Válogatott: Orban elárulta, mi győzte meg végleg, hogy a mieinket válassza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 17:12
null
Marco Rossi a taktikai felkészülésre helyei a hangsúlyt (Fotók: Török Attila)
Sajtótájékoztatót tartott a Görögország és az Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott Telkiben. Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Willi Orban és Nagy Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.

„A görög válogatottat nemzetközi szinten is elismert játékosok alkotják, főleg a védelemben – mondta Marco Rossi, utalva az Arsenalt erősítő Szokratisz Papasztathopuloszra, az AS Romában szereplő Kosztasz Manolaszra és az Olympiakosz csapatkapitányára, Vaszilisz Toroszidiszre. – Legfőképpen taktikailag próbáljuk meg felkészíteni a csapatot a mérkőzésre. A görögök hazai pályán sokkal agresszívebben, támadóbban lépnek majd fel, mint Budapesten. Ahhoz, hogy a ránk nehezedő nyomást elviseljük, egyéniségekre lesz szükségünk. Nem szabad megijednünk a körülményektől és az athéni hangulattól. Egyszer már megvertük őket, a lehetőség most is adott.”

A szövetségi kapitány hozzátette, nagyon örül, hogy Willi Orbanra is számíthat, és a következő napok választ adnak majd arra, hogyan tudja beépíteni a nemzeti csapatba.

Az olasz szakembertől a Bologna középpályása, az olasz élvonalban az utóbbi időben remek teljesítményt nyújtó Nagy Ádám vette át a szót.

„A görögök akarják majd irányítani a játékot és birtokolni a labdát, nekünk ezt meg kell akadályoznunk. Jó lenne úgy Észtországba utazni, hogy Athénban jó eredményt érünk el” – mondta a 23 éves futballista.

Nagy az elmúlt két évben két görög válogatott játékosnak, Toroszidisznek és a jelenleg az AEK Athénnak kölcsönadott Mariosz Oikonomunak is csapattársa volt Bolognában. Velük a most következő összecsapás előtt még nem beszélt, a szeptemberi, 2–1-re megnyert találkozó után viszont igen.

„A budapesti meccs után odaszólogattam a két volt csapattársamnak. Remélem, az athéni mérkőzés után is az arcukba mosolyoghatok majd” – mondta jó kedélyűen Nagy, akin látható, hogy fizikailag megerősödött. Ezzel kapcsolatban elmondta, kemény és tudatos munka áll mögötte, és örül neki, hogy a befektetett munkának látható eredménye van.

Marco Rossi és Nagy Ádám után az RB Leipzig csapatkapitányától, a friss magyar válogatott Willi Orbantól kérdezhettek a sajtó képviselői.

„Sziasztok! – kezdte Orban magyarul, majd németül folytatta: – Remélem, hogy a következő sajtótájékoztatón már magyarul beszélhetek hozzátok. Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem, sok jót mesélt a magyar válogatottról és a kapitány munkáját is dicsérte. Hosszú időbe telt, mire meghoztam a döntésemet, ami nem volt egyszerű. A görögök elleni meccs győzött meg végleg arról, hogy a magyar válogatottban szeretnék játszani.”

„Gyermekként édesapámtól tanultam magyarul, de a szüleim ötéves koromban elváltak. Apukám Magyarországon, anyukám Németországban él. Gyönyörű nyelv a magyar, szeretném mielőbb megtanulni. Gyerekként kedvelt üdülőhelyünk volt a Balaton, sokat nyaraltam ott” – folytatta a 25 éves középhátvéd, aki szerint nem a nyelvtudás a kulcsa annak, hogy masszív védőpárost alkosson Kádár Tamással.

„Inkább az a fontos, hogy megismerjük egymást az új csapattársakkal. Akkor tudunk hatékonyan futballozni egymás oldalán, ha ismerjük egymás stílusát is” – szögezte le.

Orban hozzátette, készen áll a bevetésre, és csak Marco Rossin múlik, hogy a kezdőcsapatba nevezi-e a soron következő két mérkőzésen.

Willi Orban Görögországban mutatkozhat be a magyar válogatottban
Willi Orban Görögországban mutatkozhat be a magyar válogatottban

A magyar válogatott október 12-én, pénteken Athénban, majd három nappal később, hétfőn Tallinnban lép pályára a Nemzetek Ligájában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orban (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Holender Filip (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA, 2. CSOPORT
Az októberi program

Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 2 2 2–0 +2 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0 3
3. Görögország 2 1 1 2–2 0 3
4. Észtország 2 2 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik