Válogatott: Sokaknak ez volt életük legrosszabb élménye - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 15:10
null
Dzsudzsákék meggyőznék Dárdait (Fotó: Mirkó István)
Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott támadója a Feröer elleni 1–0-s idegenbeli siker után értékelte a nemzeti tizenegy teljesítményét. A magyar támadó elmondta, sokaknak a tórshavni találkozó volt életük legrosszabb élménye.

„Elégedettek lehetünk, a tisztes helytállás volt a cél, és ez meg is lett, egy pontot elhoztunk Romániából, nagyon boldogok voltunk a bukaresti második félidei teljesítményünk miatt. Nehéz volt ott játszani, hiszen folyamatosan zavarta valami játékot, de mindenki büszke volt a csapatra és a teljesítményre. Tudom, hogy a keddi mérkőzést nem volt élvezetes nézni, és tudom, hogy a szurkolók nem egy ilyen kínkeserves 0–1-re számítottak, de ezért ugyanúgy három pontot kaptunk, mintha ötöt vágtunk volna. A legfontosabb, hogy továbbra is versenyben vagyunk” – kezdte Dzsudzsák Balázs a ferihegyi sajtótájékoztatót.

Dárdai: Kilencven perc szenvedést láthattunk

„A minimális cél, a négy pont, amiért mentünk, megvan. Mindenki látta, hogyan…

A román meccsből minden szempontból jól jöttünk ki, ez a meccs egy kicsit engem is megfogott, én ekkora nagy szenvedést még utánpótlás szinten sem éltem át.

Ezeket a mérkőzéseket a legnehezebb megnyerni, de az ilyenekből meg lehet erősödni. A győzelem a mentális erőnket mutatja, nagyon erős közösségünk van, a srácok bíznak egymásban” – értékelt Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. BŐVEBBEN ITT»

„Nagyon nehéz volt ezen a pályán játszani, sokan azt mondták, ez volt életük legrosszabb élménye és talaja. Az ellenfél is rettentően kellemetlen volt, láthatóan élvezte a saját pályája előnyeit” – mondta a Dinamo Moszkva magyar szélsője, aki részletesen is kitért a románok elleni találkozóra.

„Nem volt könnyű, negyvennégy percig kisebb-nagyobb védekezési csúszásokkal hoztuk a románok elleni meccset, igazán nagy helyzetük nem volt, mögénk kerülni nem tudtak, erre kaptunk egy gólt. Ennek ellenére a szünetben nem volt kapkodás, mindenki bizakodó volt, újdonság volt ez a nyugodtság, az ordibálás helyett most a kapitánnyal együtt mindenki higgadt volt. A gólnál nagyon jól eltaláltam a labdát, ez volt az egyik legszebb gólom a mérkőzés fontossága és hangulata miatt” – mondta a magyar szélső, aki Dárdai Pálról is szót ejtett.

„Feldolgozni ezt ennyi idő alatt nem tudjuk, holnaptól már csak a Dinamóra koncentrálok. A novemberi összetartásra marad az elemzés, de ahogy Dárdai Pál is elmondta, ezzel a meccsel már nem szeretnénk sokat törődni, inkább a románokkal foglalkozunk, hiszen velük harcolunk a továbbjutásért. Ha a finnek elleni találkozón is nyerünk, kijelenthetjük, hogy az új szövetségi kapitány a maximumot kihozta a csapatból. Örülünk ennek a négy pontnak, de reméljük, az északiak és az oroszok elleni meccsel még jobban el tudjuk gondolkodtatni a maradásról Dárdait” – zárta a sajtótájékoztatót Dzsudzsák.

A magyar válogatott legközelebb november 14-én, Finnország ellen lép pályára Eb-selejtezőn, majd az oroszokkal csap össze felkészülési meccsen.

Dzsudzsák: Újdonság, hogy nem üvöltöztek az öltözőben



Broadcast live streaming video on Ustream

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik