Válogatott: „Mindenki azt várja, hogy gálázzunk, de a lényeg a győzelem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.05. 16:54
null
Nikolics Nemanja és Dzsudzsák Balázs a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Földi Imre)
Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Feröer elleni mérkőzésen nincs pardon, ezt az összecsapást mindenképpen meg kell nyerni, és bár most mindenki azt várja tőlük, hogy szép játékot mutatnak be, a lényeg, hogy meglegyen a három pont.

Németh Krisztián: A görög keret a legjobb, úgy is kell majd készülni

Nikolics Nemanja nagyszerű formába lendült, a hétvégén újabb két gólt szerzett, de a Legia Warszawának ez sem volt elég a győzelemhez.

NÉMETH KRISZTIÁN: MOST ÉRZEM MAGAM A LEGJOBBAN!
Németh Krisztián: – Mentálisan és fizikailag is most érzem magam a legjobban, remélem, ez a pályán is látszik majd!
Böde Dániel: – Természetesen bizonyítani szeretnék a meccsen, de nincs bennem semmilyen feszültség.
Gera Zoltán: – Hazai pályán meglepett bennünket a feröeri csapat, szervezettek, jól védekeznek, egy az egyben is jók, de ez nem okozhat gondot.
Nagy Ádám: – Nagy fordulatot vett az életem, örülök, hogy itt lehetek, hiszen nagy lehetőség kapujában állunk!
Bernd Storck szövetségi kapitány: – Próbáljuk a zárt kaput is az előnyünkre fordítani! Ismerjük az ellenfelet, felkészülten várjuk a meccset!

„Örülök annak, hogy most is mindenki boldog. Sajnos nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, az utolsó ötből négyet leikszeltünk és csak egyszer nyertünk. Sokkal jobban kell játszanunk, pláne ha idegenben szerzünk két gólt, akkor meg kell szereznünk a győzelmet. Nekünk nem sikerült, sok hibát vétettünk a mérkőzésen, de sok van még hátra. Nagyon fontos, hogy jönnek a gólok, de a győzelmek fontosabbak lennének” – vélekedett Nikolics Nemanja.

Dzsudzsák Balázs számára a gól nem jött össze, a Bursaspor viszont ismét nyert, és úgy látszik, az együttes a kezdeti gyenge szereplés után formába lendül.

„Sokkal jobb volt így hazajönni, hogy pozitív mérleg van mögöttünk a csapattal. Megszereztem első és második gólomat is, a csapat is egyre jobban kezd összeállni, kijöttünk abból a gödörből, amiben benne voltunk az elején, úgyhogy nagyon fontos volt a tegnapi győzelem is” – tette ezt már hozzá Dzsudzsák Balázs.

„Nagyszerű élmény volt, továbbjutottunk a kupában, sikerült kivédenem néhány tizenegyest, nagy élmény volt, de hát ugye azóta zajlanak az események a klubnál” – mondta liverpooli debütálásával kapcsolatban Bogdán Ádám.

A kapust Brendan Rodgers menesztéséről is faggatták. Elmondása szerint nagyon sokat foglalkozott ezzel a témával az elmúlt időszakban a média, a játékosok pedig ezektől próbálták magukat függetlenítve a feladatukra koncentrálni.

Dzsudzsákot a számolgatásról is kérdezték.

„Szerintem felesleges most számolgatnunk. Ez az a meccs, amelyen nincs pardon, lehet mondani bármit, ezt meg kell nyernünk. Hoznunk kell a saját mérkőzéseinket, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Nagyon sajnálom, hogy a szurkolók nem lehetnek mögöttünk a stadionban, biztosan más jellege lesz a mérkőzésnek, mint lett volna, hál’ Istennek mostanában izzik körülöttünk a levegő, ha válogatott meccs van. Ez a meccs picit másabb lesz, fel kell pörgetnünk magunkat, mert nem egyszerű egy üres stadionban ilyen nagy téttel bíró meccset játszani, teljesen minden kivel játszunk. Ráadásul ez a csapat nem fog minket letámadni, és ideadni a három pontot.”




A hajrá előtt a magyar válogatott számára még van esély az egyenes kijutásra is, egy Feröer elleni siker viszont már minimum pótselejtezőt érne.

„Feszültség az van, de örülünk, hogy a két meccsnek van még tétje. Jelen pillanatban csak erre a meccsre koncentrálunk, meg kell szereznünk a három pontot, aztán megyünk Görögországba, és ott bármi lehet. Van esélyünk, és remélem, hogy örömet szerzünk a szurkolóknak. Nincs a mi kezünkben a sorsunk, de mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk” – tért ki az esélyekre Nikolics.

„Mindenki tisztában van azzal, mekkora lehetőség előtt állunk, mindenki tudja, hogy sok múlik ezen a mérkőzésen. Amikor a pályára lépünk, saját magunkra számíthatunk, meg kell nyernünk a meccset. Most hazai pályán játszunk, mindenki azt várja, hogy sziporkázzunk és gálázzunk, természetesen mi is ezen vagyunk, de a lényeg, hogy a három pont meglegyen. A többi nem rajtunk múlik, mi megteszünk mindent, aztán ha Isten úgy akarja, lehet, hogy pótselejtező nélkül ki tudunk jutni” – nyomatékosította Dzsudzsák.

STORCK: A SAJÁT KEZÜNKBEN VAN A SORSUNK

„Saját kezünkben van a sorsunk, ha nyerünk csütörtökön, biztosan az első három között végzünk, így legalább a pótselejtező biztossá válik a csapat számára – idézte Bernd Storck szavait az MLSZ. – A célunk természetesen a győzelem, de nem lesz könnyű dolgunk, mert zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt lépünk pályára, ráadásul egy kifejezetten veszélyes rivális ellen.”

„A feröeriek elképesztő fejlődésen mentek keresztül nagyon rövid idő alatt, mindent elmond az erejükről, hogy az idegenbeli mérkőzésünkön bár nyertünk, hatvan százalékban az ellenfél birtokolta a labdát. Jól ismerjük az ellenfelet, és a felkészülés során mindent megteszünk azért, hogy sikerrel vegyük az akadályt” – folytatta a megbízott szövetségi kapitány.

„A magyar válogatott megérdemelten áll a jelenlegi pozíciójában, keményen dolgoztak a játékosok az elmúlt egy évben, főképp védekezésben teljesített jól a csapat. A következő napokban támadásban szeretnénk előrelépni, labdabirtoklásnál, az átmeneteknél több mozgásra van szükség az eredményességhez, ebben feltétlenül fejlődnünk kell. Az északírek ellen kissé tétovák voltunk egygólos előnyben, nem tudtunk tíz ember ellen kezdeményezni, ezért nem tudtunk végül megőrizni az előnyünket, de szeretnénk lépésről lépésre javulni ebben a játékelemben is” – tette hozzá.

A 25 FŐS, SZŰKÍTETT MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Osváth Attila (Vasas), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR)
Támadók: Bódi Ádám (DVSC-Teva), Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

EB 2016, SELEJTEZŐ
AZ F-CSOPORT HÁTRALÉVŐ MENETRENDJE

Október 8.:
Magyarország–Feröer 20.45
(Tv: M4)
Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45 (Tv: C8)

Október 11.:
Görögország–Magyarország 18.00
(Tv: M4)
Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00 (Tv: Sport2)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12–6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7–1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6–4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7–8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2–8 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik