Válogatott: Jól felkészültünk az osztrákokra – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 20:20
null
A 0–2 ellenére Bernd Storck nem tűnt elégedetlennek a Gelsenkirchenben látottakkal (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint a 2–0-s vereség ellenére a nemzeti csapat számára hasznos volt a világbajnok Németország elleni idegenbeli felkészülési mérkőzés az Európa-bajnokság előtt. A német szakember kijelentette: a Gelsenkirchenben játszott összecsapáson a tapasztaltakból sok hasznosíthat a társaság.

 

„Nehéz mérkőzés volt – értékelt a lefújás után az M4 Sportnak Bernd Storck. – Tudtuk, hogy nagy nyomás alatt fogunk játszani, de folyamatosan próbáltunk ez alól szabadulni, ez többször sikerült is. Szerezhettünk volna gólt is, ez nem jött össze, de alapvetően elégedett vagyok, jól felkészültünk az osztrákok elleni összecsapásra.”

LOVRENCSICS: VOLTAK JÓ PILLANATAINK
„Természetesen nem írtam volna alá a meccs előtt ezt a kettő-nullás vereséget, hiszen győzni jöttünk Gelsenkirchenbe, hiába a világbajnokról van szó – mondta Lovrencsics Gergő. – Jó játékkal akartunk felkészülni az Európa-bajnokságra. Hellyel-közzel tudtuk kontrollálni a világbajnokot, de a támadójátékukból, a finom mozdulatokból világosan kiderült, hogy jól érzik a kapu előtti szituációkat. Voltak jó pillanataink, úgyhogy bizakodó vagyok. Készen állunk az Eb-re, nagyon kemény munkát végeztünk a két edzőtáborban. Van mire építeni, és mostantól koncentrálhatunk az osztrákokra.”

„Mindig reménykedtem, hogy eljön a pillanat, hogy pályára léphetek a magyar válogatottban – mondta Bese Barnabás. – Nagyszerű környezetben mutatkozhattam be, kiváló pályán, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Amikor beszaladtam, már ki tudtam zárni mindent, és csak arra koncentráltam, hogy elvégezzem a feladatomat. Remélem, hogy sikerült, és nem okoztam csalódást. Stabilan védekeztünk, és ugyan kaptunk két gólt, de becsülettel küzdöttünk az egész meccsen.”

„Ilyen csapat ellen játszani, ilyen stadionban, ez számunkra jelentős tapasztalatot jelent, ez segít számunkra az Eb-n. Egyik-másik játékosunk nem százszázalékos, ezt megmutatta a mérkőzés, és az is látszódott, hogy sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben. Taktikailag jók voltunk.”

„Finomhangolás következik – mutatott rá a kapitány arra, mi következik az Eb-ig hátralévő egy hétben. – Az erőnlét megvan, a folytatásban a taktikát csiszoljuk, elsősorban Ausztriával a fókuszban.”

A szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a sajtótájékoztatón beszélt Szalai Ádámról is. Storck elmondta, a Hannover légiósa sokat harcolt, küzdött a labdákért, próbálta megtartani az indításokat. Hozzátette, ő pontosan tudja, hogyan kell ezt a fajta játékot játszani, és a tapasztalatára nagy szüksége lesz az Eb-n.

„Fontos volt, hogy nullára hozzuk a mérkőzést. Ez a győzelem stabilitást ad, és jó érzésekkel kezdhetjük a következő heteket. Schweinsteiger természetesen még nem találja a ritmust, Hummelsre pedig továbbra is várnunk kell. Sami Khedirát elővigyázatosságból cseréltük le” – vonta meg a mérleget a világbajnok kapitánya, Joachim Löw.

Hogy miért volt ilyen fontos Löwnek a „nullázás”? 2015. június 13. (Gibraltár–Németország 0–7) óta a magyar válogatott az első, amely nem szerzett gólt a világbajnok ellen. A lengyelek, a skótok, az írek, a grúzok, a franciák, az angolok, az olaszok és a szlovákok mind betaláltak a németek hálójába az elmúlt tizenkét hónapban.

„Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak” – folytatta.

„Jól kezdtünk és jól járattuk a labdát, bár kicsit talán túl hosszasan. A második félidőben túl sok labdát adtunk el, de összességében jó volt. Elégedettek lehetünk, jobban játszottunk, mint legutóbb” – így Jérome Boateng.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0) ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Gelsenkirchen, Veltins Aréna, 52 104 néző. Vezette: Strömbergsson (D. Gustavsson, Brogevik – svédek)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Höwedes, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Can, a szünetben) – Khedira (Gomez, a szünetben), Kroos (Schweinsteiger, 68.) – Götze (Podolski, 79.), Draxler (Schürrle, 60.), Özil – Th. Müller (Sané, 69.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola (Bese, 82.), Guzmics, Lang, Kádár – Pintér Á. (Gera, 59.), Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 82.), Lovrencsics – Szalai Á. (Priskin, 64.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Lang (39. – öngól), Th. Müller (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik