nemzetisport.hu 2017.10.03 11:17 Frissítve: 2017.10.03 14:29

U21: újabb változások a magyar válogatott keretében

Michael Boris szövetségi edző a múlt héten kijelölt U21-es keret tagjai közül nem számíthat a debreceni Varga Kevinre, aki a hétvégi bajnokin szenvedett műtétet igénylő kézsérülést, illetve a szombathelyi Polgár Kristófra, aki betegség miatt nem érkezett meg Telkibe. A szakmai stáb Pávkovics Bencét hívta meg utólag a csapatba, de az Újpest védője vasárnap estére belázasodott, így rá sem számíthat a stáb, ezért Michael Boris a paksi Zachán Péternek is meghívót küldött a soros összecsapásokra.

 

„A szeptemberi mérkőzéseink nemcsak azért voltak sikeresek, mert a németek és a máltaiak ellen is győzni tudtunk, hanem azért is, mert nagyszerű közösség alakult ki a másfél hetes összetartás alatt – mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris. Jó volt látni, hogy a játékosok mosolyogva, jó hangulatban érkeztek meg az edzőtáborba, láthatóan örültek, hogy ismét látják egymást és közösen dolgozhatnak a válogatottban. Van néhány új játékos is a keretben, de az első két nap alapján úgy gondolom, nem lesz nehéz dolgunk a beépítésükkel. Két erős ellenfél vár ránk, természetesen a törökök elleni Eb-selejtező lesz a fontosabb, de az olasz válogatott ellen is győzni szeretnénk. Két ellenfelünk hasonló taktikai felállást alkalmaz, ezért az olaszok elleni összecsapás jó felkészülési lehetőség lesz a jövő heti tétmérkőzésre.”

A magyar és az olasz válogatott csütörtökön 20.00 órakor mérkőzik meg egymással Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar U21-es válogatott kerete
Kapusok:
Bukrán Erik (Diósgyőri VTK), Demjén Patrik (MTK Budapest), Megyeri Gábor (Nyíregyháza Spartacus)
Védők: Lenzsér Bence (Paksi FC), Zachán Péter (Paksi FC), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Tóth Bence (Videoton FC), Szalai Attila (Mezőkövesd)
Középpályások: Hinora Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Katona Máté (MTK Budapest), Szivacski Donát (Vasas FC), Vida Máté (Vasas FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Tóth Máté (Szombathelyi Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC), Szabó Bence (Videoton FC)
Támadók: Koszta Márk (Mezőkövesd), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Bíró Bence (Vitória Guimaraes – Portugália), Makrai Gábor (Diósgyőri VTK)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.20 23:30:29

Magyar válogatott DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Milyen társadalmi hatások érték a labdarúgást? Miért következett be a szakmai leépülés? Milyen okok vezettek az eredménytelenséghez?

2017.10.19 00:30:21

Magyar válogatott CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Egyébként pedig szerintem nem koncepciókat kellene gyártani, hanem IQ-teszteket kellene csináltatni az összes magyarországi labdarúgóedzővel.

2017.10.19 00:23:30

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Valóban hálásak lehetnek Storcknak…

2017.10.18 13:12:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar kispadról távozó tréner „sorstársai” között is vannak ígéretes szakemberek.

2017.10.18 10:42:49

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A kezdet: „Amikor minden rendben lesz, itt sem vagyok.” A csúcs: „Ez egy álom.” A vég: „Megbocsáthatatlan blamázs.”