nemzetisport.hu 2017.10.03 11:17 Frissítve: 2017.10.03 14:29

U21: újabb változások a magyar válogatott keretében

Michael Boris szövetségi edző a múlt héten kijelölt U21-es keret tagjai közül nem számíthat a debreceni Varga Kevinre, aki a hétvégi bajnokin szenvedett műtétet igénylő kézsérülést, illetve a szombathelyi Polgár Kristófra, aki betegség miatt nem érkezett meg Telkibe. A szakmai stáb Pávkovics Bencét hívta meg utólag a csapatba, de az Újpest védője vasárnap estére belázasodott, így rá sem számíthat a stáb, ezért Michael Boris a paksi Zachán Péternek is meghívót küldött a soros összecsapásokra.

 

„A szeptemberi mérkőzéseink nemcsak azért voltak sikeresek, mert a németek és a máltaiak ellen is győzni tudtunk, hanem azért is, mert nagyszerű közösség alakult ki a másfél hetes összetartás alatt – mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris. Jó volt látni, hogy a játékosok mosolyogva, jó hangulatban érkeztek meg az edzőtáborba, láthatóan örültek, hogy ismét látják egymást és közösen dolgozhatnak a válogatottban. Van néhány új játékos is a keretben, de az első két nap alapján úgy gondolom, nem lesz nehéz dolgunk a beépítésükkel. Két erős ellenfél vár ránk, természetesen a törökök elleni Eb-selejtező lesz a fontosabb, de az olasz válogatott ellen is győzni szeretnénk. Két ellenfelünk hasonló taktikai felállást alkalmaz, ezért az olaszok elleni összecsapás jó felkészülési lehetőség lesz a jövő heti tétmérkőzésre.”

A magyar és az olasz válogatott csütörtökön 20.00 órakor mérkőzik meg egymással Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar U21-es válogatott kerete
Kapusok:
Bukrán Erik (Diósgyőri VTK), Demjén Patrik (MTK Budapest), Megyeri Gábor (Nyíregyháza Spartacus)
Védők: Lenzsér Bence (Paksi FC), Zachán Péter (Paksi FC), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Tóth Bence (Videoton FC), Szalai Attila (Mezőkövesd)
Középpályások: Hinora Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Katona Máté (MTK Budapest), Szivacski Donát (Vasas FC), Vida Máté (Vasas FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Tóth Máté (Szombathelyi Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC), Szabó Bence (Videoton FC)
Támadók: Koszta Márk (Mezőkövesd), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Bíró Bence (Vitória Guimaraes – Portugália), Makrai Gábor (Diósgyőri VTK)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.09 10:27:32

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

José Henrique, a Benfica kapusa megfogta a labdát. Kirúgáshoz készülődött, játszott a labdával…

2017.12.05 23:32:59

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy valamivel mélyebbre hatoljak, alapvetően megengedhetetlen, hogy egy futballista tanáccsal lássa el a nézőket. Mert ugyebár a néző jegyet vesz, és ezzel – akár tetszik, akár nem – jogot nyer a tetszésnyilvánításra.

2017.12.05 23:26:51

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nem mi játszunk jövőre, hanem velünk játszanak.

2017.12.03 23:11:54

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Öntől most csodát várnak, sőt elvárnak, hiszen a magyar labdarúgó-válogatottnak ki kell jutnia a 2020-as Európa-bajnokságra. Kapitány úr, még egyszer leírom: ki kell jutnia!

2017.12.02 10:04:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Egyszer nekünk is sikerülhetett. Egyszer mellénk is állhatott a szerencse. Mert a sors többnyire visszaadja azt, amit korábban elvett.”