Válogatott: a vb-címvédő németekkel játszunk – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 12:37
A német Bild információi szerint a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott május 29-én Gelsenkirchenben a szintén Eb-résztvevő magyar együttessel játszik felkészülési mérkőzést! A DFB minden bizonnyal a holnapi elnökségi ülés után erősíti meg a hírt.

Thomas Müllerék a mieink ellen hangolnának az Eb-re (Fotó: AFP)
Thomas Müllerék a mieink ellen hangolnának az Eb-re (Fotó: AFP)
Thomas Müllerék a mieink ellen hangolnának az Eb-re (Fotó: AFP)
Thomas Müllerék a mieink ellen hangolnának az Eb-re (Fotó: AFP)
Thomas Müllerék a mieink ellen hangolnának az Eb-re (Fotó: AFP)

A németek Eb-felkészülési programja szinte késznek vehető. Március végén Angliával (26-án) és Olaszországgal (29-én) találkoznak, az Eb előtt a svájci Asconában edzőtáboroznak. Erre az időszakra újabb két találkozót kötnének le, a korábbiaknál hátrébb rangsorolt riválisokkal szemben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem erősítette meg a német sajtóban megjelent hírt. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Nemzeti Sport Online-nak kedd kora este elmondta: a válogatott május végén, június elején két erős ellenféllel kíván megmérkőzni, folynak a tárgyalások, de a megállapodás még nem született meg, így egyelőre nincsenek meg a párosítások.

A mieink ellen május 29-re tervezett találkozót június 4-én követi a Görögország elleni összecsapás, amelyre eredetileg Kína lett kiszemelve, ám a német szövetség később ezt elvetette.

Érdekesség, hogy a magyar válogatotthoz hasonlóan a görög élén is német szövetségi kapitány áll, Eb-selejtezős riválisunknál immár Michael Skibbe dirigál, nálunk pedig Bernd Storck. Utóbbi segítőjét, Andreas Möllert szintén nem kell bemutatni Németországban: 85-szörös válogatottként világbajnok (1990) és Európa-bajnok (1996) is volt.

NÉGYSZERES MAGYAR JEGYIGÉNYLÉS AZ EB-RE

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette, hogy a hétfőn lezárult jegyértékesítési szakaszban hányan igényeltek belépőt a magyar szurkolók közül az Eb három, magyar érdekeltségű csoportmérkőzésére. Az érdeklődés a várakozásoknak megfelelően nagy, a túljelentkezés négyszeres.
Bővebben itt olvashat a hírről!

Legutóbb 2010-ben játszottunk a németekkel. Érdekesség, hogy akkor is május 29-én volt a találkozó, amelyet a vb-re készülő vendégek 3–0-ra nyertek meg a Puskás Ferenc Stadionban. A gólokat Lukas Podolski (5. – 11-esből), Mario Gómez (69.) és Cacau (73.) szerezték.

A magyar válogatott Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) játszik az Eb csoportkörében, a német csapat Ukrajnával (június 12., Lille), Lengyelországgal (június 16., Párizs) és Észak-Írországgal (június 21., Párizs).

A magyar szövetség eddig egy felkészülési mérkőzést erősített meg: március 26-án a horvátokat fogadjuk Budapesten, az Üllői úton.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 29., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG
EB 2016
AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
2016. június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
2016. június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
2016. június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
2016. június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
2016. június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
2016. június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik