nemzetisport.hu 2018.10.13 00:45 Frissítve: 2018.10.13 08:30

Válogatott: Hiányzott a bátorság – Willi Orbán

A kissé balszerencsés magyar válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Görögországtól Athénban a Nemzetek Ligája C-ligájának 2. csoportjában. A lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány és Willi Orbán értékelt a találkozót közvetítő M4 Sportnak.

Willi Orbán szerint bátrabban, határozottabban kell játszania a válogatottnak (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Jobban játszottunk, mint otthon, sokkal kevesebb lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. De ilyen a futball, néha szerencséje van az embernek, máskor nincs. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, mindent beleadtak, odatették magukat. Persze követtünk el hibákat, de balszerencsések is voltunk” – kezdte Marco Rossi, aki finoman szóvá tette, hogy nem volt megelégedve a játékvezetéssel.

A szövetségi kapitány nem először váltott formációt mérkőzés közben, ezúttal a kapott gól miatt változtatott.

„Három–öt–kettőre álltunk át, Sallai Rolanddal és Nagy Dominikkal a két szélen sokkal inkább támadó felfogásban játszottunk, sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Ezt a felállást is tudjuk szükség esetén alkalmazni, de mint mondtam, az a legfontosabb, hogy milyen hozzáállással megyünk ki a pályára.”

„Észtországban mindent megteszünk a győzelemért. Nem lesz könnyű azok után, hogy az eddigi két idegenbeli meccsünket egy–nullára elveszítettük. Folytatni kell a munkát, úgy érzem, hogy javulunk.”

A címeres mezben most debütált Willi Orbán, aki elégedett volt a nemzeti együttes játékával, ám a bátorságot hiányolta a csapatból.

„Nagyon örülök, hogy először játszhattam a válogatottban. Az elején hiányzott a bátorság, hogy többet menjünk előre, határozottabban kellett volna játszani. Sajnos ez nem működött igazán jól, de ebben is még javulhatunk. Jó volt a védelmünk, keveset engedtünk nekik. Nagyobb önbizalomra lesz szükség, mert egyébként jól játszunk, de nagyobb bátorság kell” – mondta az RB Leipzig játékosa, hozzátéve, a mérkőzést megelőzően többször is meghallgatta a magyar himnuszt, hogy csapattársaival együtt tudjon énekelni.

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT, 3. FORDULÓ

GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)
Athén,
Olimpiai Stadion, 8000 néző. Vezette: Stieler (német)
Görögország: Barkasz – Bakakisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Cimikasz – Zeca, Kurbelisz (Ciolisz, a szünetben) – Bakaszetasz, Fortunisz, Pelkasz (Hrisztodopulosz, 85.) – Mitroglu (Buhalakisz, 94.). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Magyarország: Gulácsi – Bese (Németh K., 75.), Orbán, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Nagy D., 68.), Kleinheisler, Kalmár (Kovács I., 55.), Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző:
Mitroglu (65.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Észtország–Finnország 0–1 (Pukki 91.)

Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Finnország–Görögország

AZ ÁLLÁS
1. Finnország 3 3 3–0 +3  9
2. Görögország 3 2 1 3–2 +1  6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 2 2–3 –1  3
4. Észtország 3 3 0–3 –3  0
2020.08.11 21:19:44

Magyar válogatott K. T. I.

Ha az ember a véletlenre bízza a dolgot, egymillió kártyacsomagot is kinyithat feleslegesen. Biztos stratégia pedig nincs.

2020.08.10 19:44:17

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt tehát szerepe nálunk az olimpiai futballtornáknak, meggyőződésem, hogy most is lenne. Biztosan van valami megoldás, hogy legalább a köztudatban ott legyen, hogy egyáltalán az öt karika jegyében is létezik a labda.

2020.08.10 14:32:46

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Tele van a darab hazaszeretettel, hősies küzdelemmel, szerelemmel, és persze magyaros csibészséggel.”

2020.07.28 22:36:26

Magyar válogatott VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ettől szép ez a játék – meg úgy általában a labdarúgás.