nemzetisport.hu 2019.03.21 23:58 Frissítve: 2019.03.22 00:15

Szlovák–magyar: „Családapaként meggondoltam volna, kihozzam-e a fiamat”

A Szlovákia–Magyarország (2–0) Eb-selejtezőt követően Pavel Hapal, a hazaiak cseh kapitánya arról beszélt, nem volt könnyű dolguk, de keveset hibáztak és ennek köszönhették a győzelmet. Arra a kérdésre is válaszolt, meglepte-e, hogy nem volt telt ház a meccsen.

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat,
City Arena. V: Bezborodov (orosz)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
G: Duda (42.), Rusnák (85.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Könnyű az értékelés egy győztes meccs után, annak ellenére, hogy ez a győzelem nem született meg könnyen. Sikerült elejét vennünk az ellenfél agresszivitásának, és türelmesen fel akartuk építeni a támadásainkat. Ez nem volt könnyű, néha elhamarkodottak voltunk, de sikerült az első félidőben gólt szereznünk, ami nagyon fontos volt a meccs kimenetelét illetően. Két apró hibától eltekintve jól játszottunk, hiba nélkül és a második gólunkkal végleg eldöntöttük a meccset” – értékelte a mérkőzést Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember ezt követően megindokolta a szélső, Ondrej Duda csatárként való szerepeltetését, míg Peter Pekarík kapcsán a futóteljesítményét emelte ki. Annak nem tulajdonított jelentőséget, hogy időnként füttyszót kapott a csapata.

„A csapatunk egy egységes képet mutatott, felkészültünk az ellenfél taktikai felállásából. Úgy gondolom, a türelem fordította a javunkra a mérkőzést. A középpályán Lobotka és Kucka meghatározó volt, de a hátvédjeinket is ki kell emelni, mert nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Hancko játékát nem kell különösen bemutatni, Vavro pedig kulcsjátékossá tudott előlépni a védelemben” – fogalmazott Hapal. 

A szakember a következő, Wales elleni meccs kapcsán megjegyezte, nagyon rövid idő van a regenerációra, de azt még nem tudta megmondani, ki az akire nem számíthat, így azt sem tudta a szakember, mennyire súlyos Kucka sérülése, aki sántítva hagyta el a pályát, amikor lecserélték.

Hapal szerint túl sok sárga lapot osztott ki a játékvezető, attól függetlenül, hogy nagyon kemény mérkőzés volt. A szlovákok kapitányát arról is kérdezték, meglepte-e, hogy nem volt telt ház.

„Mivel ez a mérkőzés magas kockázatú volt, én is mint családapa meggondoltam volna, hogy kiviszem-e a fiamat a mérkőzésre. Úgy gondolom, annak ellenére, hogy  a stadion nem volt tele, nagyon jó volt a légkör” – reagált Hapal. 

A csoport kapcsán hozzátette, most az első helyen állnak, de az a lényeg, hogy a végén is olyan helyen álljanak, ami Eb-kvalifikációt ér.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 1 1 2–0 +2  3
2. Horvátország 1 1 2–1 +1  3
3. Wales
0–0 0 0
4. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1  0
5. MAGYARORSZÁG 1 1 0–2 –2  0

 

2019.04.24 23:57:55

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nem egy Dárdai Pálra volna szükség, hanem seregnyire. Finoman szólva emberes küldetés lenne.

2019.04.24 15:38:07

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az U17-es Eb-re készülő Major Sámuel és Németh András egymás ellen csatázott egy nemzetközi torna fináléjában.

2019.04.15 17:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Öt válogatott kijut az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra.

2019.04.09 11:37:17

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN (Barcelona)

Tarlós István bejelentette, hogy Kocsis Sándor szobrot kap a magyar fővárosban.

2019.04.08 11:42:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Szövetségi kapitányságának első mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett el a csehszlovákoktól.