nemzetisport.hu 2017.06.15 20:48 Frissítve: 2017.06.15 23:36

Válogatott: Bernd Storck marad a kapitány – hivatalos

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége a csütörtöki ülésén meghallgatta Bernd Storck szövetségi kapitány beszámolóját az andorrai kudarcról, majd ezt követően úgy döntött, ad egy második esélyt az 54 esztendős német szakembernek – aki egyébként felajánlotta a lemondását Csányi Sándornak.

Csányi Sándor és Bernd Storck ismét egymás tenyerébe csapott (Fotó: Török Attila)

 

A magyar labdarúgó-válogatott kikapott az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn (0–1), s ezzel egymás utáni negyedik mérkőzését veszítette el, ráadásul gólt sem szerzett ezeken az összecsapásokon. Az utóbbi meccset megelőzően Bernd Storck megígérte, hogy egy interjú keretein belül az M4 Sportnak elemzi az andorrai találkozót, erre azonban nem került sor – a német szakember negyvenöt perccel a kezdés előtt közölte: az előzetesen megbeszéltekkel ellentétben mégsem szeretne nyilatkozni.

A kialakult helyzettel kapcsolatban az MLSZ elnöksége a csütörtök délutáni ülésén hallgatta meg Storck beszámolóját. A szövetség ezek után úgy döntött, megerősíti posztján a kapitányt, aki kap egy második esélyt.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sportnak elmondta, hogy bár Storck felajánlotta a lemondását, nem fogadták el azt.

 
Így jutottunk el Bordeaux-tól Andorráig: a Storck-éra gyengéi és a tátongó űr
László Csaba lehet Bernd Storck utódja – sajtóhír
Storck: Nem akarok elbújni
Válogatott: 4 vereség szerzett gól nélkül – ilyen még nem volt

„Nagyon hosszú elnökségi megbeszélésen vagyunk túl. Meghallgattuk Storck részletes beszámolóját, nemcsak az andorrai meccsről, hanem az ezt megelőző teljesítményekről is. Az elnökség úgy döntött, hogy Storck kap egy második esélyt. Az első eséllyel a kapitány kiválóan élt, hiszen a válogatott nagyszerű játékkal jutott ki a tavalyi Európa-bajnokságra, amelyen igazoltuk, hogy nem véletlenül vagyunk ott az Eb-n” – kezdte Csányi Sándor az M4 Sportnak adott exkluzív nyilatkozatát.

„Storck mindkét pozícióját megtartja. Ennek az az oka, hogy nemcsak szövetségi kapitányként, hanem sportigazgatóként is kiváló teljesítményt nyújt” – folytatta az MLSZ elnöke, aki állítását azzal támasztotta alá, hogy az U17-es válogatott hosszú évek után ismét kijutott az Eb-re. Ez azt bizonyítja, hogy Storck utánpótlásszinten is eredményesen dolgozik.

Csányi hozzátette, a német szakembernek a jövőben szigorúbb és rendszeresebb felügyelet, valamint szélesebb körű szakmai kommunikáció kialakítása mellett kell végeznie munkáját.

„Nem hoztuk nyilvánosságra, de Bernd Storck nekem felajánlotta a lemondását. Azt kértem tőle, hogy ezt ne kommunikálja, hagyjon szabad kezet az elnökségnek, hogy döntést hozzon” – szögezte le Csányi.

STORCK: ÖSSZESZEDJÜK MAGUNKAT

„Az után a nagyon negatív helyzet után, amelyet a múlt heti vereségünk előidézett, most kimondottan pozitív érzésekkel vágok neki a folytatásnak. Nagyon jólesett az elnök úr és az elnökség megerősítése, érzem magamban és a csapatban az erőt arra, hogy bizonyítsuk a következő két hazai meccsen és a többi előttünk álló feladat során, hogy a magyar válogatott képes jól és sikeresen futballozni. Dolgozunk tovább és össze fogjuk szedni magunkat!” – osztotta meg érzéseit Bernd Storck a Nemzeti Sporttal.

„Mindenki megérdemel egy második esélyt – jelentette ki Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva és a válogatott védője. – Örülök, hogy Bernd Storck maradt a szövetségi kapitány, hiszen egy meccs alapján dönteni és megválni valakitől, nem lett volna helyes lépés. Mondom ezt attól függetlenül, hogy az Andorra elleni mérkőzés rendkívül fájó. Egyértelmű, meg kellett volna vernünk az andorraiakat. Bízom benne, hogy a szurkolók újra a válogatott mellé állnak, az ugyanakkor biztos, hogy ezért igencsak meg kell majd dolgoznunk.”

A sportvezető elmondta, ha az andorrai csorbát nem is lehet kiküszöbölni, szeretnék kárpótolni a szurkolókat, ezért a következő három hazai világbajnoki selejtezőre (a lettek, a portugálok és a feröeriek elleni mérkőzésre – a szerk.) egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők, a bérletes drukkereknek pedig visszafizetik a jegyárkülönbözetet. 

„A legfontosabb a 2020-as Európa-bajnokság. Matematikailag még van esélyünk a világbajnokságra kijutni, de reálisan már az Andorra elleni meccs előtt sem volt. Csúnya volt az andorrai mérkőzés, de ilyen szempontból talán nem sorsdöntő. Abban bízom, hogy amellett, hogy jó meccseket játszunk majd, a következő selejtezők jól szolgálják az építkezést. Az nem lehet kérdés, hogy a magyar válogatottnak 2020-ban játszania kell az Európa-bajnokságon!” – zárta mondandóját az MLSZ elnöke.

Bernd Storck 2015. július 21-én vette át hivatalosan a magyar válogatott irányítását, mérlege a nemzeti együttes kispadján 6 győzelem, 7 döntetlen és 8 vereség 21 mérkőzésen. Legnagyobb sikerének egyértelműen a válogatott Európa-bajnokságra való kijuttatása, valamint a tornán a nyolcaddöntőig jutás tekinthető.

Az MLSZ csütörtöki elnökségi ülésén arról is döntött, hogy az általa közvetített, az utánpótlás finanszírozására szánt pénzek elosztási elveit azonnali hatállyal átállítja kizárólagosan produktivitási index alapján történő elszámolásra. Eszerint a nevelőegyesületek, akadémiák, regionális központok vagy akár a kisegyesületek egységes rendszerben, azonos feltételek alapján kapnak elismerést annak arányában, hogy a náluk nevelkedett játékosok milyen szintre jutnak el a profi labdarúgásban.

2019.09.21 15:16:46

Magyar válogatott MTI/NSO

Ifj. Kocsis Sándor: Gratulálok a művésznek, sikerült megragadnia, milyen is volt ő, mindenkinek köszönöm!

2019.09.20 23:26:19

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kocsis Sándor, aki tündökölt, előbb csapatát, aztán hazáját, majd életét veszítette el – s lelke békéjét nem találta soha. Legyen e békesség övé mindörökre, magyar földön – Puskás Ferenc mellett – pihenve immár!

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.