Eb 2016: négyszeres túljelentkezés a magyar meccsekre

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 14:16
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette, hogy a hétfőn lezárult jegyértékesítési szakaszban hányan igényeltek belépőt a magyar szurkolók közül az Eb három, magyar érdekeltségű csoportmérkőzésére. Az érdeklődés a várakozásoknak megfelelően nagy, a túljelentkezés négyszeres.
Az mlsz.hu-n tájékoztatása szerint a magyar szurkolóktól 111.970 darab jegyigénylés érkezett be az UEFA-hoz, ami több mint négyszeres túljelentkezést jelent. A három csoportmeccsre ugyanis összesen 29.500 darab belépőt biztosít az európai szövetség a magyar drukkereknek.

Voltak olyan jegykategóriák, amelyeknél az igénylések száma alig haladta meg a rendelkezésre álló belépők számát, míg más kategóriákban több tízszeres volt a túljelentkezés.

A JEGYIGÉNYLÉSEK MECCSENKÉNTI BONTÁSBAN
Június 14. (Bordeaux):
Ausztria–Magyarország 20.281 igénylés (7500 jegyre)
Június 18. (Marseille): Magyarország–Izland 47.330 igénylés (11.000 jegyre)
Június 22. (Lyon): Magyarország–Portugália 39.137 igénylés (11.000 jegyre)

A szövetség annyi kiegészítést fűzött hozzá a hírhez, hogy a hazai sajtóban több helyen tévesen jelent meg, hogy a most lezárult értékesítési szakaszban megvásárolt jegyek a tavaszi jegybörzén (re-sale platform) eladhatóak, elcserélhetőek. Valójában a mostani szakaszban megnyert és kifizetett jegyeket később nem lehet visszamondani, eladni, elcserélni, a börzén kizárólag a tavaly nyáron, a jegyértékesítés első etapjában megvásárolt jegyek cserélhetnek gazdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik