Toulouse vár! Minden infó egy helyen a magyar–belga Eb-nyolcaddöntőről!

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 11:07
null
A Stadium Municipal vasárnap 18 órától nyitja meg kapuit (Fotó: AFP)
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 21 órától (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n) Belgium ellen lép pályára a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A toulouse-i összecsapás előtt igyekeztünk összeszedni minden hasznos információt a találkozóra kilátogató magyar szurkolók számára.

A konzuli szolgálat a toulouse-i helyszínről a következő friss információkat közölte.

STADION

Stadium Municipal
Építették:
1937
Legutóbbi felújítás: 1998 (a gyepszőnyeg alatti talajréteget 2015-ben)
Befogadóképesség:33 150 néző



2016. június 26., 21.00: Magyarország–Belgium

A toulouse-i stadion vasárnap 18 órától nyitja meg kapuit az érvényes jeggyel érkező szurkolóknak.

A Stadion az 1, Allée Gabriel Biénes alatt, a város központi részéhez közel eső részen található. Gyalog mindössze fél órára a Fan Embassy-től és huszonöt percre a Fan Zone-tól.

A toulouse-i stadion szektorelrendezése (Fotó: tfc.info)
A toulouse-i stadion szektorelrendezése (Fotó: tfc.info)

A stadion megközelítéséhez elsősorban a gyalogos módot javasolják. Esetleg a kerékpárost. Kerékpárt kölcsönözhetnek a Fan Zone (place de Parlement, place Lafourcade, allée F.-Mistral, allée F.-Verdier) és a stadion (boulevard des Récollets, Croix-de Pierre, Fer a cheval) környékén is.

Metróval az Empalot (B vonal), a Palais de Justice (B vonal), a Saint-Michel Marcel Langer (helyi vasútvonal) és az Arenes (C vonal) megállóig érdemes utazni.

Tömegközlekedési eszközre szóló jegy bemutatása mellett a 3000 férőhelyes Parking du Zénith (Avenue Raymond Badiou) és a metróvégállomások melletti P+R parkolók is ingyen használhatók.

A Zénith parkolótól a meccs helyszínére shuttle buszok indulnak három órával a kezdés előtt és két órán át a meccs vége után.


A toulouse-i metrótérkép. A nagyításhoz kattintson a képre!
A toulouse-i metrótérkép. A nagyításhoz kattintson a képre!

A stadion környékén nem lehet parkolni! A környező becsatlakozó hidak négy órával a meccs kezdete előtt le lesznek zárva.

Ugyancsak le lesz zárva a körgyűrű 24-es kapuja is, ami az autópályáról történő bejutást nehezíti a meccs előtti órákban.

Szigorúbb rendőrségi fellépés várható a fan zone-ban (Fotó: AFP)
Szigorúbb rendőrségi fellépés várható a fan zone-ban (Fotó: AFP)


SZURKOLÓI ZÓNA (FAN ZONE)

A szurkolói zóna a Jules-Guesde sugárúton található, változó nyitva tartással működik. Június 26-án 11 órától várja a szurkolókat.

Megközelíthető az alábbi módokon:

Metró, B vonal, Palais de Justice et Carmes megálló közelében. 1, 2, 10, 29-es buszokkal.
A buszok menetrendjét itt találja meg!

A gépkocsi-közlekedést a zóna közvetlen közelében korlátozzák, magát a sugárutat négy órával a meccs kezdete előtt teljesen lezárják a gépkocsiforgalom elől, és a meccs vége után egy órával nyitják meg a forgalom előtt.

A zónában szórakozási és étkezési lehetőség lesz.

Nem messze a Fan Zone-tól, a város közepén létrehoznak egy Fan Embassy részt (Square de Gaulle), ami a különböző országok szurkolóinak találkozóhelye és egyben információs pont.

Interaktív térkép!

AZ INTERAKTÍV TÉRKÉPHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ INTERAKTÍV TÉRKÉPHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

BIZTONSÁG

A zónába történő bejutás többszakaszos, személyi átvizsgálás, táskák átvizsgálása és detektoros átvilágítás után lehet oda belépni. A konzulátus hangsúlyozottan kéri, hogy a drukkerek kövessék a rendőrök és a biztonsági személyzet utasításait. Kísérjék figyelemmel a kihelyezett útmutatókat, amelyek a tilalom alá eső tárgyak listáját is tartalmazzák.

Üveget, vágószerszámot, útipoggyászt, szelfibotot, állatot, nagyméretű táskát (max. 10 liter), sisakot nem lehet a zónába bevinni.

A nagyobb táskák elhelyezése a városközpontban, a Rue du Lt-Colonel-Pélissier 6 szám alatt kialakított csomagmegőrzőben lehetséges. (Megközelíthető az A metróvonallal, Capitol megállónál. A csomagmegőrző nyitva tartása: www.toulouse.fr/web/uefaeuro2016/consigne)

A rendőrség az eddiginél szigorúbban lép fel a kihágások megfékezése érdekében. A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy a csoportosulásokat kiemelt figyelemmel kísérik, a belvárosban, a stadion és a szurkolói zóna körzetében a legkisebb rendbontás esetében is szigorúan lépnek fel.

A rendbontókat őrizetbe veszik, a szankcionálás több módon is történhet. Az őrizetbe vett rendbontók esetét a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja, letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat (ahogy ez történt magyar állampolgár és több külföldi állampolgár esetében is).

Ha a bíróság szabadon is engedi az illetőt (pl. felfüggesztett büntetés esetén), a rendőrség az országból kitoloncolhatja. A csoportos rendbontást az UEFA is bünteti, súlyos esetben a tornán részt vevő válogatott kizárása is felmerülhet.

Fentiek megakadályozása érdekében a rendőrség kiemelt figyelemmel kíséri a potenciális elkövetőkként besorolt személyeket.

A konzulátus ismételten felhívta a kiutazó, vagy már ott tartózkodó honfitársaink figyelmét, hogy kiemelten vigyázzanak okmányaikra, pénzükre, értéktárgyaikra: semmiképpen ne hagyják azokat őrizetlenül, még bérelt szállásukon, bezárt gépkocsijukban sem! A járműveket érdemes feltörés ellen biztosítani!

KONZULI JELENLÉT


A Magyar Konzuli Szolgálat mobil egysége a július 26-i mérkőzés napján, valamint az azt megelőző és azt követő napon (július 25-én és 27-én) a Fan Embassy területén áll szükség esetén a magyar szurkolók rendelkezésére.

A mobil egység elérhetőségei
Telefon

Magyarországról/külföldről/magyar mobilról: +33-7-63 69 80 90 vagy +33-7-60 46 80 90
Francia mobilról/telefonról: 07-63 69 80 90 vagy 07 60 46 80 90
E-mail: consulate.BUS@mfa.gov.hu

A mérkőzés napján, 2016. június 26-án a KKM Konzuli és Állampolgársági Főosztálya is telefonügyeletet tart, 12.00-tól másnap reggelig elérhető az alábbi telefonszámokon: 06-1-458-1682; 06-1-458-1634

LABDARÚGÓ EB 2016
CSOPORTKÖR
Június 14.Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 18.Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill., Saevarsson – öngól)
Június 22.MAGYARORSZÁG–Portugália 3–3 (Gera 19., Dzsudzsák 47., 55., ill. Nani 42., Cristiano Ronaldo 50., 62.)
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., 21.00
Magyarország–Belgium – Toulouse, Városi Stadion – Tv: M4 Sport, élőben az NO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik