Válogatott: francia játékvezető lesz a mieink első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 14:31
null
Turpin vezeti az osztrák–magyar meccset (Fotó: AFP)
A francia Clément Turpin vezeti az Ausztria–Magyarország mérkőzést a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának keddi nyitányán.

 

A 34 éves bíró nem lesz ismeretlen a mieink számára, hiszen a selejtezők során is találkozott a magyar csapattal, ő dirigálta a Finnország elleni hazai meccsünket, amelyen Gera Zoltán hajrábeli fejesével 1–0-ra nyert a magyar válogatott a Groupama Arénában.

Turpin 2010 óta FIFA-kerettag játékvezető, az elmúlt években pedig jó úton haladt, hogy a topbírók közé küzdje magát. Fiatal kora ellenére az erélyes kezű sípmesterek között tartják számon, az Európa-bajnokságra jelölt 18 játékvezető közül pedig ő a legfiatalabb. Érdekesség, hogy a magyar válogatott keretéből Király Gábor és Gera is jócskán idősebb nála.

Turpint az oldalvonalaknál Frédéric Cano és Nicolas Danos, az alapvonalaknál Benoit Bastien és Fredy Fautrel segíti, míg a negyedik játékvezető a spanyol Jesús Gil Manzano lesz.

A portugál–izlandi összecsapást a tavalyi Bajnokok Ligája-finálé bírója, az idén két BL-elődöntőt is vezető török Cüneyt Cakir fújja.

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik