Válogatott: A szlovákok elleni találkozó az év meccse – Rossi

BABJÁK BENCE, SZABÓ MIKLÓS (fotó)BABJÁK BENCE, SZABÓ MIKLÓS (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 19:38
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint talán félreérhetően fogalmazott, de pontosan tudja, hogy a hétfői mérkőzés fontosabb, mint a csütörtöki találkozó.
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is ott volt az edzésen, és a kezdés előtt hosszabb beszédet intézett a játékosokhoz (Fotók: Szabó Miklós)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is ott volt az edzésen, és a kezdés előtt hosszabb beszédet intézett a játékosokhoz (Fotók: Szabó Miklós) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE

 

A kora délutáni landolás után, szerda este a csütörtöki mérkőzésnek otthont adó podgoricai Városi Stadionban edzett a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre, valamint a Szlovákia elleni jövő hétfői Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott. Marco Rossi első körben a reptéren adott interjúja után érkező hozzászólásokra reagált:

Rossi szerint talán félreérthetően fogalmazott
Rossi szerint talán félreérthetően fogalmazott

„A Liszt Ferenc repülőtéren válaszoltam néhány kérdésre a felszállás előtt, de a visszhangokat hallva, talán félreérthetően fogalmaztam – mondta Podgoricában a szövetségi kapitány. – Magyarországon élek, a magyar válogatottért dolgozom, naprakész vagyok az eseményeket illetően. Pontosan tudom, hogy a Wales elleni győzelem után sokan már elkezdtek visszaszámolni a Szlovákia elleni selejtezőig. Tudom, hogy a szlovákok elleni találkozó az év meccse lesz. Nem vagyok bolond, tudom, hogy a Montenegró elleni találkozó kevésbé fontos, de a repülőtéren azt akartam hangsúlyozni, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányaként számomra nincs tét nélküli meccs. Egyszerűen azért, mert utálok veszíteni. Ha a gyerekeimmel kártyázom, akkor is, nemhogy futballmeccsen. Ezért a Montenegró elleni találkozót sem vehetjük félvállról, csütörtök este is a tőlük telhető legjobb teljesítményt várom a lehetőséget kapó játékosoktól.”

A kapitány elmondta, nincs kizárva, hogy a Montenegró elleni meccsen új taktikai formációt is kipróbálnak, valamint újoncot is avathat a válogatott.

Ahogy megírtuk, az egyaránt sérüléssel bajlódó Nagy Ádám és Pátkai Máté nem tartott a csapatársakkal, a két labdarúgót Telkiben kezelik. Ott van viszont a keretben Gazdag Dániel és Sigér Dávid, aki korábban egyszer sem lépett pályára címeres mezben. Montenegró ellen akár mindketten debütálhatnak.

„A futballban semmit sem adnak ingyen, azért vannak most velünk, mert a teljesítményükkel kiérdemelték a meghívót. Gazdag Dániel nem először készül velünk, azóta figyelemmel követem a pályafutását, hogy felfedeztem a Honvéd utánpótlásában. Lépésről lépésre fejlődött, akárcsak Sigér Dávid. Minél több taktikai utasítást akarok átadni nekik, hogy amikor úgy döntök, bevetem őket, a lehető legjobban illeszkedjenek a rendszerbe.”

Az olasz szakvezető hozzátette, mivel az európai bajnokságok többségéből csak néhány forduló telt el, nem várhatja el a játékosoktól, hogy máris csúcsformában legyenek, ám ezt kompenzálhatja az a hozzáállás és motiváció, amelyet az edzéseken tapasztalt.

„Csütörtökön még van egy lehetőségünk, hogy tovább finomítsunk a játékunkon, utána elkezdünk specifikusan Szlovákiára készülni. A stábnak minden anyag rendelkezésére áll, de eddig két okból sem akartuk a játékosokat ezzel terhelni. Egyfelől azért, mert először a Montenegrói mérkőzést szeretnénk a legjobb tudásunk szerint lejátszani, másfelől szerettünk volna levenni a nyomást a vállukról.”

Orbán szerint önbizalmat adhatna egy csütörtöki győzelem
Orbán szerint önbizalmat adhatna egy csütörtöki győzelem

A magyar válogatott, valamint az RB Leipzig középső hátvédje, Willi Orbán is elismerte, a soron következő Eb-selejtező a legfontosabb, ám...

„Ám a hangulatnak és az önbizalmunknak mindenképp jót tenne a győzelem Montenegró ellen – mondta a 26 esztendős hátvéd. – Ha röviden akarnék fogalmazni, azt mondanám, pontokat nem szerezhetünk csütörtökön, de önbizalmat igen. Van mire építenünk, mert az utóbbi időszakban több téren előreléptünk, elég csak a labdabirtoklásra gondolni. A Montenegró elleni találkozó új esély, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat. Hogy van-e különbség a Bundesliga-rangadó és a magyar–szlovák meccs között? A nemzeti csapatban mindig érzelemdúsabb a mérkőzés, a szlovákok elleni találkozó is az lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak futball, ahol három pont a tét.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZEPTEMBER 5., CSÜTÖRTÖK, PODGORICA
20.45:
Montenegró–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A 26 FŐS MAGYAR KERET MONTENEGRÓ ÉS SZLOVÁKIA ELLEN
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

A sérülés után lábadozó Nagy Ádám és Pátkai Máté nem utazott el a Montenegró elleni mérkőzésre.

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1 (Barisic 44., Kramaric 79., ill. Sheydayev 19.)
Szlovákia–Magyarország 2–0 (Duda 42., Rusnák 85.)
Március 24., vasárnap
Wales–Szlovákia 1–0 (D. James 5.)
Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)
Június 8., szombat
Horvátország–Wales 2–1 (J. Lawrence 17. – öngól, Perisic 48., ill. Brooks 77.)
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3 (Madatov 69., ill. Orbán 18., 53., Holman 71.)
Június 11., kedd
Azerbajdzsán–Szlovákia 1–5 (Seydayev 29., ill. Lobotka 8., Kucka 27., Hamsík 30., 57., Hancko 85.)
MAGYARORSZÁG–Wales 1–0 (Pátkai 80.)
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 6– 4 +2 9
2. Szlovákia 3 2 1 7– 2 +5 6
3. Horvátország 3 2 1 5– 4 +1 6
4. Wales 3 1 2 2– 3 –1 3
5. Azerbajdzsán 3 3 3–10 –7 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik