nemzetisport.hu 2018.09.11 22:56 Frissítve: 2018.09.13 08:50

Válogatott: Életemben nem idegeskedtem még ennyit – Rossi

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Görögországot a Groupama Arénában Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitányok értékeltek. 

Marco Rossi öröme: a válogatott legyőzte Görögországot (Fotó: Szabó Miklós)

 

A győztes kapitányt, Marco Rossit tapssal üdvözölték az újságírók a sajtótájékoztatón. 

„Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban, ám akkor nem állt melléjük a szerencse, most igen. Technikailag és taktikailag is javulni kell még, de az első félidőben látott játékkal elégedett voltam. A második félidőben egy olyan csapatot láthattunk, amely régóta nem nyert meccset, emiatt egy kicsit talán megijedtek a játékosok, a szerencse azonban most velünk volt” – kezdte értékelését a magyar válogatott olasz szakvezetője.

Rossi kifejtette, hogy a futballisták abszolút partnerek voltak a közös munkában, mindenre vevők, amit mondott, nagy hittel, a válogatott iránti elkötelezettséggel tették a dolgukat, és bár a futball a szurkolókról is szól, most talán egy kicsit levette a játékosok válláról a terhet, hogy zárt kapuk mögött rendezték a találkozót.

A szövetségi kapitány a stadion környékén a 80. perc környékén megjelenő drukkerekről is szót ejtett.

„Az, hogy megjelentek, s úgy érezték, el kell jönniük és buzdítaniuk a csapatot, egy jel. Talán érezték azt, hogy foggal-körömmel harcoltak a játékosok a győzelemért.”

Rossi egy kérdésre válaszolva Sallai Rolandról is beszélt, aki mellett annak ellenére kitartott, hogy Finnországban nem játszott jól. Viccesen megjegyezte, hogy Magyarország Olaszországgal szemben nem ötven-, hanem csak tízmillió szövetségi kapitány országa, így könnyebb a dolga. A fiatal labdarúgókkal kapcsolatban azonban csak azt tudja mondani – ide sorolta a most nem játszó Tamás Krisztiánt és Sallói Dánielt is –, hogy sok türelemre és nagy odafigyelésre van szükségük.

„Vérvizsgálatra kellene menjek, mert ennyit még életemben nem idegeskedtem, mint ebben a tíz napban. A futballban mindenki győzelmet vár, ez sokkal fontosabb, mint a jó játék. Amikor jó játékról beszélek, akkor gyorsaságra és egy kicsivel több labdatartásra gondolok. Az első félidőben látottakkal labdabirtoklási és taktikai szempontból is elégedett vagyok, míg a második félidőben a kitartásunkat lehet dicsérni, de a következő, görögországi meccsünkön javulnunk kell, hogy az első félidei játékunkat tudjuk állandósítani, hogy bírjuk azt a nyomást, amit a görögök ránk helyeznek” – összegzett Rossi. 

„Először is gratulálok a magyar válogatottnak – kezdte értékelését a görögök német kapitánya, Michael Skibbe. Úgy kezdtük a meccset, mintha egy barátságos mérkőzés lenne. Nem voltunk elég gyorsak, nem voltunk elég élesek. A kapott gól után egy kicsit feljavultunk, voltak lövéseink. A második félidő már egyértelműen jobban sikerült, megvoltak a helyzeteink, ám nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, amiben a hazaiak kapusa is nagy szerepet játszott. Ekkor már fölényben futballoztunk, hetven százalékban nálunk volt a labda, de nem voltunk elég szerencsések ahhoz, hogy egyenlíteni tudjunk.”

„A következő összecsapást ismét Magyarország ellen vívjuk, sokkal intenzívebben, gyorsabban kell játszanunk, már a mérkőzés elejétől fogva. Kiértékeljük a tapasztalatokat, de hozzá kell tenni, hogy a mai meccset sérülések is befolyásolták, Mitroglut ezért nem tudtuk a kezdőbe jelölni” – folytatta a szakember, aki hangsúlyozta, hogy nem lepte őt meg a házigazda együttes.

„Megvoltak a helyzeteink, a magyar csapat játékától, és attól függetlenül, hogy nálunk kik kerültek be a csapatba. A vereségnek az az oka, hogy lustán kezdtünk és későn eszméltünk.”

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V: Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország:
Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. – Szalai Á (Eppel, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Görögország: Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, a szünetben) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, a szünetben). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Gól: Sallai R. (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolasz (18.)

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?