Válogatott: Amikor jön a Himnusz, még jobban fog fájni – Dárdai megtörte a csendet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 16:00
Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az MLSZ Tv-nek adott interjút az elmúlt időszak történéseiről. A szerdai előzetes után most megnézhetik a teljes felvételt, amelyben a szakember elmondta, hogyan élte meg, hogy a Hertha nem engedte meg neki a további kettős szerepvállalást.

ERRŐL (IS) BESZÉLT DÁRDAI AZ INTERJÚBAN

• „A német kollégák szerint szinte csoda volt, amit a Herthával véghez vittünk. De ami még szebb volt, hogy mennyit léptünk előre a magyar válogatottal – győzni tudásban, pontokban; amit ígértünk azt a stábommal véghez vittük."

• „Nagy fájdalom, hogy nem folytathatom a munkát, mert én is megdolgoztam érte, hogy ilyen pozícióba kerüljünk. Egy kérésem volt a végén a Hertha felé, hogy legalább még két mérkőzést, a románok és az északírek ellenit megcsinálhassam. Nem szoktam meghátrálni az ilyen csaták elől, egész nyáron ezeken a meccseken gondolkodtam. A klubnál erre egyáltalán nem adtak esélyt, már az első két kört sem akarták... Én többet nem tudtam tenni, mindent megpróbáltam, tudni kell nyelni, és továbblépni."

• Az volt Dárdai korábbi terve, hogy tíz év Bundesliga után jöhetne a válogatott. Csányi Sándor már hamarabb felkérte, bízott benne, az MLSZ-elnök érdeme is a mostani helyzet. „Van egy olyan kohéziós erő, ami a második helyre viheti a válogatottat, a harmadik hely már szerintem megvan."

• A válogatottnál elért siker titkának a munkát tartotta, hibaként a márciusi, gól nélküli döntetlennel zárult görögök elleni meccset említette, mert ott szerinte „egy napot elcsúsztak", ugyanis a mérkőzést megelőző napon nagyon pörögtek a játékosok. Szerinte hatalmasat lépett előre a válogatott az irányításával.

• „Amit lehet, segítek, de mostantól nem én vagyok a főnök. Meg kell adni az esélyt az új főnöknek is, én mindent elmondok neki. Ha kijut a csapat, nagyon büszke leszek. Nem is tudom elképzelni, hogy ne sikerüljön."

• „Amikor jön a Himnusz és a mérkőzés, még jobban fog fájni. Ha haza tudok menni, akkor a stadionban fogom nézni a meccset. Ez a terv, de még át kell gondoljam."

A MAGYAR VÁLOGATOTT 2015-ÖS MÉRKŐZÉSEI
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
Március 29.: Magyarország–Görögország 0–0
Június 13.: Finnország–Magyarország 0–1
Szeptember 4., 20.45: Magyarország–Románia
Szeptember 7., 20.45: Észak-Írország–Magyarország
Október 8., 20.45: Magyarország–Feröer
Október 11., 18.00: Görögország–Magyarország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Június 5.: Magyarország–Litvánia 4–0
EB-SELEJTEZŐ, AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 4 2 +6 14
2. Észak-Írország 4 1 1 +4 13
3. Magyarország 3 2 1 +2 11
4. Feröer 2 4 –4 6
5. Finnország 1 1 4 –3 4
6. Görögország 2 4 –5 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik