Válogatott: Baráth Botond a walesi meccsig a Honvédnál szeretne edzeni

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.17. 09:32
null
Baráth Botond azt hitte, lesen volt az azeri gólszerző (Fotó: Földi Imre)
Baráth Botond, a Sporting Kansas City magyar válogatott labdarúgója a Budapest Honvédnál szeretné formában tartani magát a novemberi, Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőig – árulta el a 27 esztendős játékos az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

 

„Kilencven százalékban tele a pohár – mondta Baráth Botond a legutóbbi két Eb-selejtező kapcsán. – Van még egy mérkőzésünk, azon múlik minden. Örülünk, hogy harcban vagyunk a kijutásért. Ott voltam a lelátón Splitben, szurkoltam a csapatnak. Horvátországban Marco Rossi azt mondta a félidőben, nem úgy álltunk a meccshez, ahogy elvárta tőlünk, sokat hibáztunk és nem koncentráltunk megfelelően. Kicsit szóvá tette ezt. Ez már a múlt, foglalkozzunk azzal, hogy Wales ellen minél jobban teljesítsünk.”

„A horvátoktól elszenvedett vereség után sokat kellett beszélgetni mindenkivel. Az azeriek elleni meccs előtti két nap mentális felkészüléssel telt el. Próbáltuk magunkat helyre rakni a három nullás vereség után, hiszen kötelező győzelem várt ránk. Tizenötezer gyermek előtt játszottunk, nem tehettük meg, hogy búslakodva futballozunk. Volt, akivel a kapitány négyszemközt beszélgetett, volt hogy az egész csapathoz intézett néhány szót, sőt volt, hogy a csapat külön egyeztetett. Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs a hangadó az öltözőben.”

„Óriási örömöt éreztem, amikor Korhut Mihály gólt rúgott Azerbajdzsán ellen. Számítottam rá, hogy valaki betalál, de arra nem, hogy Misi ekkora gólt lő. Hamar megszereztük a vezetést, aztán sok helyzetet kihagytunk, s a végén kis szerencsével sikerült begyűjtenünk a három pontot. Azt hittem, lesen volt az azeri játékos a hajrában született gólnál. Nagy kő esett le a szívemről, amikor kezezés miatt érvénytelenítették a találatot. Rosszul érintett, hogy az egész mérkőzésen mi nyomtunk, s az utolsó pillanatban értékes pontokat veszítünk, de szerencsére ez már a múlt.”

„Walesben nemcsak a kilencvenedik percig kell koncentrálni, hanem a hosszabbításban is. Ott is bármi megtörténhet. Biztosan felkészül majd belőlünk Wales. Mindent bele kell adnia, hogy kijusson az Eb-re. Kemény mérkőzés vár ránk”
– tette hozzá Baráth Botond, aki elárulta, korábbi klubjától, a Budapest Honvédtól kért edzéslehetőséget, hogy a novemberi válogatott mérkőzésekig formában tartsa magát.

Mint ismert, a Sporting Kansas City számára véget ért az idény, mivel nem jutott be az MLS-rájátszásba. Az UTE-ban és a Honvédban nevelkedő Baráth Botond jelenleg engedélyre vár, hogy munkába álljon a kispestieknél.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
E-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Azerbajdzsán 1–0
(1–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 15 000 néző.Vezette: Higler (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G., Orbán, Baráth, Korhut – Vida M. – Dzsudzsák (Nagy Dominik, 71.), Szoboszlai (Holman, 76.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Azerbajdzsán: Balayev – Pashaev, B. Hüseynov, Mustafazada, Rahimov – Israfilov, Qarayev, Richard (A. Abdullayev, 58.) – Ramazanov (Renat Dadasov, 85.), Sheydaev, Khalilzade (J. Hüseynov, 66.). Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic
Gólszerző: Korhut (10.)

A TOVÁBBI MENETREND
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik