Válogatott: Kalmár szerint tiszteletlenek és nagyképűek voltak a szerbek

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.10.15. 09:06
A magyar labdarúgó-válogatott szerbek elleni 2–1-es sikere után Kalmár Zsolt tartalmas nyilatkozatot adott az NSO Tv-nek a Puskás Arénában: beszélt kiállításáról, az ellenfél nagyképűségéről és tiszteletlenségéről, valamint arról is, hogy most mennyire várnak csapattársaival minden egyes összetartást a nemzeti csapattal. Videónkban rajta kívül elmondja véleményét az összecsapásról Kerkez Milos és Szalai Attila is.

A mérkőzés 63. percében beálló Kalmár Zsolt a lefújás után második sárgát és ezzel piros lapot kapott, miután összeszólalkozott a szerbek kapusával, Vanja Milinkovics-Szaviccsal. A játékos szerint túlzás volt a francia játékvezető döntése: „a meccs hevében, meccs után egy ilyen benne van” – jelentette ki. A Fehérvár középpályása úgy érezte, a játékvezető kipécézte a mérkőzésen. Kalmár Zsolt a lefújás után második sárgát és ezzel piros lapot kapott, miután összeszólalkozott a szerbek kapusával, Vanja Milinkovics-Szaviccsal. A játékos szerint túlzás volt a francia játékvezető döntése: „a meccs hevében, meccs után egy ilyen benne van” – jelentette ki. A Fehérvár középpályása úgy érezte, a játékvezető kipécézte a mérkőzésen.

Kalmár attól sem volt elragadtatva, hogyan viszonyultak hozzájuk a szerbek.

„Nem tudom, mit kell tennünk ahhoz, hogy az ilyen csapatok tiszteljenek minket. Ez bennünk volt: láttuk, miket nyilatkoztak, hogyan jöttek ide nagy arccal, aztán hazamentek nulla ponttal.”

Kalmár Zsolt videónkban elmondta, a piros lap okozta eltiltás ellenére ott szeretne lenni a csapattal Litvániában, és a lelátón szurkolná ki a magyar csapat sorozatban harmadik Eb-részvételét.

A 28 éves játékos arról is beszélt, milyen összetartó közösség részese a válogatottnál, illetve, hogy hogyan éli meg azt, hogy már nem a pótselejtezős helyek elérése kapcsán kell számolgatni a nemzeti csapat lehetséges Eb-részvételéről.

„Mindenki fókuszált maradt az egész mérkőzésen” – Kerkez Milos szerint ez volt a magyar siker egyik kulcsa, míg hátvédtársa, Szalai Attila úgy fogalmazott: „Szerettük volna saját játékunkat, a technikás focit megmutatni, amit mi tudunk és bizonyítani tudtuk, hogy jól megy a csapatnak.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 2–1 (2–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 58 215 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
MAGYARORSZÁG:Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)Szövetségi kapitány:Marco Rossi
SZERBIA:V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.).Szövetségi kapitány:Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Kiállítva: Kalmár (a lefújást követően)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 9–2 +7 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 +4 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 –4 5
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik