Válogatott: új kapitány lehető legerősebb csapata vár ránk

BABJÁK BENCE (Podgorica)BABJÁK BENCE (Podgorica)
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 13:59
Szerda délben tartotta a szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a montenegrói labdarúgó-válogatott, amely csütörtök este fogadja a mieinket felkészülési találkozón.
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK A MAGYAR VÁLOGATOTT UTAZÁSÁRÓL
(FOTÓK: FÖLDI IMRE, SZABÓ MIKLÓS)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK A MAGYAR VÁLOGATOTT UTAZÁSÁRÓL (FOTÓK: FÖLDI IMRE, SZABÓ MIKLÓS)

 

A meccsfüzet
A meccsfüzet

A helyi labdarúgó-szövetség Podgorica külső kerületében fekvő székházának sajtótermében a mérkőzés hivatalos programfüzete várta a résztvevőket – a magyar válogatott két oldalt kapott, az egyiken a keret játékosai, a másikon a válogatott történelmének fontosabb eseményei szerepelnek. A két elveszített világbajnoki döntő, valamint a 2013-as, Hollandia elleni 8–1-es vereség egyaránt helyet kapott a rövid összeállításban, az Anglia elleni 6:3-as győzelem viszont kimaradt…

A terembe belépve egy ismerős arccal is „találkozhattunk”, a falat ugyanis a válogatott mérkőzéseiről készült montázs képek díszítik, az egyik felvételen pedig a Tatabánya, a Debreceni VSC, a Kecskeméti TE, a Békéscsaba, a Pécs, valamint a Vasas korábbi kapusa, Vukasin Polekszics hárít büntetőt.

A múlt helyett persze elsősorban a jelen, vagyis a Magyarország elleni felkészülési mérkőzés érdekelte az újságírókat, különösképp azért, mert Faruk Hadzibegic szövetségi kapitányként csütörtök este ül először a montenegrói kispadon.

„Úgy látszik, a kezdés nekem Magyarországot jelenti, annak idején bosnyák kapitányként szintén a magyarok ellen ültem először a kispadon – utalt az 1999-ben lejátszott, 1–1-re végződő felkészülési találkozóra Faruk Hadzibegic, a 61 esztendős bosnyák szakember. – Ami a csütörtöki meccset illeti, erős ellenfélre számítok, nem gondolom, hogy csak azért, mert hétfőn fontos Európa-bajnoki-selejtezőt játszik, a magyar válogatott félvállról veszi a meccset. Az az együttes, amely képes legyőzni Horvátországot, biztosan megizzaszt minket, de remélem, hogy megtaláljuk az ellenszert a játékára. A vendégek vezetik a selejtezőcsoportjukat, mi az utolsó helyen állunk, nem kérdés, melyik együttes készülhet nyugodtabban a meccsre, de ez az állapot csak a kezdősípszóig tart. A lehető legerősebb csapatot küldöm pályára. Tiszteljük a magyar válogatottat, de ez nem jelenti azt, hogy nem bízom a játékosaimban és a győzelemben. A labdarúgóim erős külföldi bajnokságokban edződnek, bízom benne, hogy ebből a válogatott is profitál – már Magyarország ellen is.”

Fent Polekszics tizenegyest véd
Fent Polekszics tizenegyest véd

A szakember elmondta, a Monaco csatárára, Sztevan Joveticsre tavaszig nem számíthat, míg az Atlético Madrid belső védője, Sztefan Szavics a Csehország elleni Eb-selejtezőn vélhetően már bevethető lesz, ám a magyarok elleni meccset biztosan kihagyja.

„Az új szövetségi kapitány első meccsén értelemszerűen minden labdarúgó motivált, és szeretné megmutatni, hogy helye van a keretben – mondta Marko Jankovics, a SPAL és a montenegrói válogatott 24 esztendős támadója. – Aki lehetőséget kap, a legjobbját akarja nyújtani Magyarország ellen, tudjuk, hogy ellenkező esetben a következő meccsre kikerülhetünk a kezdőcsapatból. Sajnos az utóbbi időben az eredmények elmaradtak a várakozásoktól, de itt az idő, hogy bizonyítsuk, képesek vagyunk nyerni. A szurkolóknak, az új kapitánynak, valamint saját magunknak is meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Szeretnénk olyan futballt játszani csütörtök este, amelyre építhetünk a jövőben. Ami specifikusan a magyar csapatot illeti, egyénileg még nem beszéltünk a játékosokról, de az utóbbi mérkőzéseit már elemeztük, a meccsig átbeszéljük a legfontosabb részleteket és az ellenfél erősségeit. Akadnak jól képzett labdarúgók a riválisnál, de nem egy-egy játékost akarunk legyőzni, hanem az egész csapatot.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZEPTEMBER 5., CSÜTÖRTÖK, PODGORICA
20.45:
Montenegró–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A 26 FŐS MAGYAR KERET MONTENEGRÓ ÉS SZLOVÁKIA ELLEN
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

A sérülés után lábadozó Nagy Ádám és Pátkai Máté nem utazott el a Montenegró elleni mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik