U20: kikapott Norvégiában a vb-re készülő magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 19:54
null
Akcióban a fehér mezes magyar válogatott (Fotó: mlsz.hu)
A frissen kinevezett szakvezető, Szalai László irányításával az U20-as magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott Norvégia U21-es csapatától hétfő este Drammenben.

 

A műfüves pályán lejátszott mérkőzés – ez volt Szalai László első meccse ezzel a csapattal – első negyedórájában egyik fél sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, egy-egy veszélyesebb akció futott mindkét oldalon, komolyabb gólveszély nélkül – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának tudósításában.

A 22. percben egy bal oldalról belőtt szabadrúgást követően a magyar védők lába előtt elcsúszott a labda, Jonas Grönner csapott le rá, és 8 méterről a bal sarokba lőtt (1–0). A mezőnyben a folytatásban is egyenrangú volt a két válogatott, de a norvégok határozottabbak voltak a kapu előtt, és a 31. percben megszerezték második találatukat: egy védelmi hibát követően Marius Lundemo szerezte meg a labdát a 16-osunk előterében, majd 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2–0).

Az utolsó negyedórában jóval aktívabb volt a magyar válogatott, a legközelebb Kővári Róbert lehetőségénél jártunk a szépítéshez, de a pécsi támadó a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt.

A második félidőben cserék is lehetőséget kaptak a bizonyításra, de a szépítő gól váratott magára. A norvégok többet birtokolták a labdát, igaz, szinte kizárólag a felezővonal környékén járatták, és helyzeteket sem alakítottak ki.

Az utolsó tíz percre feljavult a játékunk, és a 81. percben sikerült szépítenünk is: Makrai Gábor bal oldali beadása után Nagy Dominik a kapunak háttal állva átvette a labdát, beforgatta védőjét, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2–1).

A hajrában adódott lehetőségünk az egyenlítésre is, de maradt az állás, a norvégok 2–1-re megnyerték a találkozót.

Az U20-as világbajnokságot 2015. május 30. és június 20. között rendezik meg Új-Zélandon.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NORVÉGIA U21–MAGYARORSZÁG U20 2–1 (2–0)
Drammen, 594
néző
Magyarország: Leindler Domonkos – Csábi Mihály (Medgyes Zoltán, 79.), Lorentz Márton (Asztalos Dávid, 46.), Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Berecz Zsombor (Bereczki Dániel, 68.), Nagy Dominik – Kővári Róbert (Osváth Attila, 46.), Vida Krisztopher, Varga Szabolcs (Makrai Gábor, 79.) – Bobál Gergely (Mervó Bence, 46.). Szövetségi edző: Szalai László
G: Grönner (22.), Lundemo (31.) , ill. Nagy D. (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik