Válogatott: Szlovéniával játszunk a női labdarúgás napján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 13:24
A Magyar Labdarúgó-szövetség április 5-én, szerdán, Telkiben rendezi meg a női labdarúgás napját. A nap főeseménye a magyar és a szlovén női A-válogatott mérkőzése lesz – olvasható az mlsz.hu-n.

A találkozót hivatalos FIFA-napon rendezik, ezért a légiósokra is számíthat a szakmai stáb, sérülés miatt azonban lesz néhány hiányzónk, így Jakabfi Zsanett, Zágor Bernadett, Tóth Alexandra és Sipos Lilla sem léphet pályára szerdán.

„Fontos, hogy folytassuk azt a munkát, amit a Ciprus Kupán elkezdtünk, most lehetőségünk van arra, hogy bővebb kerettel készüljünk a találkozóra, és megnézzünk olyan játékosokat is, akik márciusban nem voltak velünk Cipruson. A szlovénok sokat fejlődtek az elmúlt években, nem szabad abból kiindulni, milyen eredményeket értünk el ellenük évekkel ezelőtt. Nemcsak az Eb-selejtezős eredményeik mutatják azt, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hanem a keretük erőssége is: több olyan labdarúgó szerepel náluk, akik erős bajnokságokban játszanak fontos szerepet. Úgy lépünk pályára, mintha egy vb-selejtezőt játszanánk, ezért a lehető legerősebb összetételben állunk majd ki a találkozóra. Győzni szeretnénk a mérkőzésen, ehhez pedig tudásunk legjavát kell majd nyújtanunk” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A 25 fős keretből 18-an kaphatnak lehetőséget a szlovénok ellen, a többiek pedig a B-válogatottban lépnek pályára a székely válogatott ellen, és itt mutathatják meg, hogy lehet rájuk számítani a későbbiekben is.

„Örülök, hogy minden játékos megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra a szlovénok vagy a székely válogatott elleni mérkőzésen. Utóbbi összecsapást is kiemelt figyelemmel követjük, és a jó teljesítményt nyújtó játékosok a későbbiekben az első csapatnál is fontos szerepet kaphatnak” – tette hozzá Markó.

A magyar női labdarúgó-válogatott az elmúlt tizennyolc évben tizenegy alkalommal találkozott Szlovéniával, ezeken a meccseken kilenc győzelem mellett két döntetlent ért el.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Április 4., szerda
16.30: Magyarország–Szlovénia (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely)
Védők: Szeitl Szilvia (FTC), Tálosi Szabina (Viktória FC Szombathely), Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken), Tóth Gabriella (Werder Bremen), Mosdóczi Evelin (FTC), Papp Dóra (MTK), Demeter Réka (MTK), Pinczi Anita (MTK), Boros Kinga (DVTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (FTC), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), Szarvas Alexandra (Basel), Nagy Ágnes (FTC), Rácz Zsófia (MSV Duisburg), Farádi-Szabó Edina (MTK), Vidovenyecz Anna (FTC), Öreg Cintia (ETO FC Győr)
Csatárok: Zeller Dóra (Hoffenheim), Vágó Fanni (St. Pölten), Németh Loretta (ETO FC Győr), Siklér Kinga (Viktória FC Szombathely)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik