Stieber Zoltán is bekerült Egervári keretébe

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 15:03
null
A mieink a svédek és Moldova ellen készülnek (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a szeptember 2-i, svédek elleni, valamint a szeptember 6-i, moldovai Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét, amelyben Stieber Zoltán is helyet kapott.

 

EGERVÁRI: STIEBER NAGYOT LÉPETT ELŐRE

„Nem volt egyszerű dolgom a keret kialakításával, mert több jelöltem is sérüléssel bajlódik, és nem állhat a válogatott rendelkezésére. Ide tartozik Gera Zoltán, akinek a rehabilitációja a hírek szerint kiválóan halad, de még nincs abban az állapotban, hogy komoly tétmeccsen bevethető legyen, és ugyanez igaz Németh Krisztiánra is. Fontos hangsúlyozni, hogy két mérkőzésre készül a keret, ezért lehet az együttes tagja Vanczák Vilmos és Juhász Roland, akik a svédek ellen nem játszhatnak, de Moldovában már lehet rájuk számítani" – olvasható Egervári Sándor az mlsz.hu-n olvasható legfrissebb blogbejegyzésében.

 

„Jelenleg Juhász mellett Varga József és Lipták Zoltán is kisebb sérüléssel bajlódik, de mindhármukkal beszélgettem a napokban, és ez alapján meggyőződésem, hogy a héten már pályára léphetnek klubcsapataikban. Ismét van újonca a keretnek, mégpedig Stieber Zoltán, aki nagyot lépett előre pályafutásában az utóbbi időben. Először a Bundesliga 2.-ből az első osztályba igazolt, majd azzal hajtott végre jelentős fegyvertényt, hogy sikerült beverekednie magát a Mainz kezdőcsapatába. Ő a támadó szekcióban tud segíteni a csapatnak, ahol Gerát, Szalait és Némethet is nélkülöznünk kell" – tette hozzá a kapitány, aki bízik benne, hogy a mieink bravúros teljesítménnyel életben tarthatják reményeiket az Eb-selejtezőben.

Válogatottunk kulcsfontosságú Eb-selejtezők előtt áll, hiszen ahhoz, hogy az utolsó pillanatig versenyben maradhasson a második helyért az Eb-selejtezőben, a csoportban előtte álló svédek, valamint a moldovaiak ellen elengedhetetlen a jó eredmény elérése.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a Svédország elleni budapesti selejtezőn eltiltások miatt nem számíthat a védelem két meghatározó tagjára, Juhász Rolandra és Vanczák Vilmosra, de miután a moldovaiak ellen már mindketten a válogatott rendelkezésére állhatnak, helyet kaptak a 23 tagú keretben.

Meghívót kapott a kapitánytól Stieber Zoltán, a Mainz támadója is, aki először csatlakozik a felnőttválogatott keretéhez. Ezek szerint a német klub honlapja jó jósnak bizonyult: már az Izland elleni felkészülési meccs után arról írt, ha a fiatal futballista így folytatja, akkor hamarosan bekerülhet a nemzeti csapatba.

„Két hónapja tartozom a klubhoz, két élvonalbeli mérkőzésen léptem pályára a csapatban – fejlődni akarok, és közben érzem, hogy minden szempontból jó úton járok" – nyilatkozta Stieber a Nemzeti Sportnak a tegnapi bajnoki után.

Ismét meghívót kapott Korcsmár Zsolt, aki Izland ellen először szerepelt a válogatottban, és úgy tűnik, meggyőzte a szakmai stábot.

Az izlandiak elleni találkozót kisebb sérülés miatt kihagyó Pintér Ádám is bekerült a keretbe, Gera Zoltánra viszont nem számíthat Egervári Sándor. Ahogy Lázár Pálra sem, aki szintén kihagyta az izlandiak ellen összecsapást, és most nem kapott meghívót.

A keret tagjai augusztus 29-én, hétfőn Telkiben kezdik meg a közös felkészülést a két selejtezőre.

A VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO)
Halmosi Péter (Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht)
Korcsmár Zsolt (Brann)
Laczkó Zsolt (Sampdoria)
Lipták Zoltán (Videoton)
Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Vanczák Vilmos (Sion)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Czvitkovics Péter (Kortrijk)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala)
Elek Ákos (Videoton)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Koman Vladimir (Sampdoria)
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Varga József (DVSC-TEVA)
TÁMADÓK
Priskin Tamás (Ipswich Town)
Rudolf Gergely (Genoa)
Stieber Zoltán (Mainz)
Szabics Imre (Sturm Graz)
BIZTONSÁGI TARTALÉKOK
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Sándor György (Videoton)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik