Storck május 29-én vagy 30-án hirdet végleges 23-as keretet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.19. 15:40
null
Bernd Storck a Portugália elleni meccsre készül pénteken Elefántcsonptarttal (Fotók: Hegedüs Gábor)
A magyar válogatott pénteken utoljára lép pályára Magyarországon a franciaországi Európa-bajnokság előtt. Az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzést megelőzően Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Magyar Labdarúgó-szövetség és Bernd Storck szövetségi kapitány, aki elmondta, a végleges 23-as keretet május 29-én vagy 30-án hirdeti ki.

Bernd Storck szövetségi kapitány május 29-én vagy 30-án hirdeti ki a magyar válogatott végleges 23-as Európa-bajnoki keretét. A német szakember erről is beszélt Telkiben az Elefántcsontpart elleni pénteki felkészülési mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

„Elek Ákos, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián egyelőre sérülés miatt nem játszhat. Stieber Zoltánnak és Priskin Tamásnak még a klubjánál van kötelessége, ők sem játszanak pénteken. Vannak még kérdőjelek bennem a huszonhármas keretet illetően, a mérkőzés meghatározó lesz. A keretet május huszonkilencedikén-harmincadikán ki kell alakítanunk, mert harmincegyedikén le kell adnunk az UEFA-nak – mondta az ANK-címvédő elleni meccsről és a felkészülésről Storck, aki már az Eb-nél is előbbre tekintett. – Messze van még a felkészülés vége, fel kell hoznunk azokat, akik az elmúlt hetekben keveset játszottak a klubjukban. Aztán fel kell készülnünk a németek elleni meccsre, és utána jön a finis. De az Európa-bajnokság végeztével máris a világbajnoki selejtezőkre összpontosítunk, mert nagyon gyorsan érkezik a következő feladat.”

Storck elmondta, pénteken a Groupama Arénában az első félidőben arra a sok labdabirtoklásos játékra számít, amely a horvátok elleni találkozó második félidejét jellemezte. A másodikban azoknak a játékosoknak adna lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak a válogatottban.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ PERCRŐL PERCRE

16.23 Véget ért a sajtótájékoztató.

16.22 „Messze van még a felkészülés vége, fel kell hoznunk azokat, akik az elmúlt hetekben keveset játszottak a klubjukban. Aztán fel kell készülnünk a németek elleni meccsre, és utána jön a finis. De az Európa-bajnokság végeztével máris a világbajnoki selejtezőkre összpontosítunk, mert nagyon gyorsan érkezik a következő feladat” – mondta zárásképpen Bernd Storck.

16.18 „Elek Ákos, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián egyelőre sérülés miatt nem játszhat. Stieber Zoltánnak és Priskin Tamásnak még a klubjánál van kötelessége, ők sem játszanak pénteken. Vannak még kérdőjelek bennem a huszonhármas keretről, a mérkőzés meghatározó lesz. A keretet május huszonkilencedikén-harmincadikán ki kell alakítanunk, mert harmincegyedikén le kell adnunk az UEFA-nak”

16.16 „Megérdemelten jutottunk ki az Európa-bajnokságra, ami már magában kisebb csoda. Nem akarok olyan célokat kitűzni, mint a továbbjutás, de magunkban tudjuk, mik a terveink. A saját játékunkat akarjuk játszani, ez a célunk. Önmagunknak kell megfelelnünk, ha ezt megvalósítjuk, elégedett leszek. Izland hasonló cipőben jár, mint mi, de Ausztria és Portugália ellen is helyt kell állnunk.”

16.12 „Az első félidőben arra a sok labdabirtoklásos játékra számítok, amely a horvátok elleni találkozó második félidejét jellemezte. A másodikban azoknak a játékosoknak akarok lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak a válogatottban.”

16.10 „Profin szeretnénk felkészülni, ehhez hozzájárul a második ausztriai edzőtáborunk is. Úgy szeretnénk koncentrálni, mint a norvégok vagy a horvátok elleni mérkőzésre” – mondta Storck.

16.07 „Az Elefántcsontpart elleni nehéz mérkőzés lesz. Nem volt könnyű május huszadikára ilyen erős ellenfelet találni, amely négy-három-háromban játszik, mint Portugália. Premier League- és Ligue 1-játékosok alkotják a keretét, erős testfelépítésűek és technikásak” – mondta Storck.

16.05 Bernd Storck: „Nagyon jó időjárási körülmények között készültünk, még úgy is hasznos volt a munka, hogy egyes játékosok csak az utolsó napokon érkeztek meg. A labdarúgók fáradtak, a pénteki mérkőzésen sok cserére számíthatnak.”

16.03 Hamarosan érkezik Bernd Storck szövetségi kapitány. Sipos Jenő a pénteki mérkőzésre kilátogatókat sportszerű szurkolásra kérte.

16.01 Sipos Jenő a válogatott új mezéről is beszélt, akárcsak Császári Attila, az Adidas képviselője.

Ide kattintva megtekintheti a válogatott Eb-mezét!

16.00 „Egy komoly tornához és egy komoly válogatotthoz hozzátartozik egy CD is. Ez holnap kerül ki” – mondta Sipos Jenő. Gulácsi Péter elmondta, mindenkit szeretettel várnak a vasárnapi Bon Voyage koncertre.

Nikolics Nemanja még fáradtnak érzi magát

15.58 „Miután megvolt a feljutás, az osztrák csapattársaimmal már elkezdtük Lipcsében ugratni egymást az Eb miatt. Tudjuk, hogy nagyon erősek, erős selejtezőcsoportból jutottak tovább, tiszteljük őket, de nem ijedünk meg” – mondta Gulácsi.

15.56 Gulácsi Péter elmondta, a játékosok nem az ellenfelektől teszik függővé, melyik meccset várják legjobban az Eb-n. „Most az elsőt várjuk leginkább, mert azzal kezdődik” – mondta az RB Leipzig kapusa. „Izland ellen is ugyanúgy három pontot ér a győzelem, mint Portugália ellen” – tette hozzá Nikolics.

15.54 „Ötvenöt meccset játszottam, fizikailag elfáradtam, de mentálisan nem. Nagyon várjuk az Eb-t, fel fogunk pörögni rá, mert bár véget ért a szezon, számunkra most kezdődik ez az új feladat” – mondta Nikolics.

15.52 „A célom, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, és gólokkal segítsem a válogatottat” – mondta Nikolics. Sipos Jenő nem engedte, hogy Gulácsi Pétert a hét végén sorra kerülő esküvőjéről faggassák.

15.51 „A klubunknál mi is dolgoztunk, elvégeztük ugyanazt a munkát, amit a válogatott Ausztriában” – erősítette meg Gulácsi.

15.50 „Jó állapotban vagyunk, nem vagyunk lemaradva a felkészüléssel. Nagyon várjuk a holnapi meccset, majd az Európa-bajnokságot. Jó a hangulat a válogatottnál” – mondta Nikolics arra a kérdésre, hogy mennyire vetette vissza a felkészülését, hogy csak később csatlakozott a kerethez.

15.48 „Én is a héten érkeztem, nem érzem fáradtnak magam, az elmúlt napokon kipihentem magam” – mondta Gulácsi.

15.47 Nikolics elmondta, hogy csak két napja csatlakozott, még fáradtnak érzi magát. „Pénteken telt házra számítunk, mindent megteszünk, hogy jól játsszunk” – mondta Nikolics.

15.46 Sipos Jenő nyitja meg a sajtótájékoztatót Telkiben. Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter ül z újságírókkal szemben.

15.45 Elefántcsontpart az Afrikai Nemzetek Kupája címvédője, a FIFA-világranglista 34. helyezettje. Magyarország a 18. helyen áll, de ne számítsunk könnyű mérkőzésre!

15.43 Bernd Storck csapata tavasszal már játszott egy felkészülési mérkőzést, Horvátországgal döntetlenre végzett, ugyancsak a Groupama Arénában.

15.42 A válogatott hazatért Ausztriából, Telkiben készül a pénteki mérkőzésre, amelyet követően a szombat és a vasárnap szabadnap lesz a játékosok számára.

15.40 Köszöntjük olvasóinkat a magyar válogatott telki sajtótájékoztatóját élőben végigkövetőcikkünkben!

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20., 18.00: Magyarország–Elefántcsontpart
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG

A MAGYAR VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE
Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Getafe – Spanyolország)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos
(Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)
Támadók: Dzsudzsák Balázs
(Bursaspor – Törökország), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

♦ AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, A MENETREND

2016. június 10.–2016. július 10.
A 24 csapatot 6 négyes csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje és a négy legjobb harmadik helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna, a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést.

AZ EB-CSOPORTOK
A-CSOPORT:
Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B-CSOPORT: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C-CSOPORT:
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D-CSOPORT:
Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E-CSOPORT:
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F-CSOPORT:
Portugália, Izland, MAGYARORSZÁG, Ausztria

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik