön, azon a két mérkőzésen nem kapott lehetőséget, majd őszre megsérült.

Marco Rossi kitért a kapusokra is.

„Uruguay ellen Dibusz Dénes kezd majd a kapunkban. Dénes remek formában van, gyakorlatilag hét-nyolc meccs óta folyamatosan kiválóan teljesít. Sosem volt még ilyen hosszasan ilyen remek a formája. Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy Gulácsi Péter is nagyszerű teljesítményt nyújt, láthattuk, hogy a Freiburg és a Mainz ellen is remekül védett a Bundesligában. Szóval, azt gondolom, hogy kapusposzton most jól állunk” – közölte Marco Rossi a sajtótájékoztató végén.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Pávkovics Bence (DVSC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg – Ausztria), Vida Máté (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Roland (FTC), Zsótér Donát (Újpest FC)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay

EB-SELEJTEZŐK
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik