Válogatott: Nagyszerűen játszottunk, gratulálok a csapatnak – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.03. 23:08
null
Storck szerint nem voltunk sportszerűtlenek (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatottat irányító Bernd Storck gratulált csapatának a portugálokkal szemben 1–0-ra elveszített vb-selejtező után. A szövetségi kapitány szerint nem voltunk sportszerűtlenek, Priskin Tamás sem szándékosan szabálytalankodott.

„Az első fél óra után emberhátrányban futballoztunk az Európa-bajnok Portugália ellen, de szerintem nagyszerűen játszottunk, gratulálok a csapatnak. Kiemelkedő játékosok a portugálok, ám jól lezártuk a területeket, kevés gólhelyzetet engedtünk nekik kialakítani. A nézők is nagyszerűen voltak, ők jelentették számunkra a plusz csapattagot, köszönöm, hogy támogattak minket” – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„Vereséget szenvedni szomorú, de a mai kivételes eset, hiszen tíz emberrel nagyot küzdöttünk egy erős válogatott ellen. Dicséret illeti a csapatomat. Kis szerencsével egyenlíthettünk volna. Gratulálok a portugáloknak, megérdemelten nyertek” – folytatta Storck a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„A játékvezetőről most sem beszélek, nem az én tisztem a munkáját megítélni. A kiállítást nem volt időm visszanézni, nehéz megítélni, mi történt. Paprikás hangulatú meccs volt, a portugáloknak muszáj volt győzni. Feszült találkozó volt, de ez jó hatással volt a hangulatra” – válaszolta a német szakember a Nemzeti Sport kérdésére.

„Nem voltunk sportszerűtlenek, Priskin sem szándékosan szabálytalankodott. Ilyen mérkőzésen előfordulhatnak ilyen esetek. Nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók, mint idehaza. Amióta én vagyok a kapitány, eddig nem kaptunk piros lapot, törekszünk a sportszerűségre” – mondta Storck az NSO kérdésére.

„Borítékolható volt, hogy bombaerős kerettel jönnek a portugálok. De megmutattuk, felvettük velük a versenyt. Cristiano Ronaldót is meg tudtuk állítani.”

Storck sajtótájékoztatója vágatlanul

„Amit elterveztünk, azt végrehajtottuk, agresszíven, keményen játszva nem hagytuk őket kibontakozni – nyilatkozta Lovrencsics Gergő az M4 Sportnak. – Mindenki csúszott-mászott, le a kalappal a játékosok és a szurkolók előtt is. Fantasztikus légkört teremtettek, ilyen atmoszférában nem is lehet rosszul játszani.”

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT
, 8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0) – online közvetítés
Budapest,
Üllői út, Groupama Aréna, 22 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.) – Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Eppel (Böde, 61.), Dzsudzsák – Priskin. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
PORTUGÁLIA: Rui Patricio – Cédric Soares, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva (Quaresma, 85.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: André Silva (48.)
Kiállítva: Priskin (30.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 8 8 18– 3 +15 24
2. Portugália 8 7 1 28– 4 +24 21
3. MAGYARORSZÁG 8 3 1 4 11– 9 +2 10
4. Feröer 8 2 2 4 4–15 –11 8
5. Andorra 8 1 1 6 2–17 –15 4
6. Lettország 8 1 7 3–18 –15 3

A TOVÁBBI PROGRAM
Október 7., szombat
20.45: Svájc–Magyarország

18.00: Feröer–Lettország
18.00: Andorra–Portugália

Október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik