Válogatott: „Nem vagyok Nostradamus” – Rossi két forgatókönyvre is felkészült

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 13:13
null
Marco Rossi elmondta, Lewandowski mellett Zielinskire is külön készül a válogatott (Fotó: Marco Rossi)
Címkék
Csütörtökön a lengyelek ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Nikolics Nemanja válaszolt az újságírói kérdésekre. 



Marco Rossi először arra reagált, hogy a hírek szerint Paulo Sousa három-öt-kettes felállásban fogja pályára küldeni a lengyel válogatottat, válaszként a magyar válogatott játékrendszerére.

„Nem hiszem, hogy hozzánk alkalmazkodnának, Paulo Sousának megvan a saját elképzelése. Én pedig nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, milyen szándékokkal érkezik az ellenfelünk. De két forgatókönyvre is felkészültünk, négy és három védővel is fel tudunk állni, emellett a klasszisaikra, Robert Lewandowskira és Piotr Zielinskire is külön készülünk. A tervünk megvan, kérdés, sikerül-e a pályán megvalósítanunk. Természetesen arra is vannak ötleteink, hogyan állítsuk meg Lewandowskit, de az elmúlt két-három évben másoknak is voltak, nem nagyon sikerült megvalósítaniuk. És nem én vagyok a legjobb edző közülük.

Felvetődött az is, hogy eddig még veretlen Paulo Sousa ellen,s mi kell ahhoz, hogy ez továbbra is így maradjon.

„Ha nem játszok többet ellene válaszolta nevetve, majd komolyra fordítva a szót, a következőket mondta. – Eddig kétszer találkoztunk egymással ellenfélként a pályán, és a sors úgy akarta, hogy én maradjak veretlen vele szemben. Van egy olasz mondás, nincs kettő három nélkül – ez a három a magyar igazság megfelelője –, remélem, hogy harmadszorra is én leszek a boldogabb a lefújáskor.Korábban is borítottuk az aktuális csapatommal a papírformát, lehetne ez most is így. Mindent meg fogunk tenni ezért, s bízunk abban is, hogy szerencsénk lesz.”

Elmondta, Kecskés Ákoson kívül mindenki egészséges, Nagy Ádám is rendben van a fejsérülése után. Szalai Ádámra külön is kitért, aki az elmúlt időszakban sokkal több lehetőséget kapott a Mainzban, mint korábban, sőt, kezdőként számítottak rá. Persze ez még nem jelenti, hogy automatikusan kezdő lesz a válogatottban is, de mivel ő a csapatkapitány, ez mellette szól.

Nikolics Nemanja szerint a pontrúgásoknak nagy jelentősége lehet a lengyelek elleni mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Nikolics Nemanja szerint a pontrúgásoknak nagy jelentősége lehet a lengyelek elleni mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)

Nikolics Nemanjához a sajtótájékoztatón nem érkezett túl sok kérdés a lengyel sajtótól, de ez nem volt véletlen.

„Nagyon sok üzenetet kaptam Lengyelországból az elmúlt napokban is, de az újságírók, akikkel nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki, amikor ott játszottam, már akkor is hívtak, amikor Paulo Sousát kinevezték, és nyilván a lengyelek elleni meccsről is kérdeztek. A taktikánkról is érdeklődtek, de természetesen ezt nem árultam el nekik– mondta nevetve a támadó, aki sikeres időszakot töltött korábban a Legia Warszawa csapatánál.

Azt is elmondta, nagyon jó a hangulat a válogatottnál, mindenki tele van önbizalommal és nagyon várják már a meccseket. Az előző fél év okot ad a bizakodásra a vb-selejtezők előtt, az Eb-selejtezőn és a Nemzetek Ligájában mutatott játékra lehet alapozni.

„Miben látom a lengyelek erejét? Ott van a sorukban a világ legjobb centere, Robert Lewandowski, rá mindenképpen figyelni kell. Ki kell kapcsolnunk a játékból, de ez nem lesz egyszerű, nálunk jobb csapatoknak is nehezen sikerült. Emellett, mivel Paulo Sousa nemrég vette át az irányításukat, kiszámíthatatlan, milyen szisztémában fognak játszani, de harcos mérkőzésre számítok, amin sokat kell majd futni. A pontrúgásoknak is nagy jelentősége lehet, előfordulhat, hogy ezen múlik majd a végeredmény. Különleges lenne-e, ha betalálnék a lengyelek kapujába? Mindenképpen, hiszen Lengyelországnak külön helye van a szívemben, ellenük még inkább szeretnék bizonyítani.”

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
AZ I-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45:MAGYARORSZÁG–Lengyelország
Budapest,Puskás Aréna.V.:Brych (német)

20.45:Anglia–San Marino
20.45:Andorra–Albánia

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(FTC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Tóth Balázs(Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre(FTC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Hangya Szilveszter(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos*(Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(FTC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Holender Filip*(Partizan Beograd – Szerbia),Kalmár Zsolt(DAC – Szlovákia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(FTC)
Támadók: Géresi Krisztián(Puskás Akadémia),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
*Sérült.

A LENGYEL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lukasz Fabianski(West Ham United – Anglia),Lukasz Skorupski(Bologna– Olaszország),Wojciech Szczesny(Juventus– Olaszország)
Védők:
Jan Bednarek(Southampton – Anglia),Bartosz Bereszynski(Sampdoria– Olaszország),Pawel Dawidowicz(Hellas Verona– Olaszország),Kamil Glik(Benevento – Olaszország),Michal Helik(Barnsley FC – Anglia),Kamil Piatkowski(Raków Czestochowa),Arkadiusz Reca(Crotone – Olaszország),Maciej Rybus(Lokomotiv Moszkva – Oroszország)
Középpályások:
Rafal Augustyniak(FK Ural – Oroszország),Kamil Grosicki(West Bromwich Albion– Anglia),Kamil Józwiak(Derby County– Anglia),Sebastian Kowalczyk(Pogon Szczecin),Kacper Kozlowski(Pogon Szczecin),Grzegorz Krychowiak(Lokomotiv Moszkva – Oroszország),Jakub Moder(Brighton & Hove Albion– Anglia),Przemyslaw Placheta(Norwich City– Anglia),Bartosz Slisz(Legia Warszawa),Sebastian Szymanski(Dinamo Moszkva – Oroszország),Piotr Zielinski(Napoli – Olaszország)
Támadók:
Robert Lewandowski(Bayern München – Németország),Arkadiusz Milik(Olympique Marseille – Franciaország),Krzysztof Piatek(Hertha BSC – Németország),Karol Swiderski(PAOK – Görögország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik