Válogatott: dulakodás Dzsudzsák mezéért; drukkerekkel ugráló Fradi-kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.22. 20:34
A Budapest Parkban vasárnap rendezték a magyar labdarúgó-válogatott Eb előtti búcsúztatóját. Hangulatképek, szurkolói vélemények a Bon Voyage-fesztiválról, amelynek a végén a drukkerek a nemzeti csapat Eb-indulóját is megválasztották.

A BON VOYAGE-FESZTIVÁLRÓL JELENTJÜK
A BON VOYAGE-FESZTIVÁLRÓL JELENTJÜK

A 16 órai kapunyitás után mintegy másfél órával néhány száz szurkoló gyülekezett a színpad előtt, melyen a Bon Voyage című CD-n éneklő együttesek léptek fel, illetve a koncertek szünetében a magyar válogatott Eb-selejtezőinek emlékezetes pillanatai voltak láthatók a kivetítőn.

Javában tart a buli (Fotó: Veres Viktor)
Javában tart a buli (Fotó: Veres Viktor)

Az MLSZ-től megtudtuk, elővételben mintegy 1200 tikett kelt el, de mivel a helyszínen is folyt a jegyárusítás (és még szurkolói kártya sem kellett a belépéshez!), így estére, mire a válogatott csapattagok megérkeztek, mintegy két-háromezer drukkert vártak.

A csapatból Dzsudzsák Balázs, Juhász Roland és Németh Krisztián is jelezte előzetesen a részvételét. Az első érkező azonban Kleinheisler László volt. Az említettek mellett a 30-as bő keretből Kocsis Gergő vett még részt a fesztiválon.

Kleinheisler László is a Budapest Parkban (Fotó: Veres Viktor)
Kleinheisler László is a Budapest Parkban (Fotó: Veres Viktor)

A hangulat akkor pörgött fel igazán, amikor fél nyolc környékén Náksi Attila először lépett színpadra, és felcsendült a Soho Party slágere, Az éjjel soha nem érhet véget.

Amikor a színpadon beindult a buli  (Fotó: Veres Viktor)
Amikor a színpadon beindult a buli  (Fotó: Veres Viktor)
(Fotó: Veres Viktor)
(Fotó: Veres Viktor)

A koncertek szünetében több drukkerrel is beszélgettünk. Általános vélemény a szurkolók körében, hogy ebből a csoportból tovább lehet jutni az Eb-n.

„Úgy gondolom az első két meccsen, Ausztria és Izland ellen a négy pont reális cél lehet, négy ponttal pedig már az utolsó, portugálok elleni mérkőzéstől függetlenül is lehet esély a továbbjutásra" - nyilatkozta egy tíz fős társaság egyik tagja, aki hozzátette, Marseille-ben ők is ott lesznek a lelátón.

(Fotó: Veres Viktor)
(Fotó: Veres Viktor)

Többen a jégkorong-válogatotthoz hasonlították Dzsudzsák Balázsékat.

„Nem szeretnék jósolgatni az eredményeket illetően. Azt várom, amit a jégkorongozóinktól is láttam a vb-n: csupaszív, lelkes futballt, ha ez meglesz, akkor mindegy is, mi az eredmény" – hangzott az egyik vélemény.

Persze találkoztunk határtalanul optimista rajongóval is:

„Én még az elődöntőt sem tartom lehetetlennek! Ne nevessetek! A norvégok ellen is azt mondtam, hogy simán, kettős győzelemmel továbbmegyünk, és akkor sem hitt nekem senki" – mondta mosolyogva egy kisebb csoport hölgy tagja.

A koncerteken gyerekekkel érkező családokkal is találkoztunk, de feltűnt például a jégkorong-válogatott játékosa, Galló Vilmos is, és együtt harsogta a „Ria, ria Hungáriát" a szurkolókkal Jova Levente, a Ferencváros kapusa is.

Egy ízben az indulatok is kissé elszabadultak: amikor Dzsudzsák Balázs a VIP-páholyból a szurkolók közé dobta a mezét, akkor a biztonsági őrök közbelépésére volt szükség, hogy szétválasszák a dressz miatt egymásnak ugró fanatikusokat.

Dzsudzsákék később a színpadra is felléptek, Rakonczai Imrével közösen adták elő a Nézését meg a járását című dalt.

Az már a fesztivál előtt eldőlt, hogy a Bon Voyage CD-ről az alábbi dalok közül kerül majd ki a válogatott hivatalos indulója, amelyről a szurkolók tetszése alapján, decibelméréssel kívántak dönteni a fesztivál zárásaként:

Firkin – Focimese; Soho Party – Az éjjel soha nem érhet véget; Ocho Macho – Pancho (ez a három dal az index.hu közönségszavazása alapján került a hatos listára); Ganxsta Zolee és a Kartel – A franciák felé; Rakonczai Imre és a válogatott – Nézését meg a járását; Pannonia Allstars Ska Orchestra – Helló, magyarok! (utóbbi három a csapattagok választása alapján került a hatos „döntőbe”).

A decibellmérés végül elmaradt (erre nem biztos, hogy alkalmas lett volna a szomjasnak éppen nem mondható közönség), így az a dal lett a magyar válogatott Eb-indulója, amelyre zárásként rázendített a publikum, ez pedig – nem meglepő módon – az Éjjel soha nem érhet véget volt. Vagyis immár „hivatalosan” is erre a dalra indulhat az utazás...

A „HATOS DÖNTŐBE” JUTOTT DALOK

Soho Party - Az éjjel soha nem érhet véget volt



Firkin - Focimese


Pannonia Allstars Ska Orchestra - Helló, magyarok!


Ganxsta Zolee és a Kartel - A franciák felé


Rakonczai Imre és a Magyar Labdarúgó-válogatott - A nézését meg a járását


Ocho Macho - Pancho


ELŐZMÉNYEK

A Magyar Labdarúgó-szövetség a könnyűzene krémjével karöltve hozta tető alá a fesztivált, amely egyben útravalóul is szolgál a magyar válogatott számára a júniusi kontinensviadal előtt.

A hazai előadók és zenekarok a koncert előtt elkészítették saját verziójú Eb-indulójukat, amelyek egy CD-re is felkerültek: a Bon Voyage – Válogatott slágerek utazáshoz, szurkoláshoz című lemez május 20-án, az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzés napján jelent meg.

A csapat hivatalos búcsúztatóján a Budapest Parkban több ezer focirajongó és a csapat olyan előadók koncertjeire bulizhat együtt, mint a PASO, a Firkin, a Brains, az Ocho Macho, a The Biebers, a Soerii & Poolek, Pixa, Náksi Attila és Lotfi Begi. A házigazda Buda Marci és Hajdú B. István.

A Bon Voyage – Válogatott slágerek utazáshoz, szurkoláshoz CD-n hallható focis indulók, külföldön is népszerű futballslágerek és feldolgozások közül online szavazáson a közönség és a válogatott tagjai is kiválasztanak három-három számot, s a búcsúbulin decibelméréssel dől el, melyik lesz közülük az „Eb-himnusz".

A magyar válogatott tagjai vasárnap még a szabadságukat töltik, hétfőn pedig Ausztriába utaznak, és onnan mennek majd az Eb előtti utolsó felkészülési meccsre, a június 4-i németországi találkozóra. A csapatnak itthon a mai az utolsó hivatalos és nyilvános programja az Eb előtt.

A válogatott Eb-indulójára pályázó dalokat itt hallgathatja meg, és szavazhat is, hogy önnek melyik tetszik a legjobban.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20.: Magyarország–Elefántcsontpart 0–0
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik