U18: Tajtival a csapatban nyert két góllal a válogatott

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 20:18
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert a macedón korosztályos együttes ellen Telkiben.

A magyar válogatott kissé nehezen lendült bele a játékba, az első percekben több labdaeladással könnyítettük meg a vendégek feladatát, de így is sikerült korán megszereznünk a vezetést – írja az mlsz.hu. A 10. percben Takács Ronald szerzett labdát a macedón 16-os előterében, csak a kapussal állt szemben, de lövés helyett önzetlenül Dragóner Filiphez passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania (1–0).Dragóner Filiphez passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania (1–0).

Bár labdabirtoklásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a mieink ötletesebben futballoztak, így helyzetek terén egyértelműen a magyar válogatott felé billent a mérleg. A szünet előtt további ziccereink voltak, kapufát is lőttünk, de a második találat az első félidő végéig nem érkezett meg.

Fordulás után is a magyar válogatott akarata érvényesült, igaz, egy-két hiba azért becsúszott a játékunkba, a vendégek a második félidő közepe előtt egy ilyen megingásból kialakították első igazán nagy helyzetüket, ezt azonban nem tudták kihasználni.

A hajrában, a 86. percben megérdemelten született meg a második magyar találat, a felezővonal közeléből induló Kovács Dávid kapott hosszú indítást a bal szélen, végigvezette a labdát az ellenfél térfelén, egészen a macedón kapuig, majd éles szögből a bal alsó sarokba lőtt, beállítva a végeredményt (2–0).

„A győzelem ellenére nem tudok maradéktalanul elégedetten értékelni, mert szervezettségben elmaradt a teljesítményünk a várttól. Védekezésben és támadásban sem tudtuk azt a szintet hozni, amire képes a csapat, a szokásosnál több hiba csúszott a játékba, ezzel együtt megérdemelten nyertünk, és a győzelemért jár a gratuláció a játékosoknak” – értékelt a találkozó után Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U18-AS VÁLOGATOTT
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–MACEDÓNIA 2–0 (1–0)
Magyarország
: Demjén Patrik (Vajda Dániel, a szünetben) – Szilágyi Zoltán (Tóth Dávid, 67.), Szalai András (Rétyi Tamás, 67.), Szalai Attila, Gergényi Bence (Nagy Zsombor, a szünetben) – Tajti Mátyás (Bíró Ákos, 67.), Vogyicska Bálint – Tömösvári Bálint (Micsinai Miklós, 67.), Takács Ronald, Kovács Dávid – Dragóner Filip (Kamarás György, a szünetben)
G:
Dragóner F. (10.), Kovács D. (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik