Dárdai: Kilencvenperces szenvedést láthattunk; jönnek az oroszok - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 14:15
null
Dárdai Pál elégedett volt a játékosok mentalitásával (Fotó: Mirkó István)
A magyar labdarúgó-válogatott szerda délután megérkezett Ferihegyre, miután kedden 1–0-ra legyőzte Eb-selejtezőn Feröert. A sajtótájékoztatón bejelentették, november 18-án Oroszországgal játszunk felkészülési mérkőzést, a keddi találkozóról pedig Dárdai Pál szövetségi kapitány nyilatkozott.

Ahogy azt korábban jeleztük, az oroszokkal játszhat felkészülési mérkőzést november 18-án a magyar válogatott, a szerdai sajtótájékoztatón pedig ez hivatalossá vált. A találkozó helyszíne az Üllői úti Fradi-stadion lesz.

„A minimális cél, a négy pont, amiért mentünk, megvan – értékelt Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. – Mindenki látta, hogyan… A románok elleni jó második félidő után tegnap egy kilencvenperces szenvedést láthattunk. A profi futballban azt nézik, hány pontot hoztunk, ilyen szempontból a játékosok mentalitásával elégedett vagyok, mert nem kaptak gólt. Az ilyen meccsekben szokott benne lenni, hogy az utolsó percekben betalál az ellenfél. Nem is nagyon tudtak örülni a mérkőzésnek, mert elfáradtak. A lényeg, hogy megvan a négy pont, és tudunk készülni a finnek ellen.”

Dzsudzsák: Újdonság volt, hogy hátrányban nem üvöltöztek az öltözőben



Broadcast live streaming video on Ustream

Dzsudzsák: Sokaknak ez volt életük legrosszabb élménye

„Nagyon nehéz volt a pályán játszani, sokan azt mondták, ez volt életük legrosszabb élménye és talaja. Az ellenfél is rettentően kellemetlen volt, láthatóan élvezte a saját pályája előnyeit.”

„Nem volt könnyű, negyvennégy percig kisebb-nagyobb védekezési csúszásokkal hoztuk a románok elleni meccset, igazán nagy helyzetük nem volt, mögénk kerülni nem tudtak, erre kaptunk egy gólt. Ennek ellenére a szünetben nem volt kapkodás, mindenki bizakodó volt, újdonság volt ez a nyugodtság, az ordibálás helyett most a kapitánnyal együtt mindenki higgadt volt.”

„Örülünk a négy pontnak, de reméljük, az északiak és az oroszok elleni meccsel még jobban el tudjuk gondolkodtatni a maradásról Dárdait”

Dzsudzsák Balázs teljes nyilatkozata ide kattintva érhető el.

„Szét kell szedni a két összecsapást, az elsőre majdnem egy hetet készültünk. Ez a csapat mindennap együtt játszott. A tegnapi mérkőzésbe több helyen bele kellett nyúlni, mert néhányan megsérültek, és voltak, akik annyit futottak, hogy nem tudták volna kipihenni. Olyan csapat ment fel a pályára, amely talán így még sohasem játszott. Ilyenkor szokták mondani, hogy az edző hibázott. Szerintem az egész együttes hajtott, küzdött, de nem volt játék. Lehet, ott hibáztam, hogy a fáradtakat is be kellett volna rakni, a sérülteket is, játsszunk ugyanazzal a csapattal, mert bennük megvan a ritmus. Ettől függetlenül a lényeg, hogy megvannak a pontok.”

„Hogy én mit változtatok? Megpróbálom elmondani nekik, mit és miért csinálunk, hogy gondolkozzanak – mert intelligens srácok –, kicsit az agyuk is járjon. Még most is hiányzik egy-két méter, hogy előrébb védekezzenek, ne mindig hátrafelé. A románok ellen a második félidőben ez pozitív volt, mert elhitték, hogy egy magyar játékos is tud előrébb védekezni. Ha ebben szót fogadnak, még szép mérkőzéseket láthatunk.”

„A félidei átszervezés? A középpályánk elég gyengén muzsikált, nem szereztünk labdát, ezért oda egy embert behúztam. A fejelések miatt olyan játékost hoztam be, aki agresszív, párharcokban erős, ezért lett kicsit megvariálva a csapat. A középpályát szerettem volna megerősíteni, mert az összes párharcot elveszítettük, átjáróház volt az első félidő. Biztos voltam benne, hogy a mérkőzés végén jönnek majd beadások, az ellenfél pedig jól fejelt, ezért Gera Zolit visszább húztam, bejött Kalmár Zsolti is, ők tudnak fejelni, megvan a magasságuk hozzá, nem is éreztem gondot.”

Dárdai: A játékosok nem akartak örülni a győzelemnek

A válogatott kedd délután érkezett meg a Ferihegyre (Fotó: MLSZ Twitter)
A válogatott kedd délután érkezett meg a Ferihegyre (Fotó: MLSZ Twitter)

„Nagyon elfáradtam ebben a két hétben, mert az előtte lévő három hétben is rengeteget törtem a fejem, hogy hol tudnék segíteni. A román meccsből minden szempontból jól jöttünk ki, ez a selejtező kicsit engem is megfogott, én ekkora nagy szenvedést még utánpótlásszinten sem éltem át. Ezeket a mérkőzéseket a legnehezebb megnyerni, de az ilyenekből lehet megerősödni. A győzelem a mentális erőnket mutatja, nagyon erős közösségünk van, a srácok bíznak egymásban.”

„Nekünk nem kell számolgatni. Az mondtam, olyan érzésem van, hogy a Feröer elleni meccs lesz nehéz, és a finnek elleni győzelmet pedig garantálom. Ha egymásra talál a közönség és a csapat, és sikerül őket megfelelően felkészíteni, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne meg a három pont. Azután fel lehet tenni a kérdést – mert jön a karácsony –, hogy néz ki a helyzet. De jelen pillanatban nekünk ezzel nem kell foglalkozni.”

„A románok elleni mérkőzést az első perctől élveztem, mert jó volt nézni a kulturált magyar közönséget, míg a románok megszeppentek voltak. Jókedvűen jöttünk haza, sőt, egyesek fanyalogtak kicsit, hogy ha a gólhelyzetet berúgjuk, nyerünk. Nem kell telhetetlennek lenni, ez egy ikszes meccs volt, megérdemelten szereztünk egy pontot, erre büszkék lehetnek, és arra is, hogy kiszenvedtek egy ilyen mérkőzést. Nem akartak neki örülni, aztán szóltam, hogy ez nem így működik, három pont, profi labdarúgás – nyugodtan ünnepeljétek meg!

Dibusz: Dárdai már csütörtökön jelezte, hogy lehetőséget kapok
„Nehezen alkalmazkodtunk a fellocsolt műfűhöz, emiatt birtokolhatták többet a labdát a feröeriek. Miután az első félidő végén megszereztük a vezetést, az volt a legfontosabb, hogy hátul rendben legyünk. Ezt megoldottuk, elértük a célunkat, ami az első két találkozón négy pont volt, bizakodva várhatjuk a folytatást – mondta Dibusz Dénes, aki először védett a válogatottban. – A kapitány már csütörtökön jelezte, hogy az edzésmunkámnak köszönhetően a feröeri selejtezőn lehetőséget kaphatok, így volt időm felkészülni, szerencsére jól is sikerült az első meccsem.

Dibusz: Nem játszottunk jól, ezt ki kell mondani

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR 3. FORDULÓ

FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Tórshavn, Tórsvollur Stadion. V: Kulbakov (fehérorosz)
FERÖER:
Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.) Benjaminsen, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.) Szövetségi kapitány: Lars Olsen
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Simon K., Juhász, Kádár, Korhut – Gera, Varga J., Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, 46.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
G: Szalai (21.)
A CSOPORT MÁSIK KÉT KEDDI EREDMÉNYE
FINNORSZÁG–ROMÁNIA 0–2 (0–0)
G:
Stancu (54., 83.)
GÖRÖGORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–1)
G:
Ward (9.), K. Lafferty (51.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik