U17: vége az elitkörnek, velük játszhatunk az Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2017.03.28. 18:48
null
Erős ellenfelek várnak a magyar válogatottra az Eb-n (Fotó: Török Attila)
Kedden véget értek az U17-es Európa-bajnoki elitkör küzdelmei, így teljessé vált a mezőny, megvan, mely tizenhat csapat vehet részt a májusi horvátországi kontinensviadalon. A magyar válogatott a leggyengébb mutatójú csoportelső lett, így a második kalapból várja a hétfői sorsolást.

 

A magyar válogatott a hazai rendezésű, 2-es számú csoport nyitányán kikapott Izraeltől (0–1), majd a folytatásban Szoboszlai Dominik vezérletével – és szabadrúgásgóljaival – a ráadásban fordított Oroszország ellen (2–1), végül szintén a csapatkapitány bombájával, a hosszabbításban legyűrte Norvégiát (1–0), így csoportelsőként kvalifikálta magát a horvátországi kontinenstornára.

Az Európa-bajnoki döntő sorsolását 2017. április 3-án, hétfőn 18 órától tartják meg Zágrábban. A házigazda Horvátország biztosan az A-csoport egyes helyére kerül.

A kalapokat a következő elv mentén alakították ki: az elsőbe a rendező horvátok mellé az elitkör hét legjobb csoportelsője került, a másodikba pedig a leggyengébb csoportgyőztes (amely végül Magyarország lett) és a hét legjobb második helyezett – így a címvédő Portugália hiába végzett másodikként az elitkörben, nem lesz ott a tornán. A sorsoláson négy kvartettet – egy csoportba két-két válogatott kerül mindegyik kalapból – alakítanak ki, melyeknek első két helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az Európa-bajnokságot 2017. május 3. és 19. között rendezik meg Horvátországban. A meccseknek hat város, hét stadionja ad otthont: Zágráb két helyszínen, míg Varasd (Varazdin), Nagygorica (Velika Gorica), Fiume (Rijeka), Zapresic és Kostrena egyaránt egy pályán látja vendégül a csapatokat. A torna egyben kvalifikációként szolgál a 2017-es U17-es világbajnokságra is, melyen Európát a kontinensviadal öt legjobb válogatottja képviselheti 2017 októberében, Indiában.

AZ U17-ES EB TELJES MEZŐNYE
Első kalap:Horvátország (házigazda), Németország, Spanyolország, Skócia, Hollandia, Franciaország, Anglia, Írország
Második kalap:Magyarország, Törökország, Norvégia, Szerbia, Olaszország, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Feröer

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik