HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.10 11:05 Frissítve: 2018.06.10 11:47

Válogatott: Nemzetközi szinten limitált játékosaink vannak – Dárdai

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak értékelte az Ausztrália elleni felkészülést, amelyet a mieink 2–1-re elveszítettek. A szakvezető úgy véli, Georges Leekens taktikailag jó döntést hozott, de hiányérzete van amiatt, hogy nem láthatott több fiatalt a pályán. A Hertha BSC vezetőedzője a mérkőzés előtt az M4 Sportnak megosztotta gondolatait a magyar futball jelenlegi helyzetéről.

HIRDETÉS
Dárdai Pál siófoki nyaralása alatt beiktatta programjába a magyar válogatott Ausztrália elleni mérkőzését (Fotó: Török Attila)

 

„Látszott, hogy megtervezett, megkomponált a csapat futballja. A cserék talán megzavarták a társaságot, addig azonban kimondottan jól futballozott a válogatott. Nekünk voltak nagy helyzeteink, az ellenfélnek nem. Edzőként úgy láttam, hogy Georges Leekens kapitány a párokra alapozott, és ez jó döntés volt. A jobb oldalon Lovrencsics Gergő és Varga Roland duója jól működött, a másik oldalon Szabó János és Sallai Roland kettőse is hatékony volt, Vadócz Krisztián és Varga József pedig stabilitást adott a középpályának. Talán csak Kleinheisler Lászlótól reméltem többet. Ebben a szerkezetben ugyanis többet kellett volna megjátszania a szélsőket, hogy több veszélyes beadásra érkezhessen elöl Szalai Ádám” – értékelte az ausztrálok elleni mérkőzést Dárdai Pál.

„Kár az első ausztrál gólért, nem volt veszélyes helyzet. Sajnáltam Dibusz Dénest, hogy rosszul ért a labdába. Ám dicséret jár a játékosoknak – különösen Fiola Attila hozzáállása tetszett –, hogy nem adták fel, és kierőszakolták az egyenlítést, amelyre rászolgáltak. Nagy kár, hogy az utolsó pillanatban egy balszerencsés labdaérintés vereséget eredményezett. A cserékről még annyit, hogy szívesen megnéztem volna néhány fiatalt, mire képes ezen a szinten, például Szoboszlai Dominiket, akiről jókat hallani külföldön is” – tette hozzá a korábbi szövetségi kapitány, aki a mérkőzés előtt az M4 Sportnak elmondta véleményét a magyar válogatott jelenlegi helyzetéről.

„Lehet, hogy csúnyán hangzik, de limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten. Kell nekik egy biztonságos rendszer, amit be kell gyakorolni, és ehhez idő kell. Ahhoz, hogy működjön a csapat játéka, rengeteget kell együtt dolgozni. A játékosoknak, a vezetőknek és a közvéleménynek is türelemre van szüksége” – vélekedett Dárdai, akitől Molnár Mátyás, az M4 Sport riportere megkérdezte, mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy Georges Leekens irányításával a magyar válogatott jó eredmény(eke)t érjen el.

„Nehéz megsaccolni. Én annak idején úgy döntöttem, hogy a Pintér-csapatot kitöröltem és az Egervári-csapatra építettem, mert annak volt egy kohéziós ereje és jó csapatszelleme. Ezt próbáltam megerősíteni más taktikai elemekkel. Ha úgy vesszük, a jelenlegi együttes a Storck-féle csapat. Ezeket a játékosokat ő nézte ki, ő válogatta be. Most össze kell gyúrni őket, de ez csak úgy működik, hogy a játékosok magukra szednek nemzetközi tapasztalatot, az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában játszanak, mert akkor könnyebb a szövetségi kapitány szerepe. Nekem azért volt könnyebb, mert én meglovagoltam ezt, illetve behívtam a »régi«, rutinos játékosokat, akik nekem mindent megcsináltak” – emlékezett vissza a Hertha BSC vezetőedzője, aki szerint az utánpótlásban sokkal keményebb munkát kell elvégezni ahhoz, hogy előrelépjen a magyar labdarúgás.

Dárdai elárulta, a világbajnokság mérkőzéseit Zamárdiban kíséri majd figyelemmel baráti körben, míg jelenleg Siófokon nyaral családjával.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 23:18:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.10.17 10:33:41

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Egyértelmű, hogy kapitányi időszakom alatt ez volt a leggyengébb teljesítményünk.”

2018.10.17 00:01:58

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Az igazi verseny később kezdődik el.

2018.10.16 18:21:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik tétmeccsén is vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatott.

2018.10.16 15:02:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jól védekezett a magyar csapat, és a végén a győzelmet is megszerezte az Eb-selejtezőn Ausztria ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS