Storck Bödéről, Stieberről, Nikolicsékról – Balogh Norbert is szóba jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.11. 09:35
null
Bernd Storck megindokolta a kerettel kapcsolatos döntéseit (Fotó: Földi Imre)
Határozott döntésekkel indult a Portugália elleni meccsre való felkészülés, kimaradt ugyanis Böde Dániel, Nikolics Nemanja, Elek Ákos és Stieber Zoltán – Bernd Storck, labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya a kerethirdetés után ezekről a döntésekről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban. A szakember szerint Lisszabonban bátran kell futballoznunk, mert ha beássuk magunkat a kapunk elé, könnyen pórul járhatunk.

 

– Esély sem volt Guzmics Richárd játékára?
– Nem... Beszéltem vele, elmondta, a térdszalagja sérült meg, így sajnálatos módon kénytelen kihagyni a portugálok elleni mérkőzést – felelte Bernd Storck szövetségi kapitány, aki Telkiben, az MLSZ-edzőbázison adott interjút a Nemzeti Sportnak.

– Mekkora gondot jelent a kiesése?
– Nem örülök neki, de mit tudunk csinálni? Megoldjuk valahogy a pótlását. Itt van a fiatal Lang Ádám vagy éppen a Kijevbe szerződő Kádár Tamás, ha kell, ők is tudnak középen futballozni. Sőt, immár Vinícius Paulo is bevethető. Rajtuk kívül más posztokon is vannak fiatalok, akik sokat fejlődtek az utóbbi időben, így nekik is meg kell adni az esélyt.

– Mit szól ahhoz, hogy a fehérvári játékos magyar állampolgár lett, illetve mit vár tőle válogatott kerettagként?
– Az elmúlt időszakban többször is beszéltem Viníciusszal, így elmondhatom, készen áll a válogatottságra. A futballtudását eddig sem kérdőjeleztem meg, ám miután többször is leültünk beszélgetni, végképp meggyőzött arról, emberileg is készen áll erre a feladatra. Amellett, hogy nagyon pozitív személyiség, remekül, egyben otthon érzi magát Magyarországon, itt születtek a gyermekei is, és szeretne visszaadni valamit abból, amit az országtól kapott. Az más kérdés, hogy miként sikerül beépíteni a csapatba. Kíváncsi vagyok a játékára, ezért is hívtam meg a keretbe.

– És mi a helyzet a kimaradókkal? Böde Dániel, Elek Ákos, Stieber Zoltán és a közelmúltban Chicagóba szerződő Nikolics Nemanja sincs ott a keretben. Miért?
– Böde Dániel helyén ezúttal mást szeretnék megnézni. Elek Ákos a napokban szerződött Kazahsztánba, telefonon elmondtam neki, nyugodtan szokja meg az ottani körülményeket, a beilleszkedéssel törődjön. Stieber Zoltán sajnos nem játszik Németországban, míg Nikolics Nemanja túl messze van tőlünk. Vele is beszéltem telefonon, elmondtam neki is, miért döntöttem a kihagyása mellett. Speciális a helyzete, hét óra időeltolódást is le kellene küzdenie, hazaérkezése után két-három napnak kellene eltelnie, mire egyenesbe jönne, és egyáltalán nem tudnám garantálni, hogy pályára lép Portugáliában. Az jobb lett volna, ha hazarángatom a távoli Amerikából, és miután végigülte a meccset, visszautazik? Szerintem így korrektebb vagyok vele szemben.

– És a csatár megértette a döntését?
– Nyilván egyik játékos sem boldog, hogy nem számítok rá, de ez nem jelenti, hogy mostantól végleg bezárult előttük az ajtó. Erről szó sincs, de ezúttal másokra, fiatalokra vagyok kíváncsi. A keretben egyébként még Balogh Norbert is szóba jöhet, a Palermo légiósa az U21-es csapattal kezdi el a felkészülést, aztán meglátjuk, milyen formát mutat...

BERND STORCK A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES INTERJÚBAN SZÓT EJT SZALAI ÁDÁMRÓL, KITÉR A PORTUGÁLOK ELLENI FELKÉSZÜLÉSRE, ÉS ARRA IS, MIRE SZÁMÍT LISSZABONBAN, MILYEN FELFOGÁSBAN KÜLDI PÁLYÁRA A CSAPATOT.

A PORTUGÁLIA ELLEN KÉSZÜLŐ BŐ KERET*
KAPUSOK: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius Paulo (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros)**, Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
*Az itthon játszók március 13-án kezdik a közös munkát, a légiósok március 19-én érkeznek.
**Kleinheilser eltiltás miatt nem léphet pályára a meccsen.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik