Mervó triplájával fölényesen győztek U20-asaink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 05:50
null
Jogos a magyar öröm (Fotó: fifa.com)<br />
A magyar válogatott a triplázó Mervó Bence vezérletével 5–1-re legyőzte Észak Koreát az U20-as labdarúgó-világbajnokságon az E-csoportban.


U20-AS LABDARÚGÓ-VB, ÚJ-ZÉLAND
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Észak-Korea–Magyarország 1–5 (1–2)
New Plymouth
, Taranaki Stadion, 2000 néző. V: Bejarano (Costa Rica-i)
Észak-Korea: Csa – Ro, Kim, Min – Dzso Szong Hjo (Kim Szong Szun, 85.), Ri, Kim Dzsing Kvang (Kim Ju Szong, 56.), Pak – Csoe, Kim Min Csol, Szo.Szövetségi edző: An Je Gun
A kispadon: Ri In Hak (k.), Szon (k.), Dzsang, Dzson, Ri Kjong Dzsin, Kamg, Kim Csol Dzse, Dzso.
Magyarország:
Székely – Osváth, Kecskés Á., Lenzsér, Tamás K. – Vida, Berecz (Nagy Á., a szünetben) – Kalmár, Németh M. (Forgács, a szünetben), Zsótér – Mervó (Nagy Dominik, 85.). Szövetségi edző: Bernd Storck
A kispadon:
Horváth D. (k.), Demjén (k.), Oláh L., Talabér, Popov, Sallai
Gólszerző: Mervó (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.), ill. Csoe (31.)

Számunkra nincs veszítenivaló – adta ki a jelszót az U20-as világbajnokság előtt a mieink német szövetségi kapitánya, Bernd Storck, bár azért minden bizonnyal célként a győzelmet kitűzve küldte pályára csapatát az előzetesen a csoport leggyengébbjének saccolt Észak-Korea ellen.

A tavalyi U19-es ázsiai korosztályos kontinenstorna ezüstérmese hozta a tőle elvárt sokmozgásos, háromcsatáros futballt. A magyar csapat került először helyzetbe, ám Kecskés Ákos közeli lövését nagy bravúrral védte Csa Dzsong Hun.

Harcosan, lendületesen futballozott a magyar csapat, egyáltalán nem keltett meglepetést, hogy a vezetést is megszereztük: Zsótér Donát bal oldali beadása után a győri Mervó Bence fejelt a kapuba. 1–0!

A volt győri Kalmár Zsolt hamar megduplázhatta volna előnyünket, de lövése az oldalhálóban kötött ki, majd Székely György is letette névjegyét a tornán, szépen piszkálta ki a jobb felső elől Kim Csol Min bombáját.

Nem sokra rá már nem állt a helyzet magaslatán sem Székely, sem a magyar védelem, így Csoe Dzsu Szong egyenlített (1–1), de postafordultával érkezett a válasz, ezúttal Kalmár Zsolt használt ki egy védelmi megingást: 2–1 a magyaroknak!

Storck a szünetben kettőt cserélt, a ferencvárosi Nagy Ádámot és az Atalantában légióskodó Forgács Dávidot is a pályára küldte. A két fiatal még alig helyezkedett el a pályán, máris 3–1-re vezettünk: Zsótér újabb forintos labdáját Mervó Bence hét észak-koreai között is a kapuba gyötörte! Forgács Dávid sem hiába állt be, Kalmár szabadrúgása után a bal sarokba fejelt, némi észak-koreai közreműködéssel, és máris 4–1 ide!

Továbbra is lelkesen támadtak az ázsiaiak, de már a középpályán megszűrte a támadásokat a Kalmár vezette magyar csapat, és védelmünk sem ingott már meg. Remek kontralehetőségek is adódtak a kitámadó ellenfélnek köszönhetően, az egyik ilyen alkalmat megragadva Mervó Bence egy vérforralóan pimasz góllal megszerezte a harmadik találatát. 5–1, remekül rajtoltak U20-asaink a korosztályos világbajnokságon.

Brazília és Nigéria azért jóval nagyobb falat lesz.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Nigéria–Brazília 2–4
(Success 10., Yahaya 28., ill. Gabriel Jesus 4., Judivan 34., 82., Boschilia 59.)

Az E-csoport állása
1.Magyarország 11005–13
2.Brazília 11004–23
3.Nigéria 10012–40
4.Észak-Korea 10011–50

A csoport első és második helyezettjei, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a 16 közé.

AZ E-CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
2. FORDULÓ (június 4., csütörtök)
6.00 Nigéria–Észak-Korea (New Plymouth)
9.00 Magyarország–Brazília (New Plymouth, tv: Duna)

3. FORDULÓ (június 7., vasárnap)
7.00 Magyarország–Nigéria (New Plymouth, tv: Duna)

7.00 Brazília–Észak-Korea (Christchurch)

RÉSZTVEVŐK
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
KIESÉSES SZAKASZ
SZABÁLYOK

Storck: Nemzetközi mezőnyben is nagyszerű futball
„Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, de itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat – mondta Bernd Storck a lefújás után az mlsz.hu-nak. – Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni. Észak-Koreáról nagyon keveset lehetett előzetesen tudni, láttuk ugyan a meccseiket, de kevés információ szivárgott ki arról, hogy milyen állapotban érkezhettek a vébére. Az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, és a mentális erőnket mutatja, hogy a sorsdöntő pillanatokból jól jöttünk ki, így a koreai egyenlítés után gyorsan visszavettük a vezetést, és a szünetben történt változtatások is hamar gólt eredményeztek.”
U20-AS VB – az észak-koreai–magyar meccs statisztikái
Észak-KoreaMagyarország
51Labdabirtoklás49
8Lövések18
3Kapura7
17Szabálytalanságok18
0Szögletek4
4Lesek0
2Védések2

PERCRŐL PERCRE

90. PERC ITT A MÉRKŐZÉS VÉGE, ÖT EGYRE NYERTE A MAGYAR VÁLOGATOTT!

Két perc a ráadás.

86. perc Dzso Kvang Mjong le, Kim Szong Szun váltja.

Nagy Dominik (Ferencváros): Négy nappal a tizenhetedik születésnapja után, még a Pécs színeiben mutatkozott be az NB I-ben a DVSC otthonában. A PMFC Kozármislenyre adta kölcsön, ott az NB II-ben szerepelt, majd a Fradiba igazolt, eleinte az NB III-ban játszott. Thomas Doll a 2014–2015-ös szezonban tíz NB I-es meccsen vette őt számításba, de több kupameccsen is megmutathatta magát.

85. perc Nagy Dominik váltja Mervót.

84. perc
Székely védi Kim középre tartó középtávoli lövését.

Észak-Korea–Magyarország: adj 1–5-öst!



82. PERC MICSODA GÓL! MERVÓ BENCE a balon bemutat pár vérforraló cselt, leülteti a kapust is, majd nyolc méterről, szinte az alapvonalról jobbal a túlsó alsóba teker. 1–5!

81. perc Szong lő a 16-os elől jócskán a kapu mellé, előtte Csoe vág az ötös környékéről majdnem gólt.

76. perc Ziccer:
Forgács passzol Tamás elé, aki 15-ről elvéti jobbal a bal alsót.

75. perc
Mervó 30-ról nem sokkal emel a bal felső fölé, szép, okos és pimasz megoldás lett volna, ha bemegy!

74. perc
Most Nagy passzol Kalmár elé, aki középtávolról a bal alsó mellé talál.

Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország): A hódmezővásárhelyi belső védő 2013-ban került Bergamóba, az Atalanta utánpótláscsapataiban szerepel. A Tisza Volán nevelése felkészülési meccsen már pályára léphetett az Atalanta felnőttjei között. Tizenkét éves volt, amikor az olasz klub felfigyelt rá, és amint lehetett, négy évvel később szerződtette is.

72. perc Kecskést kell ápolni, combcsonton rúgta Szon Csol.

70. perc
Néha meg kontrázunk: Kalmár egy csel után jobbal középre ad Nagy Ádámak, aki ballal 21-ről a kapu fölé lő.

Továbbra is lelkesen támad a mezőnyben az ellen, de stabil a védelmünk, a középpályán meg keményen szűrünk.

64. perc Forgácson nagyot lök a 16-oson belül Kim, de nincs büntető.

63. perc Zsótér a 16-os elől nem sokkal lő a bal sarok mellé, majd kap egy pakkot Kimtől. Nem Pak Dzsi Szungot, hanem egy nagy rúgást.

Zsótér Donát (Puskás Akadémia FC): A szegedi születésű, ballábas támadó középpályás tizenhárom évesen került Felcsútra, 2012 óta a Videoton játékosa. Kölcsönben szerepelt Szolnokon, ahol az NB II-ben a Tatabányának lőtt két góllal mutatkozott be. Tavaly már az élvonalban mutathatta meg magát még mint a Vidi kölcsönjátékosa. Az ősszel Dunaújvárosban, tavasszal Felcsúton futballozott, ebben a bajnokságban huszonnégy NB I-es meccs vértezte fel tapasztalattal, gólt még nem tudott szerezni.

Ezt a gólt felróják Rónak, avagy balsikerű Kim mit tud...


60. PERC NÉGY EGY IDE! Kalmár jobb oldali szabadrúgásának mellényúl a kapus az ötösön, FORGÁCS DÁVID meg az ötös bal sarka elől a túlsó alsóba fejel úgy, hogy a menteni igyekvő Min lövi a gólvonal elől a léc alá a labdát. 1–4!

56. perc Kim Ju Szong be, Kim Kam Dzsing le.



49. PERC EZ IGEN, HÁROM EGY IDE! Zsótér a jobbon két csel után befelé lopja a labdát, futtatja MERVÓ BENCÉT, aki harcosan lefordul az ötös előtt Kimről, és jobbal a jobb alsóba lő, legalább hat észak-koreai gyűrűjében. 1–3!

46. PERC FOLYTATJUK!


Nagy Ádám (Ferencváros): A Vasasban nevelkedett, később a spanyolországi akadémián, La Mangán pallérozódott, immár a Ferencváros reménysége. Rendkívül fegyelmezett labdarúgónak tartják, erénye a védekezés, ha hozza, amit tud, sokat nyerhet vele a csapat. A technikai képzettsége megfelelő, alighanem az lesz a feladata, hogy stabilitást adjon az együttesnek.

Forgács Dávid (Atalanta – Olaszország): Hatodik éve él Olaszországban a Szegedről induló védő. Korábban támadóként vették számításba, veszélyes szélsőnek tartották, de idővel hátrébb került, immár bal oldali védőként tudja hasznosítani átlagon felüli gyorsaságát. Két súlyos térdsérülés is hátráltatta, de rendkívül erős akaraterővel felépült, visszatért, és kiharcolta helyét az utazó keretben.

46. perc
Németh és Berecz Zsombor lejön, Nagy Ádám és Forgács Dávid a pályán.

A csoport másik mérkőzésén:
Nigéria–Brazília 2–4 (Success 10., Yahaya 28., ill. Gabriel Jesus 4., Judivan 34., 82., Boschilia 59.)

45. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Németh 27 méteres szabadrúgása elkerüli a bal felsőt.

44. perc
Támad az ellen, de szervezetten és keményen védekezik a magyar válogatott, helyzetig sem jutnak el az észak-koreaiak.

A lelátón fúvószenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, sajnos nem kártyamutatványokkal vagy alkalmi társastáncokkal, hanem hangos zenéléssel.

40. perc
Ezt megúsztuk! Csoe az ötösről jobb külsővel a léc fölé emel.

39. perc
Szo távoli szabadrúgása távolról sem jó.

36. perc
Zsótér 18 méteres, ballábas lövését fogja a jobb alsó előtt Csa, üggyel-bajjal.

33. PERC NEM SOKÁIG! Egy bal oldali Tamás-beadást KALMÁR ZSOLT mindenkit megelőzve hét méterről a kapu bal sarkába bólint. 1–2!


32. PERC EGYENLŐ! Székely és Kecskés egymásra vár Szo lefejelt labdájánál, közbeugrik Csoe Dzsu Szung, és az ötös jobb sarka elől jobbal a jobb alsóba lő. 1–1!

31. perc
Kalmár passzát Németh az ötös elől Róba pazarolja, jobbal!

Segítségként összeállításunk, mezszámokkal: 1 Székely – 2 Osváth, 4 Kecskés Á., 5 Lenzsér, 3 Tamás K. – 8 Vida, 18 Berecz – 13 Kalmár, 10 Németh M., 11 Zsótér – 9 Mervó.

28. perc
Tamás bal oldali beívelése éppen csak magas Kalmárnak, Osváthé a kipattanó, és jobbal nem is sokkal téveszti el a jobb alsót!

26. perc
Székely György rosszul lép ki egy ívelésre, de az ötösön Min gyertyát fejel, kapusunk ezt követően nagy bravúrral hárítja a jobb felső elől Kim 23 méteres bombáját.

24. perc Kalmár!
Lő ballal kissé jobbról, 13-ról az oldalhálóba.

23. perc
Mervó 16-os előtti lövése bedobásra kanyarodik.

20. perc
Tamás labdaszerzése után Németh rosszul ad be.

19. perc
Székely ment egy szöglet után, majd Lenzsér ment Szon elől ismét kornerre.

Tamás Krisztián (Slavia Praha – Csehország): Ballábas védő, erős testfelépítésű játékos, akit az AC Milan szerződtetett. Az olasz divatnak megfelelően kölcsönadták a Varesének, de tavasszal más kihívást keresett, a cseh élvonalba igazolt, a prágai Slaviához, és ez jó döntésnek bizonyult, hiszen tizenegy első osztályú mérkőzésen léphetett pályára.

Ismerjük meg jobban Mervó Bencét! Eltökélt, céltudatos fiúnak mondják ismerői, aki nagyon veszélyes a kapura, főleg az ék mögül indulva. Mosonmagyaróvári, már tízévesen a győri utánpótlásba került, ott lett akadémista, 2014 májusában Horváth Ferenc a Mezőkövesd ellen az NB I-ben is mély vízbe dobta. A most véget érő szezonban tizenkét NB III-as meccsen öt gólt szerzett, az élvonalban öt alkalommal kapott szerepet. Gyerekkora óta Kalmár csapattársa, nagyon érzik egymást, az összjátékukra lehet építeni.



17. PERC VEZETÜNK! Tamást elnyomják a balon, de Zsótér Donát harcosan begyűjti a labdát, ballal bead, MERVÓ BENCE pedig az ötös rövid sarkáról a túlsó alsóba fejel, Min mellől. Csa csak beleér: 0–1!

16. perc Szónak hiába szólnak, a hátán csattan egy indítás.

13. perc
Osváth most hátul tüsténkedik, szereli a 17-ről lőni igyekvő Kimet.

10. perc
Ismét Ro ment hátul, majd Osváth jobb oldali beadást a bal alsóba küldené az ötösről Kecskés Ákos, de vetődve véd a kapus. AZ ELSŐ HELYZET!

7. perc Tamás Krisztián elfutna a balon, de gyönyörűen szereli Ro Mjung Szon, majd Kim Csol Min teker a léc fölé egy távoli szabadrúgást.

5. perc Szo Dzsong Hjok már a 16-oson jár, de Vida Máté közbelép.

4. perc
Berecz Zsombor szépen ad be jobbról, ám az ötösről kifejeli a labdát Kim Kuk Csol.

3. perc
Osváth Attilát akasztják, viszont nem jó Kalmár Zsolt távoli szabadrúgása.

2. perc
Németh Márió labdát szerez a 16-os előtt, de szereli őt Ri Un Csol, mielőtt Mervóhoz passzolhatott volna a magyar fiú.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az ázsiaiak tiszta pirosban, a mieink tiszta fehérben.

U20-AS VB-ADATBANK ITT!

Az mlsz.hu fényképei alapján az idő remek New Plymouthban, néhány magyar szurkoló is segíti mieinket.

Sérült a magyar Pongrácz Viktor, eltiltott nincs.

Csütörtökön Brazíliával játszunk, utolsó csoportellenfelünk Nigéria lesz, amely a legfiatalabb átlagéletkorú (18.9 év) kerettel vág neki a tornának.

BEHARANGOZÓNKAT – MELYBEN BEMUTATJUK A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAIT IS – ITT OLVASHATJA!

„Számunkra nincs veszítenivaló, hiszen a világ legrangosabb korosztályos eseményén veszünk részt. Az első találkozó nagyon fontos számunkra, a jó kezdés meghatározó egy ilyen tornán. Az egyestől a huszonegyes számú játékosunkig mindenkinek örömmel szavazok bizalmat, mert elégedett vagyok a felkészülés során mutatott hozzáállással” – tette hozzá a német szakember.

„A keretbe több fiatal tehetség is bekerült március óta, így ez a gárda a jövő csapata” – számolt be szövetségi edzőnk, Bernd Storck vasárnapi sajtótájékoztatójáról az mlsz.hu.

A billentyűknél: B. J.

Eme szép hajnali órán.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ÉSZAK-KOREA–MAGYARORSZÁG U20-AS VILÁGBAJNOKI CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE (a név előtt a vb-n használt hivatalos mezszámmal)

Kapusok:

1 Székely György (Újbuda)
12 Horváth Dániel (Győri ETO)
16 Demjén Patrik (MTK Budapest)

Védők:
2 Osváth Attila (Szigetszentmiklósi TK)
3 Tamás Krisztián (Slavia Praha – Csehország)
4 Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország)
5 Lenzsér Bence (Paksi FC)
15 Talabér Attila (MTK Budapest)
21 Forgács Dávid (Atalanta – Olaszország)

Középpályások:
6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
8 Vida Máté (Vasas)
10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás)
13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország)
17 Nagy Ádám (Ferencváros)
18 Berecz Zsombor (Vasas)
20 Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)

Támadók:
9 Mervó Bence (Győri ETO)
11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia FC)
14 Nagy Dominik (Ferencváros)
19 Popov Patrik (Ferencváros)

Szövetségi edző: Bernd Storck

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik